jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under april 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 april 2011 19:03

Jag älskar text-TV och tycker att det är så smidigt att ligga i soffan och bläddra mellan sidorna. Det viktigaste finns att läsa i kärnfulla texter. Vill jag se TV-tablån så går det lätt, lika enkelt är det att ta reda på vädret, på senaste Lotto-dragningen eller att ta fram målservicen.

Men ikväll trodde jag nästan att det var första april när jag låg och läste...

Jag läste om att "Dömda på rättspsyk får nätsurfa". I övermorgon blir det fritt fram på en klinik som vårdar några av landets värsta sexförbrytare att porrsurfa. Allt på grund av att lagen inte är tillräcklig, och att det då blir tillåtet att använda internet. Galet fel!

Sedan var det en underlig rubrik. Eller har rubriksättarna skojat till det...? Kan verkligen ett gruvbolag ersätta en hel sameby? Känns inte riktigt rätt. Fast ingen är ju oersättlig.

Det är på gång att förbjudas att SMS:a när man kör bil, men tydligen även att använda sig av GPS. Kommer ju att bli himla jobbigt för alla som kör att stanna så fort de kommit vilse och slå på GPS:en, memorera vägen, slå av GPS:en och köra vidare så långt minnet räcker.

I USA är det tydligen vanligt förekommande med att begravningar sänds över nätet, och nu är det på gång i Sverige också. Man sänder begravningar för att släktingar som inte kan vara där ändå ska kunna följa ceremonin. Men att filma begravningar faller dock under allmän kameraövervakning, däri ligger problematiken just nu för att detta ska kunna genomföras i Sverige. 

Här måste det väl ändå vara en dundermiss i rubriksättningen...? Borde det inte vara krav på en lag om förbud mot våld mot kvinnor...? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 april 2011 18:58

Det kom ett fint paket med hundklistermärken på med posten idag. Det var bokvinsten från Spanaren som var så fint inslagen. Boken heter Vatten för vinden och är skriven av Kajsa Fasth. I den finns många tänkvärda meningar. Här kommer några:

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 april 2011 18:44

Jenny tog ut Nalle och mig i skogen för att rasta oss i regnet. Hon var så snäll och omtänksam, och plastade in både aircast och kryckor. Färgglatt värre! Närmare påsk lär det väl bli fjädrar som dekoration... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 april 2011 18:34

Svärfar Benke och jag begav oss till Karlsborg, där vi bytte till sommardäck på Opeln. Ahh...! Skönt med tysta däck igen.

Sedan åt vi en god lunch på hotell Wettern. Stekt fläsk med löksås och potatis eller raggmunk - de' e' la' gôtt!

Efter inköp på Coop och Ica, samt blomjord på Mölltorps handelsträdgård, avslutade vi "arbetsdagen" med fika från Huldas café. Wienersemla med nybryggt kaffe, givetvis Löfbergs Lila, till mig och Benke. Vaniljhjärta, chokladcupcake och Coca-Cola till Jenny. Allt välförtjänat! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 april 2011 17:59

Imorse hade jag två besök på Folktandvården i Tibro inbokade. Svärfar Benke ställde vänligt upp på att vara min privatchaufför och väntade tålmodigt i väntrummet. Där har de för övrigt... intressant konst på väggarna...

 

Hur som helst. Först lagade tandläkaren en trasig gammal lagning i en visdomstand. Piece of cake, utan bedövning eller nåt.

Värre var det hos tandsadisten... förlåt, hygienisten. Först fick jag bakläxa på min tandborstning. Tydligen borstar jag för hårt, och för det fick jag betala ett högt pris. Ja, bildligt talat alltså, eftersom jag fortfarande har frisktandvårdsavtalet var ju dessa två besök gratis.

Nej, det höga priset var istället att mitt tandkött dragit sig uppåt (för gott) och blottat de känsliga tandhalsarna. Ve mig! Givetvis hette det något flashigt på latin, carpe diem eller något sådant. Kontentan var i alla fall att jag gjort FEL, FEL, FEL!

Därför fick jag en lååång förevisning i munhygienens grunder, på en sjuårings nivå ungefär. Nu kan jag allt om tandvård och kan bli tandläkare närsomhelst.

Sedan kom tortyren. En halvtimmeslång tandstensborttagning runt ALLA tänder, komplett med sådana tortyrredskap och metoder som högljudd slipmaskin, otäckt vass skrapa, salivsug samt en kylvattendusch i HELA ansiktet... Det ilade och isade i varenda tand när hon slipade, och slipmaskinens höga gnisslande och vinande missljud fick resonans i käkbenet och ringer fortfarande i mina öron!

Jag kan inte säga att jag har tandläkarskräck. Men kanske en aning tandhygienistfobi? Hela munnen värker, käkarna ömmar... Fast tandstenen är i alla fall helt borta nu. Tur att det förhoppningsvis är arton månader till nästa omgång! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 april 2011 21:10

 

Sista dagen mina föräldrar var på besök ville vi bjuda på något extra. Jag gjorde Pers svampsoppa, något av min paradrätt. Till denna mustiga soppa serverade vi en minst lika god ädelostpaj. Den fina dukningen stod Jenny för.

En skål för alla roliga saker vi gjort den gångna veckan. Och sedan var boxen med Umbala-vin slut. Gissa vilket glas som är Jennys...?

 

Desserten var nog ändå godast. Det var inte Annas paj, inte heller någon annans paj. Det var ananaspaj! Med vispgrädde och glass. Mmm!

 

Mätta och belåtna och med mycket ny energi till tankeverksamheten, högg vi in på en omgång Sequence, tillsammans med Kristina. Pannor lades i djupa veck...

(Observera den mycket moderiktiga lila färgen bland damerna.)

Någon har visst bestämt att allt roligt förr eller senare måste ta slut. Varför då? kan man ju undra. Hur som helst blev det dags att skjutsa mamma och pappa till Resecentrum och norrlandståget. De verkade mycket nöjda med sin semesterresa.

Jag och Benke vinkade av dem när tåget tuffade norrut och lämnade stationen. Det är tråkigt att en vecka måste gå så fort ibland. Men vi har haft skôj - det kan alla bilder (och kvitton) bevisa!

Trevlig hemresa, kära mor och far. Kom snart tillbaka! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 april 2011 22:45

Ikväll myste vi allesammans i soffan till Mästarnas mästare och åt Fresta chokladmousse med crisp och till det en massa god glass från SIA och Klings. Mumsigt fullibibblan!

Nu är en härlig helg, och vecka snart slut - och så trevligt vi har haft det. Många skratt har det blivit.

Roligast var när Jon vid middagsbordet beklagade sig för att han inte kunde såga ner några träd nu när det blivit det här med foten. Då var Marianne snabb i repliken:

"Men du ska väl inte såga med foten?!"

Så sant, så sant. Det skrattade vi gott åt allesammans. Utom Jon. /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards