jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 mars 2011 19:16

Trädfällning med hjälp av vinsch.


Idag har träden på granntomten till svärföräldrarna med min hjälp fallit åt både höger och vänster. Och vartenda träd fälldes helt planenligt så i det stora hela var dagen mycket lyckad. Och givetvis var det roligt att få lufta motorsågen!


Många grejer blir det...


Motorsåg, hjälm med hörselskydd och visir, bälte med kilar, första förband och diverse andra grejer fick trädfällningen att flyta på. Lite miljövänlig Aspen i tanken gjorde förstås också sitt.

Den lutande björken hade onormalt tjock bark, ingen fin näver där inte, så mellan varven passade jag på att fila sågen för att snabbt ta nya tag.


Att kvista hör givetvis också till.


Vid niotiden kom arbetet igång och inte förrän vid tjugo i sex styrde vi åter kosan hem. Möra i kropp och huvud och med en stor längtan efter en varm dusch. Dagen bjöd visserligen på fint väder men snön smälte under våra fötter som blev blöta.


Den här stubben ska bli fågelmatbord.


Den här björken alldeles vid tomtgränsen fick en hög stubbe för jag ville inte såga sönder den fina rönnen bredvid. Och stubben fick stå kvar för den kommer att fungera fint som fågelmatbord. 


   

Vinschning, solning och ett rötat träd.


En utav tallarna kände jag mig tvungen att säkra med vinsch för att ta det säkra före det osäkra. Tallen hade nämligen oroväckande många grenar på samma sida, och för att förhindra en olycka fick vi använding av vinschen. Jag sågade och Benke skötte vinschen och trädet föll snart som en fura...


Benke kvistade också på för fullt.


Men många träd har många grenar så tur var väl att det var två sågar som gick varma med kvistandet. Svärfar körde hårt med sin 242:a, och jag varvade ut min 346:a. Husqvarna ska de' va'!


 

Fika och risdragare hör till det nödvändiga.


Ett kortare avbrott för fika, och ett senare för mat, gjorde mycket gott. Skönt att få energireserverna påfyllda. Hemmagjord fika, kalops, kokt potatis, stekta kantareller, lingonsylt, sallad och blomkål smörstekt med en salig kryddblandning och med en Operatårta till efterrätt gjorde att vi körde på igen.

Jenny och hennes lillebror Johan var risdragare och fick undan en hel del - kommer säkert att kännas i kroppen. För inte var det frågan om något påskris som skulle läggas på hög, utan i stället om riktigt grova grenar.


Den lutande björken var medgörlig.


Denna björk var anledningen till att trädfällningen kom på tal från första början. Den har lutat länge och efter fällningen visade det sig att björken var drabbad av röta så den kanske inte hade stått så länge till heller, eller trillat åt något lämpligt håll... Den hade ett stort hål i stammen som jag fick ner hela armen i!

På tal om armar känns mina ganska möra nu. Det märks att man inte sågar varje dag numera. Men som käre gamle Peter LeMarc sjunger: "Om du kan känna smärtan, då vet du att du finns..." /Jon


Före och efter.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 mars 2011 18:56

Det här får bli dagens bild, det finaste fotot som jag hittade i kameran idag. Medan trädfällning pågick för fullt passade jag på att ta några bilder och den här blev bäst. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 mars 2011 20:18

 

I eftermiddag hade vi lovat att passa mitt brorsbarn Hugo under några timmar. Jag tänkte att vi skulle börja med att äta lite kvällsmat och bakade därför bröd innan han skulle komma.

Vid fem kom Hugo, och efter att först ha tittat på lite bilder på datorn, bland annat från förra sommaren, satte vi oss ned och åt. Och de nybakade bröden var ett uppskattat påhitt.

Och vad är en fredag utan fredagsmys! Allesammans intog soffan med lite gott att äta av den sötare sorten. I det här skedet försvann många utav de färgglada chokladbollarna...

Hugo passade också på att lära oss en hel del om favoritbandet Lasse-Stefanz. Han försökte även få oss att gå på bio och se Åsa-Nisse-filmen Wälkom to Knohult. Den hade han sett. Och han är den ende som vi hört tycka om den filmen, så vi lyssnar nog inte på Hugo i det fallet. Han tyckte till och med att det skulle komma en uppföljare...

Jag fick välja film för kvällen och jag valde en utav mina favoriter: Kung Fu Panda! Nu blev det visserligen med svenskt tal, men det gick lika bra det. På den ska det komma en uppföljare i sommar.

Vi fick några riktigt mysiga timmar tillsammans. Tack för besöket, Hugo! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 mars 2011 16:00

   

Färgstarka chokladbollar!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 mars 2011 12:44

I dag har jag noterat detta, och tänker komma ihåg det under en lång tid framöver:

1. Gå inte till mamma för att låna en mortel

3. Gå upp en timme tidigare när det snöat

2. Att duscha innan snöskottning är slöseri


Hur har jag då kommit fram till detta? Jo, imorse, på Nalles rastning fick jag för mig att gå till mamma för att be om att få låna en mortel. Mycket har vi, men inte just det. Funderade lite först på att slå sönder strösslet med en hammare...

Täckbyxorna la jag ironiskt undan igår, men vinterns bästa köp - damaskerna, hängde kvar i hallen. Är så fruktansvärt nöjd med detta tråkiga plagg, har haft stor nytta av dem! Så på med damasker, koppel på hunden och ut i snön på jakt efter en mortel.

 

Väl framme var mamma i full fart med att skotta undan all snö, och det är verkligen mycket snö som fallit.

Och så kom det sig på något vis att jag kom på mig själv med att också skotta snö. Men om pappa "bara hade gått upp en timme tidigare innan han skulle till tandläkaren och inte stått och rakat sig" så skulle det redan ha varit gjort... Enligt mamma, förstås.

Att börja skotta snö nyduschad och med andra planer tog väl lite emot, men nu är fredagens fysiska aktivitet avklarad (sorry, Jon...). Svettades mängder och nu är jag stel och tung i armarna och upplever en tröttskön känsla.

Någon måste ha vaknat överdrivet optimistisk denna morgon. För mitt i snöskottningen for en bil förbi med någon slags kanot på taket. Det är kontraster det! Kändes inte alls riktigt aktuellt.

Snöskottning förstod sig inte Nalle riktigt på - alldeles för underligt för honom. Men när han skällt ut snöföran ett antal gånger och försäkrat sig om att den inte utgjorde något större hot la han sig till rätta i snön. Mitt i vägen.

När det så var färdigskottat knallade jag hem. Nu finns det inte en snöflinga på den 3000 kvadratmeter stora tomten...

Morteln då? Den knallade jag hem utan, för morteln vägde 5 kilo och inte orkade mina sega armar bära den hela vägen hem. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 mars 2011 07:26

  

Lite trist att titta ut i morse. Våren var ju så nära. Men nu är allt vitt igen, och det tog bara några timmar.

Någon som tycker att det här var en bra idé? Genast räcks en tass upp, och en till, och en till och en till. Ja, alltid ska det vara någon...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 mars 2011 07:23

Rådjur alldeles utanför fönstret.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se