jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 april 2011 19:21

Jag blev utvald som en av cirka 60 000 personer från Västra Götaland, i åldern 16-84 år, att svara på frågor i en undersökning om hälsa och livsvillkor 2011. Undersökningen genomförs av Statistiska centralbyrån och Statens folkhälsoinstitut och har rubriken "Hälsa på lika villkor?".

Jag har deltagit, och valde att svara på frågorna över internet. Nu kan jag ju inte påstå att jag har haft så mycket kontakt med vården, och inte heller har jag några större hälsoproblem. Men min "medverkan är värdefull oavsett om du är fullt frisk eller inte".

Jag hade hoppats på att enkäten skulle ha haft frågor om priser inom vården, om det tar lång tid att få vård, eller kvalitén på vården - för där hade jag ju haft ett och annat att säga (tog upp det under övrigt i slutet...) men frågorna var mer på ett personligt plan. /Jenny

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 april 2011 18:49

♪ Nu-u grönskar det i dalens famn... ♫ Och i vår lägenhet. Vi börjar få slut på odlingskärl - och fönster, och balkong! Inom kort kommer det att vara en djungel härinne och ute på balkongen. Men det är härligt att se saker gro.

I Solvik hade svärmor och svärfar fått stockarna från förra månadens fällning hemkörda. Nu ligger de prydligt staplade på tomten, i väntan på kap och klyv.

Å hjälp dä brinner va?! Men ingen fara, allt är under kontroll. Det är bara en massa "böös" från fällningen som svärmor och Jenny krattat ihop. Torrt och fint, brann väldigt bra...

   

Fikapaus! Ovan ser ni hur jag förvandlade lite maräng, chokladglass, grädde och jordgubbssylt till ett kulinariskt mästerverk! Eller, hrm, nåja... Gott var det i alla fall.

Jenny slet som en hel karl och fortare än kvickt kunde man inte längre se ett enda barr på grannens gräsmatta.

Säkerheten framför allt. Och snyggare brandkvinna får man leta efter... Vinden vände tyvärr 180 grader efter ett tag - förlåt, alla ni i Strandstaden!

Hugo tittade förbi och sålde majblommor. Givetvis köpte vi några. Ni andra har väl inte glömt att köpa några, ni med...? I så fall är det inte för sent än. Skynda, skynda! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2011 20:09

 

Vädret bjöd på en fin afton och vi avnjöt en god quornsallad på balkongen. Riktigt gott med sallad i värmen!

Vi stekte quornbitar, kokade ris och blandade med sallad, majs, gurka och riven ost. Enkelt och smakrikt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2011 19:36

Ja, så går låten med Galenskaparna och den passar perfekt in på denna dag - tyvärr... Jag och Jon var kallade till Solvik för att hjälpa till med att få ordning på årets sjöbevattning. Kände oss precis som Roy och Roger i Macken, för vattenpumpar är ju vårt expertområde!

Vi är också gasexperter (det här skämtet fattar ni som sett Galenskaparnas Blomparad, ni andra kan ju skratta bara för att inte verka helt okulturella...)

Först gick allt helt enligt planerna. Slangen spolades ur och det gick finfint - ingen slangkrypare som satt sig fast där inte!

Även att få i slangen i sjön gick helt okej. Jon rodde som en rhododendron och pappa hanterade släggan som en riktig slugger.

När det väl var avklarat och slang hit och slang dit var ihopkopplad med den mojängen, och slang hit satt ihop med den där grejen - Super Mario kunde inte ha gjort det bättre - var allt klart. Och visst såg det lovande ut. På med motorn och efter fyra sekunder - underbart är kort - var det sprut här!

Men det är en gammal motor och potensen avbröts - till allas stora besvikelse! Antagligen skar sig motorn, och det är inte bra. Nu får mammas trädgårdsland hålla rötterna för att den yngre upplagan pump som stått och samlat damm klarar av uppgiften och kan hantera slang som en riktig kraftkälla... Annars är vi helt i händerna på reparatöööörn! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2011 19:23

Det var trångt i sjön när Nalle skulle ta sitt dopp idag. Gretzky, Dion, Adams och Morisette var alla där och skulle lägga näbben i blöt. Stackars Nalle undrade vad det var frågan om och vågade knappt doppa sig...

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2011 19:16

Jenny gillade flaskan och jag innehållet. Vi har testat Lancers Free Rosé, nr 1913 på Systembolaget.

Lancers är ett perfekt sällskapsvin, men passar också bra till sallader eller fiskrätter. Det är torrt, lite pärlande och smakar jorgubb och hallon. Rekommenderas en varm sommardag! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2011 16:03

Jennys kusin Anna fick, tillsammans med en kompis, överta min vinst och åka premiärturen av AtmosFear på Liseberg vid invigningen i lördags. Fritt fall från 146 meter i 110 km i timmen - way to go, Anna!

Anna var snäll och tog några bilder från dagen, som vi lånat från hennes blogg. Där har hon också skrivit ett inlägg om hur det var att bli en av de första att åka Europas högsta frifallsattraktion. Gå gärna in på Annas blogg och läs mer om hennes upplevelse. Klicka HÄR!

Tack, Anna, för att du ställde upp och tog min plats! Hade varit trist om biljetterna fryst inne. Det var starkt gjort att våga åka - det hade inte din kusin vågat, kan jag lova. Återstår att se om jag kommer göra det nån gång... /Jon

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se