Direktlänk till inlägg 2 november 2010
Helgens chips fick klara sig utan dip, så kvar i kylskåpet blev två förpackningar gräddfil. Mamma har nämnt att man kan göra färskost på gräddfil och det tyckte jag lät spännande.
I natt har gräddfilen stått i kaffefilter i kylskåpet och runnit av och nu på morgonen har jag smaksatt ostmassan.
Ur frysen plockade jag fram sommarens persilja och gräslök, och Jon hade torkad karljohanssvamp i skafferiet som passade perfekt. Kryddade med svartpeppar och vitlökspeppar. Det blev väldigt gott och det känns roligt att ha gjort egen färskost! /Jenny
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|