jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 2 november 2010

Nalles provsvar har kommit...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2010 19:14

Veterinären ringde just och meddelade provresultatet. Nalle har ingen urinvägsinfektion och det var skönt. Men han har för rikligt med kristaller i urinen för att det ska gå obehandlat. Han kommer att behöva ett specialfoder och det ska råda bota på det.

Ska tillbaka om två månader med ett nytt urinprov och då ska han även få en till hormonspruta. Om det inte var för urinskvättarna på golvet hade vi aldrig misstänkt att något inte står rätt till.

Han är precis lika pigg som vanligt och alltid redo när något ska hända. Det känns väldigt bra. För vi har varit med om sämre tider med vår lille nallebjörn... Och i sådana här stunder, när han inte är frisk, påminns vi om de gångerna.

  

Innan vi fick ett ordentligt svar på varför han plötsligt började halta blev det några vändor på röntgenbordet. Först var det något fel på någon kota i halsen eller vad det nu var för dumt svar vi fick. Visste ju inte att det var dumt då, men det var inte det som var fel. Det var hans höfter som spökade visade det sig senare. Mycket dåliga höfter.

Det får han medcin för dagligen nu och kommer så att få för resten av livet. Men medicineringen fungerar, för nu rör han sig obehindrat igen.

Men gången han skrämde oss mest var ändå när hans pyttelilla sår ovanför ögat blev infekterat. Då var det verkligen illa. Hela ögat blev igenmurat, han fick hög feber och vi tillbringade flera timmar på veterinärstationen.

Men Nalle är en riktig tuffing när det gäller svåra saker. Värre är det när han ska bli kammad, då är han världens mest hårömma vovve som gnäller för minsta lilla...

Vi kom hem alla tre den gången men Nalle blev sämre igen strax därefter och då var det Djursjukhuset som gällde. Då behöll de honom.

Kändes som om det var i flera månader även om det bara var några dagar. Ingen kan ju ta hand om vår baby som vi... Du skulle hört glädjesången som han framförde när han återsåg oss efter de dagarna! Men då var han knappast snyggaste hunden i stan...

Men även från det här eländet tog han sig ur, kvar är bara ett litet, litet ärr. Och vi hoppas att han inte har något minne av den där besvärliga tratten (kände inte till det uppblåsbara skyddet då) han tvingades ha medan alla sår läkte. Alla hundars mardröm!

Så, det kunde vara mycket värre. Men med nytt foder ska vi får bukt med de här kristallerna - så får vi allesammans fira jul igen!

 
 
kristinakicki@yahoo.se

kristinakicki@yahoo.se

3 november 2010 09:07

Jag blir oxså påmind om det som hände Nalle.
Hur jag och Susanne helade och helade.
Och sen den underbara känslan när han blev bättre.
Det är ingen billig hund ni har.
Han är dyrbar på alla sätt.
kramar

http://kristinakicki.bloggplatsen.se/kristi

 
Linda

Linda

4 november 2010 16:12

Awww, krya på fina Nalle!!

http://babymelody.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards