Direktlänk till inlägg 24 september 2010
Nu är det säsong för färsk majs. En kanske lite bortglömd, men god och färgstark grönsak som används till mycket: flingor, popcorn, bröd, nachos, sprit, te, bränsle... I USA är det den mest odlade växten. Vi i Europa får tacka Christofer Columbus, för det var han som förde hit majsen.
Ikväll mumsade vi, likt Kalle och hans vänner på julafton -ping!- på majskolvar. Jon kokade kolvarna i cirka sju minuter och de blev perfekta! Kokar man dem för länge kan de bli hårda. Vi smörade, saltade och smakade den underbart goda majsen - så krispigt sött!
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|