jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 mars 2011 13:30

Nu kan jag lämna min för dagen tillfälliga arbetsstation och saker och ting kan börja återgå till det normala. Och det har inte Nalle något emot för han tycker att det har varit ett väldigt spring här, och varit på tassarna för minsta lilla ljud. Men elektrikern blev snabbt en favorit, men å andra sidan så gillar ju Nalle alla som klappar honom...

Men vi tar det från början. Igår kväll när vi just var på väg i säng blinkade lamporna till och strax därefter gick strömmen lite här och var. Jon kollade propparna och bytte dem, men på den övre raden fanns ingen ström alls.

Idag har elektrikern - vår hjälte! varit här, felsökt och hittat problemet och löst det. Någon kabel hade brunnit av, och det var tydligen konstigt att lamporna inte haft mer disco för sig. Men den trasiga kabeln blev snart bytt av elkillen och nu är det som det ska igen. Skönt. /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 mars 2011 09:50

Strömmen är fortfarande inte tillbaka. Vi har ström lite här och var: i kyl och frys, men inte i spisen, till teven, men inte till datorn...

Klart att det går ju att flytta runt till fungerande uttag, men jag har plockat fram det mobila bredbandet och kör på det nu. Går ju inte alls lika fort - men vem har bråttom?

Vi väntar på att Eltjänst ska komma. För så lätt som att en huvudsäkring hade gått var det inte. Vad jag vet är det ett kabelbrott i huset - någonstans! Vem vet var? Och vem vet hur lång tid det tar att laga? Blir nog micromat idag.

Får väl vara glad över att inte all ström är borta, men i natt blev det toabesök med pannlampa...

Att försöka ladda upp bilder med den här uppkopplingen krånglar jag inte med nu utan ber om att få återkomma med tips på vad man kan göra i mörkret... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2011 22:09

Jahaja, då var vi strömlösa. Datorn är utslagen, får väl vara glada över att kyl och frys har ström. Hoppas att det snart löser sig...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2011 21:01

Under dagen har jag roat mig med att leka med designen på bloggen. Tycker att det är skoj, även om det tar lite tid när jag inte är så där värst van.

Jag bytte bland annat bloggens header. Tyckte att den gamla headern var alldeles för vintrig, nu när det våras här och var.

I den nya headern utgick jag ifrån ett foto från underbara Skrea strand i fina Falkenberg som jag hittade i vårt stora fotoarkiv.

Så här såg bilden ut innan jag började leka med den, och efter när det var klart:

 

Viss skillnad blev det, och hur häftigt vore det inte med lila vatten? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2011 17:10

För första gången i hela mitt långa glasögonormsliv har jag beställt endagarslinser på nätet. Närmare bestämt via Shopping4net.se, som har ett brett sortiment av olika typer av linser, dessutom till hyfsade priser.

Valet föll på Bausch & Lombs SofLens daily disposable, mest kanske av sentimentala skäl. Bausch & Lomb var faktiskt det första linsmärket jag började använda, för lääänge sedan, när det bara fanns månadslinser. Jag gillade dem väldigt mycket, så varför skulle jag inte gilla dessa? tänkte jag och klickade hem 2 x 30 st linser.

Och jag hade rätt. De satt som en dröm! Timme ut och timme in, utan att skava eller kännas torra.

Jag satt framför datorn och glodde länge på skärmen (annars ett bra sätt att få torra ögon oavsett om man är linsbärare eller ej) och gjorde sedan "duschtestet" - utan att de trillade ut och försvann ned till Pennywise domäner...

Till slut hade jag glömt att de satt inne, och famlade vanemässigt efter glasögonen när jag skulle dra på mig en tröja. Så ska linser vara!

Innan dessa endagslinser hade jag Focus Dalies från Ciba Vision, men de passade inte mig. De skavde nästan omgående, och blev torra jättefort. Men ögon är ju olika.

Tilläggas bör att man givetvis kollar sina ögon regelbundet hos en legitimerad optiker och har ett aktuellt linsrecept innan man beställer linser via nätet. Vi ses! /Jon
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2011 11:18

Idag är det mulet och dimmigt ute, till och med Nalle gäspade åt dagens väder. Men vad passade då bättre än ännu ett vårtecken!

Jag stod på vägen utanför mammas hus och pratade med henne. Hon stod på trappen till huset när hon plötsligt skriker ut, och får både mig och Nalle att hoppa till: "Snödroppar!!!"

Och visst stämde det. I rabatten, och därikring hade små vackra vita blommor kämpat sig upp.

Ännu ett glatt besked, nu känns det verkligen som vi kommer närmare och närmare lite varmare dagar, även om vädret inte är något att kvittra över just idag. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2011 20:37

Här kan du samla streckkoder till en egen dansmatta från Malaco:

http://www.malaco.se/dansmatta

För fyra påsar Malaco Gott & Blandat, Malaco Truly eller Malaco Choco-sortimentet 100g-350g blir mattan din. Porto och expeditionsavgift med 49 kr tillkommer. Sista datum att skicka in är 30 april. Värdet på mattan är cirka 199 kr.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2011 15:30

Nu har vi testat att dansa runt på mattan från Malaco. Och vad tyckte vi då om detta? Jo, allting kändes väldigt 80-tal! Musiken, grafiken - you name it. Men vi har inget emot detta ljuva 80-tal - vad vore Jenny utan det?

    

Det finns två olika spelvarianter, en med dans och en där man ska klubba förvirrade jordekorrar och en oförskämt glad grönsak. Det var ganska skoj!

Väljer man Street Dance finns ett dussintal låtar att välja bland, många av dem med titeln felstavad...

Den kortfattade engelska manualen är lika illa skriven den. Men vi fick ihop grejerna lätt som en plätt och snart var vi gång med dansandet - eller vad det nu kan kallas.

 

Spelet går alltså ut på att under danslåtarna eller spelets gång träffa rätt pil med fötterna. Låter lätt, men det var det inte. Koordinationsförmågan sattes verkligen på hårda prov och det gick ju som det gick. Miss, miss, miss, miss, miss, miss...

Nalle var också framme och kollade vad husse och matte nu hade hittat på för spektakel. Han insåg dock ganska snart att med fyra tassar skulle han lätt vinna genom att bara stå och stampa på mattan och höll sig snällt ur vägen.

Vi bjuder på några videoklipp från oss - som inte har en chans i Let´s dance.

Jenny "skakar rumpan" till Barbie Girl.


Nalle håller koll på Jons dansmoves.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se