jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 november 2010 16:06

Det är ytterst sällan som Nalle ligger i sin säng, men idag när jag dammsög gick han dit frivilligt. Det är hans andra Bia-bädd. Den förra låg han heller aldrig i så den lämnade vi bort.

Men när vi fick reda på att hans leder är dåliga skaffade vi en ny. En snygg svart! Tyckte att han kanske skulle gilla att det var mjukt att ligga i den. Men icke då, han ligger var som helst men inte i den. 

Är det att den är så mjuk och skön som är fel? Att den är varmare än på det dragiga golvet? Kanske har han något emot hur praktisk den är? Något fel med den svarta färgen? Att den är full med roliga leksaker och en gosig filt med ett ben på...? Hmm.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 november 2010 08:49

En smaskig nyhet från Arla - smaksatt grädde!

 

Visst verkar det spännande? Vill du få chansen att provsmaka dessa krämiga lättvispade nyheter med smak av jordgubb och choklad?

Smartson söker 3000 testpiloter, klicka HÄR om du vill anmäla dig!

I chokladgrädden ingår 70 procentig choklad och i jordgubbsgrädden en annan klassisk smakbärare: jordgubbssylt. Chokladgrädden är helt slät medan jordgubbsgrädden innehåller små bitar av bär.

Vi vill gärna prova detta nya och spännande tillskott i mejerihyllan! Chokladgrädde till kladdkakan, jordgubbsgrädde till våfflorna - möjligheterna är oändligt goda.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 november 2010 17:20

Det händer inte dagligen att det spelas in film i Karlsborg. Än mindre vanligt att det görs på fästningen och kanske minst vanligt att filmen är i 3D. Därför, när statister söktes till inspelningen av den nya filmen till äventyrsturen på Karlsborgs fästning, ringde jag och anmälde mig som frivillig. Sent på måndag kväll "ryckte jag in" som soldat. 1800-talsuniformen är ju riktigt stilig, inte sant?

Riktigt lika tidsenlig var kanske inte denna varmkorv, men den var god ändå. Jag är ingen erfaren statist, men något jag snart lärde mig var att filminspelning kan innebära mycket väntan. Och den kan man fördriva genom att äta...

  

... eller kanske ta sig en tupplur? Livet i showbiz är hårt.

Ovan ser ni orsaken till mycket av all väntan: 3D-kameran. Eller rättare sagt, kamerorna. För ska det bli tredimensionellt räcker det inte med en. Hela systemet är riggat på en så kallad "steadicam" och är ca 35 kilo tungt. Inget man tar med sig på semesterresan direkt, alltså. Och eftersom filmteamet bara hade ett 3D-system, var man tvungen att filma varje scen flera gånger om man ville ha olika vinklar. Och det ville man...

   

Att vara bakom kulisserna är ganska intressant. En hel drös med folk är inblandade i filmningen, och inte sällan upplevs det hela som ett mer eller mindre välorganiserat kaos.

     

Regissören hade fullt upp med att dirigera skådespelare, statister, kamerateam och övriga. I sminket fick en skådespelare ett litet "ansiktslyft" innan tagning.

 

Dag två filmades bland annat scenen då landets guldreserv anländer med hästtransport till fästningen. Det var en stor scen med många skådespelare, statister och hästar, och som vanligt var det många repetitioner och omtagningar. Jag blev grymt imponerad av hästarna och dess ryttare och förare, som så tålmodigt stod stilla under så lång tid i den iskalla, kraftiga höstblåsten och regnet (som till råga på allt förstärktes av iskallt vatten från en brandslang för effektens skull...). Hatten av för er allihopa!

Slutligen, efter två långa dygn av skådespeleri, minimalt med sömn, maximalt med socker och kaffe, samt lite fallskärmspackande däremellan, tackade jag för mig och lämnade in mina filmkläder. Kombinationen vita byxor och mörkblå jacka med färg som inte tål regn är kanske inte så lyckad... Och fastän det var väldigt roligt och lärorikt att få vara med om denna händelse i svensk filmhistoria, var det skönt att åka hem och krypa ned i den varma, sköna sängen. /Jon

 




The end

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 november 2010 09:33

  

Friska vindar, regnskurar och löv som virvlar hysteriskt omkring - nog är det ordentligt höstruskväder här. Ska höra med Nalle om han verkligen vill gå ut över huvudtaget idag... ;)

Nu är nästa veterinärtid inbokad för hans del och det nya fodret, Royal Canin Urinary, är beställt och kommer förhoppningsvis imorgon. Någon som har någon erfarenhet från det? Berätta gärna! Att det är dyrt vet vi, 14 kg kostar 740 kr... Kanske går att få tag på billigare någonstans?

I går prövade jag det nya schampot på honom och om man bortser från att han inte gillar duschen från början så gick det bra... Tycker redan att han slickar mindre, men jag har även använt Alsol-sprit och Helosan-salva. Det ser i alla fall mycket bättre ut. /Jenny

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2010 19:14

Veterinären ringde just och meddelade provresultatet. Nalle har ingen urinvägsinfektion och det var skönt. Men han har för rikligt med kristaller i urinen för att det ska gå obehandlat. Han kommer att behöva ett specialfoder och det ska råda bota på det.

Ska tillbaka om två månader med ett nytt urinprov och då ska han även få en till hormonspruta. Om det inte var för urinskvättarna på golvet hade vi aldrig misstänkt att något inte står rätt till.

Han är precis lika pigg som vanligt och alltid redo när något ska hända. Det känns väldigt bra. För vi har varit med om sämre tider med vår lille nallebjörn... Och i sådana här stunder, när han inte är frisk, påminns vi om de gångerna.

  

Innan vi fick ett ordentligt svar på varför han plötsligt började halta blev det några vändor på röntgenbordet. Först var det något fel på någon kota i halsen eller vad det nu var för dumt svar vi fick. Visste ju inte att det var dumt då, men det var inte det som var fel. Det var hans höfter som spökade visade det sig senare. Mycket dåliga höfter.

Det får han medcin för dagligen nu och kommer så att få för resten av livet. Men medicineringen fungerar, för nu rör han sig obehindrat igen.

Men gången han skrämde oss mest var ändå när hans pyttelilla sår ovanför ögat blev infekterat. Då var det verkligen illa. Hela ögat blev igenmurat, han fick hög feber och vi tillbringade flera timmar på veterinärstationen.

Men Nalle är en riktig tuffing när det gäller svåra saker. Värre är det när han ska bli kammad, då är han världens mest hårömma vovve som gnäller för minsta lilla...

Vi kom hem alla tre den gången men Nalle blev sämre igen strax därefter och då var det Djursjukhuset som gällde. Då behöll de honom.

Kändes som om det var i flera månader även om det bara var några dagar. Ingen kan ju ta hand om vår baby som vi... Du skulle hört glädjesången som han framförde när han återsåg oss efter de dagarna! Men då var han knappast snyggaste hunden i stan...

Men även från det här eländet tog han sig ur, kvar är bara ett litet, litet ärr. Och vi hoppas att han inte har något minne av den där besvärliga tratten (kände inte till det uppblåsbara skyddet då) han tvingades ha medan alla sår läkte. Alla hundars mardröm!

Så, det kunde vara mycket värre. Men med nytt foder ska vi får bukt med de här kristallerna - så får vi allesammans fira jul igen!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2010 09:38

Igår kväll for Jon iväg på filminspelningen. Han skulle vara där klockan 22 och inte trodde någon av oss att det skulle pågå så länge. Men han kom inte hem alls i natt... Det blev raka vägen, något försenad, till jobbet. 

I eftermiddag ska han ansluta inspelningen igen. Får se hur länge de håller på den här gången...? Jobbigt att vara vaken så där länge. Usch! Jag fick det här mms:et på honom i scenkläderna. Det kommer säkert fler bilder och ett inlägg om det senare. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2010 09:27

Helgens chips fick klara sig utan dip, så kvar i kylskåpet blev två förpackningar gräddfil. Mamma har nämnt att man kan göra färskost på gräddfil och det tyckte jag lät spännande.

I natt har gräddfilen stått i kaffefilter i kylskåpet och runnit av och nu på morgonen har jag smaksatt ostmassan.

Ur frysen plockade jag fram sommarens persilja och gräslök, och Jon hade torkad karljohanssvamp i skafferiet som passade perfekt. Kryddade med svartpeppar och vitlökspeppar. Det blev väldigt gott och det känns roligt att ha gjort egen färskost! /Jenny

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 november 2010 18:58

Idag fick Nalle sin vartannatårsvaccinering och det gick bra - ser han inte glad ut över att få spruta? 

Vi lämnade också ett urinprov för han har läckt en del urin på sistone och vi vet att han sedan tidigare har haft en något förstorad prostata. Men då har det inte varit något bekymmer.

Att fixa ett urinprov från en hund är inte det lättaste. Vi lämnar det år er fantasi att lista ut hur vi gick till väga. Så det är inte glass i den här burken...

En hormonbehandling är påbörjad för att förminska prostatan och vi kommer kanske få provresultaten imorgon. Vi postade provet själva, så att det skulle hinna gå iväg ikväll. Inte helt omöjligt att han kan ha en urinvägsinfektion också. Som sagt, imorgon vet vi kanske mer.

 

Hans fukteksem har varit lite besvärliga så han fick ett specialschampo för att ordna upp det.

Nalle tyckte först att det var jättespännande med alla lukter hos och utanför veterinären men det var bara skoj ett tag. Två sprutor, klämmande här och klämmande där och ett finger upp i baken och Nalle var på väg därifrån... Men vem skulle inte få nog utav det? Varmt var det också.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards