jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 4 december 2010

Stars on ice

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 december 2010 15:01

Det ligger is på Örlen och på den har vi roat oss idag... Följ med i vår konståkningsskola!

En förutsättning för att åka skridskor är is, och förstås skridskor.

Vi börjar lite basic med att lära oss att se skillnad på skridoskär och på spår från en hårig hund som halkat runt likt Bambi och försökt äta upp all is.

 

Rätt gissat! Spåren till höger tillhör den här hunden som inte har en framtid inom konståkning.

Men det har vi och vi börjar vårt konståkningsprogram med den här relativt lätta rörelsen som också kallas "Under hökens vingar kom på ett ben".

Lyft ena benet och sträck ut det bakåt och luta dig framåt så mycket du vågar.

 

Vi fortsätter skolan med ett litet hopp. Ta sats, hoppa upp i luften och landa - helst på skridskorna. Nej, du behöver inte oroa dig. Du kommer inte att hoppa så högt att du hamnar i jordens omloppsbana.

 

Vi fortsätter med att demonstrera "Den flygande falafeln". Kryp ihop så mycket som går och hoppas på att du kan räta ut dig igen. Kommer du inte upp igen får du välta åt sidan och ta de minuspoängen du får för att du trillat. Typ minus 56 poäng...

Här utförs en serie med konståkningsgrejer. Först "Hjulben - var är Gråben?", på andra bilden syns Under hökens vingar kom som vi redan tagit upp och på sista bilden "Knät" - inte att förväxlas med den mindre kända "Axeln".

    

Härnäst utförs den mycket komplicerade kombinationen "Omlett-piruett" (viktigt att du har en gul hjälm när du gör detta, annars blir det "Pannkaksomelett") och "Visa framfötterna". Lägg märke till den otroligt graciösa balansen!

 

Här syns "Piruett utan protes", men den kan också kallas "Så här stort var mitt huvud förut".

Vi avslutar med att ta upp att det är fullt tillåtet i det fria programmet att använda sig av diverse saker i sin närmiljö.

Hittar du till exempel en hund som ligger och dräller på isen är det mer än tillåtet att nyttja den. Fantasi ger många bonuspoäng. Varför inte göra "Hallandstunneln"?

Det är lätt hänt att tappa bort tid, rum och orientering när man har så roligt som det är att åka konståkning. Här kommer därför ett litet tips! Åk i en cirkel och den cirkeln kan du sedan med solens hjälp använda som kompass eller solur så hittar du hem igen.

Hoppas att denna lilla skola har varit till hjälp för dig! Glöm inte att det var vi som lärde dig allt när du står där på pallen och tar emot det i konståkningsvärlden berömda Gyllene skridskoskyddet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 25 jan 11:47


Efter Ian och Isas simskola badade vi allesammans och Loe passade på att ta Baddaren grön. Han är så stolt! ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 24 jan 18:15

  Den här veckan har haft ett brett innehåll och det blir skönt med helg. Barnens aktiviteter har tagit upp kvällarna under veckan och i helgen väntar simskola och innebandyträning. Det känns verkligen som att rutinerna börjar sätta sig, fast be...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 23 jan 17:00

På Karlsborgs bibliotek hade de utförsäljning av gamla böcker för det facila priset av fem kronor styck. Jag bläddrade igenom högarna av mer eller mindre välkänd litteratur, och döm om min förvåning när jag fann denna bok.     Boken från 198...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 22 jan 16:30


  Det är ju en del kiss och bajs på de små barnen så vad passade bättre än att Loe fick ett bajsspel i julklapp. Med ögonbindel ska man vandra på en "gräsmatta" fram utan att trampa i hundbajs (lera). Det blev ju lite samma men barnen tyckte för...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 21 jan 10:15


För att få Lin att sitta kvar en stund på pottan har hon bland annat fått sitta och plocka med våra plåster. Då kan det låta så här:     Och när Jon sa att hon hade en fin tofs var hon inte sen att säga "fläta". Och det var ju faktiskt en fläta...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se