jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under december 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 december 2010 21:41

Nej, det är inte vår balkong. Vår ser bara ut så här. Lite fin i och för sig med ljus i granen utanför och en liten röd slinga...

... men den här balkongen är bäst ljussatt i hela Fagersanna! Hela huset är förresten en fröjd för ögat. Man får vara glad för det lilla så här ute på landsbygden! Många färgglada ljusslingor, en ren på räcket, Tomten med en ringklocka, en Tomte på motorcykel - mycket härligt! 

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 december 2010 18:45

I början på juli hade Shrek - Nu och för alltid premiär men inte förrän nu har vi sett den. Den visades bara med svenskt tal på bion här och den versionen ville vi inte se. Vi är ju vana vid att höra Myers, Murphy, Banderas och Diaz.

Det här är den fjärde filmen och vad det verkar sista kapitlet i den här underbara serien filmer. Vi älskar dem allihop och givetvis var förväntningarna stora. Den första Shrek-filmen kom redan 2001 och olikt många uppföljare så har de här filmerna fungerat allihop. Men det här ska vara den sista i ledet, förstår om det kan vara svårt att krama ur mer från Shrekvärlden så det kanske är lika bra att låta bli. Det här blev en storstilad final!

Shrek har allt, en fru, världens tre sötaste ungar och massa vänner men ändå saknar han tiden när människor var rädda för träsktrollet, när kunde göra som han ville, när varenda dag inte var den andra lik. Han har blivit ett Svenssonträsktroll och förstår inte hur bra han har det. Ett lite klyschigt upplägg i sig men det hela utvecklas till en mycket spännande berättelse och givetvis med mycket humor.

Shrek ingår ett avtal med Bullerskaft, som givetvis lurar honom. Shrek får se hur livet skulle sett ut om han inte träffat Fiona och han gillar det inte - men är det försent att göra något åt det?

Vi kommer att sakna vårt gröna sköna favoritträsktroll och hans vänner! (Men om ryktet stämmer ska Mästerkatten få en egen film. Den som lever får se...)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 december 2010 07:15

Vi är testpiloter åt Smartson och denna gång prövade vi på att streama film från Headweb.


Valet föll på två nya filmer: Inception och The Expandables.

 

Att skapa konto och logga in var inga problem alls, inte heller att använda de värdekoder som vi fick av Smartson. Vi använde vår laptop och streamade filmen trådlöst via G-routern, genom HDMI-kabel till TV:n.

Bild och ljud överträffade våra förväntningar. När vi använt oss av strömmande media förut, har bilden ganska ofta varit "pixlig"/grynig och hackat i snabba actionsekvenser eller vid hockeymatcher till exempel. Men kvaliteten var verkligen i toppklass. Vårt bredband ligger mellan 12 -24 Mbit/s, oftast mer åt det lägre talet, och det fungerade bekymmersfritt.

  

Att pausa mitt i en film har vid andra tillfällen kunnat strula till streamingen, men inte på Headweb. Här kunde vi både pausa och backa filmerna utan att det bekom dem på något sätt. Mycket bra!

     

På det hela taget är vi väldigt nöjda med Headweb. Strömmande media känns verkligen rätt i tiden, och något som jag haft en vision av ända sedan jag gick i högstadiet (= väldigt länge sedan). Det är snabbt, enkelt och miljöbesparande, speciellt för oss för bor långt från alla videobutiker. Vi slipper åka fram och tillbaka i kylan och mörkret, spy ut en massa bilavgaser, passa butikens öppettider och så vidare. (Videobutikernas förlust, men men... den enes bröd...)

Det redan stora urvalet av filmer kommer med all sannolikhet att öka lavinartat ju mer intresset breder ut sig.

Bara fördelar alltså - så länge bredbandet fungerar, vill säga... /Jon (och Jenny håller som vanligt med om allt...)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 december 2010 19:35

Nu har vi varit i Skövde och tömt charkhyllorna på både COOP och Willy:s! Har haft turen med oss några gånger i Scans julmarknad. Men vi har cirka tre mil till stan så ikväll passade vi på att ta ut alla kuponger som vi samlat på oss.

Förutom allt köttigt blev det även en flaska schampo. Allt detta skulle ha kostat oss 317,60 kr men vi fick tillbaka 7 kr!

Känns mycket bra, och den här gången var det inget kupongkrångel i kassan och inte heller någon jättelång kö bakom oss när vi var färdiga. Puh!

Några utav varorna ska doneras till mamma som står för julbordet och Nalle har redan paxat köttbullarna men ville gärna prova lite prinskorv också. 

Med posten kom en gratis pocketbok, prov på råmjölk och ett stenskottsplåster. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 december 2010 11:30

Så här ser vårt julkort ut i år!

Är ni nyfikna på hur vi sett ut tidigare år så är det bara att klicka här.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2010 17:40

Idag kom Lucia, med tärnor, stjärngossar, tomtar, pepparkaksgubbar och änglar, förbi mitt jobb och bjöd på en stämningsfull tillställning. /Jon 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2010 11:30

Vi är lite osäkra på om barnen fortfarande är ute och lussar vid Lucia... Men vi har tillverkat några enkla stjärngosseliknande strutar och fyllt dem med lite gott. I fall det skulle dyka upp någon Lucia, tärna eller tomte. Kommer det ingen så är ingen större skada skedd - då äter vi upp godiset själva!

Har ni förresten sett vilken snygg tomtetärna? Allt för att komma i den rätta stämningen. Trevlig Lucia till er alla!

    

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2010 11:28

Har du hört talas om sidan Gratis i Stockholm? Det är en jättebra sida som uppdateras dagligen men massor av toppentips på kostnadsfria utställningar och arrangemang i vår huvudstad.

På sidan finns något för alla smaker och du kan hitta evenemang för barn/ungdom, inom sport, film och festival, bland mycket annat. Säkert hittar du något som intresserar dig - och bäst av allt: det är gratis!

Liknande sidor finns även för städer som London och New York.

På sidan har förekommer det också tävlingar med finfina vinster. Är du på väg till Stockholm, eller kanske blivit hemmablind, besök den här sidan för att hitta det du letar efter, eller få något annat bra tips. Gratis i Stockholm lägger ut ungefär 1000 nya evenemang varje månad!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se