jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under april 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 april 2011 16:17

  

Vi köpte med några biskvier från Pressbyrån och tog vägen hem förbi Bar & Grill och köpte med mat. Det är ju godast därifrån!

Väl hemma hos oss satte vi igång med att röra ihop Ekströms Brylépudding. Det har vi aldrig gjort förut och kommer knappt ihåg hur detta smakar. Hoppas att puddingen stelnar när vi nu gjort oss sådan besvär för att få smaka dessertvinet som ska passa till just denna efterrätt...

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 april 2011 15:59

Vi har varit i Valhalls lokaler i Skövde och besökt Hälsomässan. De många föredragen går vi aldrig på, men det finns en hel del att kika på ändå. Och en del att testa. Jon smakade på acaijuice som var sträv i smaken, men det kanske är så ett superbär smakar...

Mamma testade Kung Fu-massage, men det tyckte vi lät alltför våldsamt. Och vi kommer aldrig att låta någon annan än Kung Fu Pandan få ge oss Kung Fu-massage...

Men inte gick vi lottlösa därifrån. Jag hittade några stenar som jag fastnade för. En stenstav av ametist, en ring (tror den är i rosenkvarts) och ett armband med en blandning av stenar och pärlor. 125 kr för alltsammans - billigt!

På ett ställe sålde de faktiskt solglasögon också. Vi fick en hundralapp av mamma -för fyra par för hundra var just priset. Ännu billigare! Nå, var är solen...?

Det var kö in till mässan, som håller på både idag och imorgon. Men en dag räckte gott och väl för oss. Oj, vad vi känner oss hälsosamma nu! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 april 2011 18:50

Imorse, efter ännu en underbar hotellfrukost, checkade vi ut från hotellet, och påbörjade resan hem. Och är man i dessa trakter så gäller det att passa på - det blev en till vända till Ullared!

Men den här gången gick aldrig vi in på Gekås utan höll oss till affärerna utanför. Och självklart går det att hitta fynd där också.

Vi hittade billiga soffkuddar, sommarskor, ljus och sedan har vi alltid varit nyfikna på vad det är för present man får på Martin shop om man tar med annonsen från tidningen Ulla dit. Och nu vet vi det...

Vi köpte också ett massageljus med vaniljdoft. Tänd ljuset, ljusoljan värms och den ska vi sedan använda som en varm massageolja. Blir säkert mycket skönt!

Vi lämnade dessa ljuvliga shoppingtrakter och for vidare för lunchstopp på osterian Falbygdens ost. Där frossade hela sällskapet i en massa ost - i natt blir vi nog attackerade av möss!

  

Efter denna goda måltid delade sällskapet på sig och norrlänningarna och den ingifta norrländskan for vidare mot den stora turistattraktionen Hornborgasjön.

För vissa är dessa tranor en otrolig upplevelse medan andra tycker att dessa långbenta fjäderfän är otroligt överskattade... Många tranor var det i alla fall.

  

Nöjda och belåtna efter ett litet äventyr styrde vi sedan Opeln hemåt för uppackning och återhämtning i soffan. Helt klart är i alla fall att vi fick en jättetrevlig minisemester tillsammans allihop. När åker vi nästa gång...? Till Ullared alltså.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 april 2011 18:40

Igår kväll tog vi det lugnt lite här och var på hotellet. Kristina och Marianne satt på havsutsiktsrummet och hade det trevligt, och blött...

Jag och Nalle gjorde hotellets närmiljö osäker och njöt av en uppfriskande regnskur... Efter det roade jag mig med att sortera i min necessär.

Jon, Benke och Folke satt i loungen vid storbildsteven och såg Luleå slås ut av Skellefteå.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 april 2011 18:20

Igår, dag två i Falkenberg, var det tänkt att det skulle havsfiskas. Men regnvädret som dragit in satte stopp för det. Istället for jag, Jon, mamma, Marianne och Nalle tillbaka till Ullared och shoppade lite mer på Gekås. På vägen dit från Falkenberg körde vi förbi Comic land som blivit lite extra känt efter serien Ullared på femman. Ni vet Peder, mannen som på slutet, lagom lullig i luvan, berättar något vitsigt från serietidningarnas värld. Hans störtsköna I-or-tofflor vill jag ha!

Det var mycket folk när vi kom fram vid tvåtiden på eftermiddagen till Gekås, men bara några timmar senare lugnade det ner sig. Nu passade vi på att kolla in de övre våningsplanen. En rulltrappa upp fanns kundvagnsparkeringen och ytterligare en rulltrappa upp fanns restaurangen, frisörsalongen och kaffebaren.

  

När vi satt i restaurangen kändes det som att vara på IKEA, väldigt likt. Och det var billigt, gott och fanns bord och stolar för typ en miljon gäster. Jag och Jon åt böngryta, mamma kyckling och Marianne lax, till efterrätt blev det jordgubbscheesecake. Jag åt två bitar...

Efter maten var det ganska lugnt och shoppandet gick mycket lättare. Det blev lite blandat smått och gott.

Och sedan råkade jag hitta lite kläder. Jag är väldigt nöjd med den rutiga tunikan -det blir nog en favorit. Hittade också en luvtröja, tights, ett skärp och lite underkläder. Så roligt att kunna förnya garderoben! /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards