jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 5 mars 2011

Nattvakt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2011 15:30

Boken Nattvakt handlar om människor och varulvar, med en lite oväntad inriktning: varulvarna är i majoritet!

Detta är den engelska författaren Kit Whitfield's första bok, med dubbla originaltitlarna Bareback/Benighted, och jag fastnade för boken just på grund av den annorlunda infallsvinkeln. För tänk dig själv att vara människa i en värld där det är du som blir betraktad som ett missfoster, en nolla, inte lika mycket värd som alla andra.

Precis så känner sig bokens huvudperson, Lola Galley. Hon är en "barbacka", ett av många skällsord för de som föds utan förmågan att förvandla sig till varulv. Hon, precis som de allra flesta andra av hennes sort, arbetar på Arla - Avdelningen för reglering av lykantropisk aktivitet.

För vid varje fullmåne, när alla andra förvandlas till varulvar, eller lykanter, är det Arlas uppgift att se till att fånga in lösdrivande "måndårar" och hålla dessa i säkert förvar till dess solen går upp och förvandlar tillbaka lykanterna till vanligt, respektabelt folk igen.

Det är ett otacksamt och farligt jobb som påverkar och tär på alla som jobbar på Arla. När en god vän till Lola en fullmånenatt blir attackerad av en måndåre, är det början på en rad hemska händelser som kommer att förändra Lolas liv för alltid.

Nattvakt är en välskriven thrillerroman, även om den inte riktigt utvecklades i den riktning som jag först trodde. Jag gillade den, och ser fram emot filmatiseringen Benighted, som är under produktion i regi av Andrew Adamson, som även gjort filmerna om Narnia. /Jon

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 18 sept 12:38


  På förmiddagen blev det en stunds lek på Familjecentralen med Lin. /Jenny ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 17 sept 18:45


    När Lin somnat för sin dagliga tupplur tog jag mig en stund med min lunch framför teven och började kolla på rostningen av Alec Baldwin. Det var ju hysteriskt kul! Men underbart är kort och så skulle Loe och Isa hämtas. För att få Loe att ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 16 sept 18:59


Kallt och blåsigt var det på Snickarvallen men barn och vuxna spelade på bra under säsongens sista träning, en träning där föräldrar och även syskon deltog. Loe var med tillsammans med Jon, medan Isa hade friidrottsträning på en annan del av Snickarv...

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se