jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 17 februari 2011

Vem satte dit Roger Rabbit?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 februari 2011 21:00

Roger Rabbit i handfängsel med detektiven Eddie Valiant. 


Kvällen avslutades med en liten nostalgitripp tillbaka till det ljuva 80-talet. 1988 kom den delvis animerade komedin Vem satte dit Roger Rabbit? som är helt olik många andra filmer. Fortfarande kan vi inte hjälpa att förbluffas av de välgjorda effekterna som gjordes redan då. I den här filmen agerar animerade figurer tillsammans med "riktiga" skådespelare på ett häftigt sätt. Det blev också Oscar för bästa specialeffekter, och för bästa klippning och bästa ljud. 

      

Privatdetektiven Eddie Valiant (Bob Hoskins) avskyr tecknade figurer, så kallade toons, eftersom det var en sådan figur som mördade hans bror. Han åtar sig ändå jobbet att skugga den animerade sexbomben Jessica, Roger Rabbits fru, som misstänks vara otrogen. Eddie anlitas av Roger Rabbits chef, filmdirektören R K Maroon, som misstänker att hon kan ha en affär.

Och det säger fotografierna som Eddie smygtar att hon har - tillsammans med Mr Acme. Roger Rabbit får se fotona, blir helt förkrossad och när Mr Acme nästa dag hittas mördad tyder allt på att det är den tokiga kaninen som har begått brottet för att hämnas.

Men Roger Rabbit lyckas övertyga Eddie om sin oskuld och en sanslös jakt på att finna den verklige mördaren startar.

 

23 år efter att filmen gjordes är det fortfarande riktigt kvalitativ underhållning, med många scener som flirtar med andra filmer. Christopher Lloyd är fantastisk i rollen som Judge Doom - den diktatoriskt grymme domaren i Toontown som skipar rättvisa och agerar bödel utan jury med sin dipp. Jon tycker fortfarande att han är den läskigaste skurken någonsin!

Roger Rabbit är många gånger precis på gränsen till vad man orkar med, med sitt flamsiga överenergiska sätt - men allt han vill är ju att göra andra glada. Men då finns Bob Hoskins karaktär med båda fötterna på jorden där och väger upp för clowneriet.

Har du inte sett filmen på ett tag, kanske har dina barn inte sett den alls - då är det sannerligen på tiden att se detta skojfriska men lite bortglömda mästerverk!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 1 april 21:30

    Loe har då och då med sig bilder hemifrån till förskolan. Det var en idé från logopeden för att ge personalen på förskolan utgångspunkter för uppmuntran till samtal med Loe. Det är klart att det blir lättare för honom att prata utifrån något ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 1 april 13:14


  Några lite grövre tekakor kommer att smaka gott senare idag. /Jenny ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 1 april 13:03


    Ett härligt vårtecken kör runt i vårt område!

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 1 april 12:30


I söndags hämtades husvagnen ut och igår besiktades den - och fordonet och gasolen godkändes! Skönt. Loe som är familjens husvagnsfantast var med till bilprovningen och tyckte förstås att detta var hur spännande som helst!   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 31 mars 15:57


Idag kom Ian hem med ett påskpyssel han gjort i skolan. Han har odlat gräs i en mjölkkartong och pärlat en påskkanin. Så fint!   ...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se