jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under december 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 december 2010 19:39

 

För oss har Telias bredband krånglat massor på sistone. Det är internet som slutat fungera och felsökningar hit och websidan kan inte visas och den onde och hans moster! Fruktansvärt irriterande. Speciellt när man är mitt i något som man inte har sparat. Någon mer som haft dessa problem? Är det kanske Wikileaks fel...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 december 2010 11:00

Vi köpte några billiga silvriga julgranskulor, både matta och blanka, på IKEA. Tanken var att jag skulle dekorera dem själv och nu är det gjort.

  

Jag plockade fram mitt glitterlim - som förresten är perfekt att ha i pyssellådan, och började kladda på kulorna.

Snabbt, roligt och enkelt pyssel - precis som det ska vara! Dessa färgglada kulor kommer att passa perfekt i vår rosa gran. Roligt att kunna göra julgransdekorationerna lite personligare. /Jenny

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2010 18:34

Jag var väldigt tveksam innan jag gick med i Facebook och blev väl inte mer övertygad när fick det här meddelandet:

Och nu har FB busat med mig igen och döpt om mig! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2010 15:29

Jag kikade just lite närmare på bloggens innehåll de senaste dagarna och insåg ganska snart att bloggen fått stå lite åt sidan. Och det är alla julkalendrars fel! Det finns så många och det tar tid att gå igenom alla. Företagen har kalendrar (Elgiganten, Indiska, Chick m.fl.), bloggarna har kalendrar (Julia Berg, MovieZine m.fl.) och det finns tävlingar på Facebook (Onyanserat m.fl.)

Och det är inte nog med det! Det finns tider att passa också. Varje vardag klockan elva kan man försöka Hitta mandeln på FB för en chans på 1 000 kr på Hemköp eller glögg till de 999 stycken på andra platsen. Vid tio är det hög tid att börja leta reda på Tomten som skriker ut en bokstav någonstans på Games hemsida. Och vid lunchtid släpper Scan sina julgåvor... Mycket att hålla reda på!

Idag har jag haft flera larm inställda på mobilen...

Men det här är roligt! Och det kommer att kännas väldigt tomt efter julafton. Lite utdelning har faktiskt tävlandet gett! Sen är det roligt att gnugga den där geniknölen så den inte havererar helt.

Men vi har pratat lite löst om att åka till Göteborg på fredag och bland annat gå på Lisebergs julmarknad, men det tar lite emot. Ska jag kunna ge upp en hel tävlingsdag...? Ljuva bekymmer. Men är man lite tävlingstokig så är man.

Tur att jag har den här killen så jag kommer utanför dörren. Och ja, det är en skitlång dregelhinna som hänger och slänger där... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2010 11:15

Den rätta raden i lördagens Jokerdragning:

5182439.

Vår rad lyder: 

7782239.

Japp, så nära var vi 20 000 kr! Men vi får nöja oss med 80 spänn...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 december 2010 15:01

Det ligger is på Örlen och på den har vi roat oss idag... Följ med i vår konståkningsskola!

En förutsättning för att åka skridskor är is, och förstås skridskor.

Vi börjar lite basic med att lära oss att se skillnad på skridoskär och på spår från en hårig hund som halkat runt likt Bambi och försökt äta upp all is.

 

Rätt gissat! Spåren till höger tillhör den här hunden som inte har en framtid inom konståkning.

Men det har vi och vi börjar vårt konståkningsprogram med den här relativt lätta rörelsen som också kallas "Under hökens vingar kom på ett ben".

Lyft ena benet och sträck ut det bakåt och luta dig framåt så mycket du vågar.

 

Vi fortsätter skolan med ett litet hopp. Ta sats, hoppa upp i luften och landa - helst på skridskorna. Nej, du behöver inte oroa dig. Du kommer inte att hoppa så högt att du hamnar i jordens omloppsbana.

 

Vi fortsätter med att demonstrera "Den flygande falafeln". Kryp ihop så mycket som går och hoppas på att du kan räta ut dig igen. Kommer du inte upp igen får du välta åt sidan och ta de minuspoängen du får för att du trillat. Typ minus 56 poäng...

Här utförs en serie med konståkningsgrejer. Först "Hjulben - var är Gråben?", på andra bilden syns Under hökens vingar kom som vi redan tagit upp och på sista bilden "Knät" - inte att förväxlas med den mindre kända "Axeln".

    

Härnäst utförs den mycket komplicerade kombinationen "Omlett-piruett" (viktigt att du har en gul hjälm när du gör detta, annars blir det "Pannkaksomelett") och "Visa framfötterna". Lägg märke till den otroligt graciösa balansen!

 

Här syns "Piruett utan protes", men den kan också kallas "Så här stort var mitt huvud förut".

Vi avslutar med att ta upp att det är fullt tillåtet i det fria programmet att använda sig av diverse saker i sin närmiljö.

Hittar du till exempel en hund som ligger och dräller på isen är det mer än tillåtet att nyttja den. Fantasi ger många bonuspoäng. Varför inte göra "Hallandstunneln"?

Det är lätt hänt att tappa bort tid, rum och orientering när man har så roligt som det är att åka konståkning. Här kommer därför ett litet tips! Åk i en cirkel och den cirkeln kan du sedan med solens hjälp använda som kompass eller solur så hittar du hem igen.

Hoppas att denna lilla skola har varit till hjälp för dig! Glöm inte att det var vi som lärde dig allt när du står där på pallen och tar emot det i konståkningsvärlden berömda Gyllene skridskoskyddet.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 december 2010 15:24

 

För 334 år sedan, närmare bestämt den 4 december 1676, stod slaget vid Lund. I detta slag deltog bland annat livhusarerna, och därför hedras minnet av dåtida och nutida husarers insatser varje år vid K3.

I år deltog jag i fackeltåget som inleder Lundadagen. Vi samlades ute på Heden i sena ottan, och efter regementschefens tal marscherade vi sedan med tända facklor i takt till Skaraborgs hemvärns musikkårs trummande genom centrala Karlsborg, till Garnisonskyrkan på fästningen.

Inne i kyrkan lyssnade vi på tänkvärda ord från regementschefen och bataljonspastorn, pampig musik från Marinens musikkår, samt applåderade de försvarsanställda som av en eller annan anledning gjort sig förtjänt av en medalj eller en blomsterkvast. Och de var många i år...

 

På militärrestaurangen Kastanjen blev vi, civilanställda och militärer, lite senare bjudna på lunch, rökt sik med potatis och en något sötaktig sås. Ännu sötare var biskvierna till kaffet... På det hela taget en trevlig tradition som med största säkerhet återkommer nästa år. /Jon

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se