jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under december 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 december 2010 19:24

Vi behövde komma ut i friska luften så vi tog en liten skidtur på bakhala skidor... Ett helt varv i elljusspåret i Fagersanna, ca 2,5 km, blev det - kommer nog att kännas imorgon. Särskilt i armarna eftersom vi fick jobba så mycket i backarna - både uppför och nedför för att få någon fart.

Men då har vi träningsvärk imorgon och kommer inte att orka lyfta besticken med julmat - jättebra bantningsmetod! 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 december 2010 19:13

Bilderna till vänster är tagna med den gamla Casiokameran och bilderna till höger med den nya kameran av samma märke. Nog syns det allt lite skillnad i kvalité?


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 december 2010 15:10

Precis som många andra har vi också mycket för oss i dessa tider, och det här är bara en bråkdel av vad vi gjort idag.

Vi har städat, tvättat, skottat av balkongen, fixat med julklappar, köpt medicin till Nalle så att vi inte står utan under ledigheten, skakat ner äpplen till rådjuren som vi har alldeles utanför, varit ute och gått, klippt klor, kammat päls, skött eksemen, tävlat, fått hem Kung Fu Panda...

Och då slipper vi ändå allt stök med att göra julmat!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 december 2010 13:46

Här kan du läsa fler roliga annonser: http://bestofblocket.se/ !

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 december 2010 10:45

 

Eftersom livet som fallskärmspackare är väldigt hårt (host, host), anordnade vi ett litet "jul-spa" idag, komplett med julgran, tända ljus och julmusik.

De snällaste bomber jag vet, förutom sexbomber, är badbomber. Med en sådan i det varma vattnet blev jag riktigt ren och väldoftande. Badankan Röde And fick sig också ett dopp.

Grå plastbackar duger alltså till mer än att bara lägga fallskärmar i. Och det är trevligt när vuxna män gör saker tillsammans...

Nu är vi jultvagade och fina. En skön nedvarvning inför den stundande ledigheten. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 december 2010 07:30

Kameranvinsten från Teknikmagasinets tävling!

Förra kameran, också av modellen Exilim har hängt med i några år och börjar bli sliten. Tusentals bilder har vi tagit med den kameran och den har tjänat oss mycket väl. 

Att vi skulle råka vinna just en kamera av samma märke, men nyare, var ett roligt sammanträffande! Vi har gillat den här kameran och kommer säkert att trivas mycket bra även med den här. Men det är inte mycket som skiljer dem åt, lite fler pixlar bland annat. 

Men den gamla kamerans skärm har blivit dammig och repig (har säkert inget att göra med att Jon envisas att ha den oskyddad i byxfickan...), batteriluckan är limmad med silvertejp, ibland strejkar objektivet och linsskyddet stänger sig inte alltid. Så en ny kamera är helt på sin plats. Får se om ni märker någon skillnad i bildkvalité framöver!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2010 20:12

Ni har väl inte missat erbjudandet om en gratisfilm om man köper smoothies och bananer från Chiquita? Ett kilo bananer är en poäng och man behöver fem för att få beställa.

Vi klickade just hem Kung Fu Panda - den är ju så bra, helt gratis, från CDON. Det finns sex olika barnfilmer att välja bland och köper man ändå bananer så är inte en gratisfilm fel!

Läs mer om erbjudandet här:

http://customer.se/chiquita/index.php

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2010 18:39

I eftermiddag ringde vår kompis Tove och ville träffas - hon hade julklappar till oss! Och det tackar vi ju inte nej till. När Jon kommit hem från jobbet åkte vi direkt till henne och satt och pratade en stund.

Sedan kom Tomten! En söt liten Tomte som var väldigt lik Tove... Vi fick jättefina presenter. Varsin tandborste med gummi som masserar tandköttet, och duktiga Tove hade gjort ett jättefiffigt grytunderlägg. Två gängade ekstavar som man kan fälla ut beroende på storleken på grytan. Riktigt snyggt!

Tove säger att hon ska bli frisör när hon blir stor men en författarkarriär ligger inte heller långt borta. Vi fick nämligen en antlogi med hennes verk som hon också läste ur för oss. Det var detektiver och ridläger och en serieremsa... Tack så jättemycket, snälla Tove!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se