jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2011 21:15

Vi har tömt vår glasflaska på mynt för att få lite fickpengar till den kommande Ullaredsresan. Varför inte göra en tävling av denna händelse? tänkte vi. Och så blev det, en liten tävling i all enkelhet.

Hur mycket pengar var det i flaskan som syns på bilden?

Vi ger endast ledtråden att det fanns inga 50-öringar i flaskan. Lämna en kommentar med din gissning, endast en gissning per person är tillåten, och du har chans att vinna det här:

Ögonskugga, nagellack, armband och halsband.


Söndagen den 20 mars klockan 14.00 avslutas tävlingen och den som gissat rätt svar, eller kommit närmast, vinner. Vi lägger ut namnet på vinnaren här på bloggen samma dag och det är upp till vinnaren själv att höra av sig. Skulle två personer ha gissat rätt/närmast vinner den som gissade rätt/närmast först. Gissa på!


Tävlingen är avslutad. Grattis Annika!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2011 21:00

I lokaltidningen idag stod det om att det bildats ett isberg i Vättern norr om Hjo. Jag kunde inte släppa det och eftersom jag och Jon ändå hade helghandling planerad så blev det en sväng till Hjo.

I artikeln stod det att isberget fanns strax norr om campingen så vi parkerade där och promenerade i nordlig riktning med Nalle. "Strax norr om Hjo" var en ganska luddig beskrivning kanske, för vi gick och gick, och färden gick över en oländig leråker. Fruktansvärt geggigt stundom, men med blicken fäst på målet kämpade vi oss fram.

  

Och solen sken, så även om humöret svängde under gyttjepromenaden så gick det inte att klaga på vädret i alla fall.

Nä, nu ska vi inte avskräcka er från att fara dit och titta på detta naturens konstverk. Det var helt klart värt den lite knepiga framfärden för att ta sig till detta av vind, vågor och vatten skapat.

Berget är runt fem meter högt, även om vi på grund av "Privat område" inte kunde ta oss ända fram till bergets fot och se det för oss själva... 

För visst var det en mäktig syn - dessa isflak som blivit upptryckta i fantastiska konstellationer. Och vem vet hur länge det finns kvar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2011 20:45

Efter en strapats i jakt på ett isberg i Hjo "skärgård" gav sig hungern till känna. Och för att råda bot på det svängde vi förbi pizzeria For Hjo (fyndigt namn va´?) och köpte med oss lite mat som vi åt hemma. Jättegott!

Nalle gick inte lottlös ur den lilla utflykten heller...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2011 20:30

 

Det här är vår "Ullaredsflaska". I den har vi samlat mynt under en tid för att ha som fickpengar när vi shoppar på Gekås om några veckor. Gissa om vi längtar!

På eftermiddagen var vi på Nordea och tömde alla flaskans pengar i mynträknaren och satte in pengarna på vårt konto. Men hur mycket det blev väntar vi lite med att avslöja...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2011 11:29

Solig skogsväg


Ännu en fin dag! Det pratades om snö men den blev uppskjuten till imorgon - och det gjorde mig ingenting. Det fortsätter att blåsa kallt, förutom i skogen där det var riktigt skönt. Och där traskade vi omkring.


     

En spis av äldre modell


Och i skogen kan man hitta lite av varje. Den här gången blev det en gammal spis som låg som ett skogskonstverk på vår promenad. Husqvarna Vapenfabrik stod det på den. Riktigt fin, men felplacerad.


Full fart i myrstacken


Nästa vårtecken att bocka av: myror. Det kryllade av arbetande myror i stacken. Solen låg på och hade säkert väckt dem.

Att titta på myror kan vara en riktigt intressant underhållning, men Nalle var inte märkvärt fascinerad och ville vidare...


Lille Nalle och stora stacken


Vidare till en annan stack i aningen större storlek. Men i den låg myrorna fortfarande och sov. Men visst är stacken stor! Säkert långt ifrån den största men ändå bland de större jag träffat på.

Och Lille Nalle och stora stacken låter nästan som en barnsaga. Dock kan jag inte se ett lyckligt slut på den berättelsen...


Stubbe i motljus


Solen sken vackert mellan träden. Och i skogen var det så varmt att vantarna åkte av. Det ligger fortfarande kvar en hel del snö i de skuggiga partierna men det tar fort på snön nu.


Nalle håller rent i naturen


Vår egen lille skogsmulle var inte sen att plocka upp plastflaskan som låg och skräpade i naturen. En riktig miljöhjälte driven av köttbullen som väntade när flaskan kommit hem. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2011 11:21

Eftersom det inte blev några gratisglasögon i LensWays:s tävling nappade vi istället  på halvapriset-erbjudandet. Igår letade vi och provade glasögon på Jon i deras onlineprovning. Och till slut lyckades vi enas om ett par, som ska levereras i början på nästa vecka.

833 kr med frakt, för ett par nya, förhoppningsvis snygga glasögon som passar, är ett helt okej pris. Ska bli spännande...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2011 07:00

 

Jons goda och nyttiga frukostsmörgåsar med vår egenodlade krasse!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 mars 2011 17:30

Jag fortsätter att testa Jula Multiskridskon för Smartsons räkning... och för att det är himla kul!

Dags att byta från skridskoskena till inlineshjul. I kartongen följde IKEA-verktyget (Jons anm. insexnyckel) med och på varje sko finns tre stycken skruvar med insexskalle. Skruvarna som höll fast skenan var inte hårdare åtdragna utan att jag fick loss alla skruvarna. Och det var väl inte direkt gjort i en handvändning...

Kan ju inte påstå att jag är en erfaren skruvare, men jag skruvade och skruvade och till slut satt även hjulen på plats.
Tänk vad smidigt det skulle vara om det gick lättare att byta mellan skena och hjul och däremellan använda skon som en vanlig basketkänga? Fast då skulle det ju bli 3-i-1...

Med dessa rejäla skruvar känns det i alla fall som om olyckan är långt borta för nu sitter hjulen där de sitter! Är nu redo för asfalten - om det ändå inte låg så mycket grus kvar... /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se