jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under april 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2011 10:03

På morgonen har vi bakat havrekex. Första gången vi bakar kex faktiskt. Vi hittade ett enkelt recept i ICA Kurien och resultatet blev mycket bra. Jättegoda kex!

Ingredienser:

100 g smör

1 1/2 dl mjölk (eller vatten för hårdare kex)

2 msk socker

1/2 tsk salt

3 dl fiberberikade havregryn

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

 

Smält smöret och häll i mjölk. Häll vätskan i matberedare med kniv monterad. Blanda och tillsätt de torra ingredienserna.

Arbeta ihop till en deg. Knåda sedan på bakbord och dela degen i två delar. Platta ut varje degklump på smörpapper. Kavla ut tunt, cirka 30x30 cm. Nagga tätt, annars blåser kexen upp under gräddningen. Ruta degplattan till kex med degsporre, och dra över smörpappret på plåt, om du inte redan har det där. In i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter. Klart!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2011 09:29

Jag tror inte att jag sett en enda film med Adam Sandler som jag ogillat. Den sortens humor går hem hos mig. Grown Ups är inget undantag. Jag skrattade gott många gånger, och höll på kikna av skratt i en scen, allt tack vare... Steve Buscemi! Väldigt oväntat, men i denna film var han hysteriskt rolig.

Grown Ups handlar i korthet om några barndomskamrater som möts igen som vuxna, när deras gamla baskettränare dör. De återförenas i hemstaden och tar efter begravningen med sig sina respektive familjer till en stuga för att umgås några dagar. Mycket har förändrats på den långa tid som de varit ifrån varandra, men barnasinnet har de kvar.

 

Precis som många andra av Adam Sandlers filmer, är denna fylld med en grabbig "slapstick"-humor. Det är mycket kiss och bajs-skämt, sexuella anspelningar och folk som gör illa sig på ett eller annat sätt. Och det är kul! Som Bert Karlsson brukar säga: "Det HÄR är underhållning!!"

Grabbigheten till trots är filmen gjord med en underfundig värme, och Sandler brukar få med flera aspekter i berättandet och förvånansvärt nog har karaktärerna lite djup i sig också. Många duktiga skådespelare och komiker dyker upp, varav flera har spelat mot Adam Sandler förut. Kevin James (Kungen av Queens), Chris Rock (Bad Company), Rob Schneider (Hollywood Gigolo), Salma Hayek, och som sagt även Steve Buscemi skojar till det lite extra.

 

Denna film är barnsligt rolig, och rekommenderas till alla som kan skratta när vuxna män får en pil i foten. Det är humor, det! /Jon, 11 år (i sinnet)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 april 2011 20:15

     

Gårdagens påsksmällare


Vi börjar med hur gårdagen avslutades: med påsksmällar utanför. Vi anser fortfarande att detta är ett himla slöseri med pengar och onödigt på fler sätt än ett, men så här såg det i alla fall ut. Och vi är lyckligt lottade för Nalle tar smällarna med ro.


Många ägg blir det...


Påsklunch serverades idag hos mina föräldrar i huset Solvik - äntligen fick vi våra ägg och påskkänslan började infinna sig! Och mycket mer därtill fanns att äta...


   

Den härliga påskbuffén!


Jag och Lova gav de bruna äggen en konstnärlig touch med varsin blyertspenna. Klart att äggen ska vara målade när det är påsk! En underbart god påskbuffé var uppdukad och till efterrätt serverades de traditionella påskbakelserna. Ingen gick hungrig ifrån bordet kan jag lova.


Vuxenbordet...


... och barnbordet.


Vi åt och skålade i påskmust men förundrades alla över de iögonfallande servetterna. Antingen fanns det inte några påskservetter eller så trodde han som väntar på sina glasögon att det var en påskkärring på dem...


Finn ett fel!


Utav farmor och farfar fick barnen varsitt påskägg (jag fick också ett!) och roade sig med att både äta och leka med innehållet.


Löständer i påskäggen. Kanske behövs efter allt godis?


Lova och Hugo utmanade båda Jon i varsin kubbmatch. Jon lyckades överlista Lova, men när det var dags för Hugo gick han bet. Jon fick inte ner en enda utav Hugos kubbar... Grattis Hugo! Lova får leva på att hon slog Jon i "Fyra i rad" hur många gånger som helst i julas.


Lova pressade Jon hårt i ett parti kubb.


Nalle har också firat påsk och njöt av denna påskdag på sitt eget vis: i blöt förstås! Att det har varit underbart väder behöver vi knappast nämna, börjar nästan kännas lite tjatigt... Nästan! /Jenny

Nalle hinner knappt torka mellan baden.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 april 2011 21:10

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Det gäller även filmer. Vi hyrde och såg You will meet a tall dark stranger (svensk titel: Du kommer att möta en lång mörk främling), inte alls vad jag hoppades på...

Filmen är skriven och regisserad av Woody Allen, och trots att jag inte sett en enda av hans andra filmer, föreställer jag mig att detta är en ganska typisk Woody Allen-film. Det är mycket prat, prat, prat, och känslor, och gråt, och alkohol, och minst sagt tvivelaktiga spådamer, och misslyckade författare, sura miner och grogglas som slängs i väggen... Nej, jag orkar inte gå in på handlingen i detalj, det är för deprimerande. Vill ni läsa mer kan ni gör det på IMDb (Internet Movie Database). Klicka i så fall HÄR.

 

På IMDb kategoriseras filmen underligt nog som komedi/romantik, fastän jag känner mig varken road eller värst romantiserad. Att rollbesättningen består av kända och annars duktiga skådespelare som Anthony Hopkins, Naomi Watts, Antonio Banderas, Josh Brolin med flera, gör den tyvärr inte bättre.

Man känner aldrig riktigt något för någon, trots att det - enligt mig - är ett relationsdrama. Det blir bara en brokig samling människor, och den enda gemensamma nämnaren skulle väl vara att alla på sitt egna sätt är väldigt själviska. Det gör väl i så fall filmen realistisk, men knappast sevärd.

Summa sumarum: nittioåtta minuters besvikelse. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 april 2011 18:55

En lite ovanlig påskafton är snart till ända. Ovanlig för att vi har bland annat inte ätit ett enda ägg. Till påskmat blev det istället en grillad middag  - i och för sig med påskmust till för de som önskade det.

Grillat fläskkött, klyftpotatis, duchessemos, kantarellstuvning, sallad, sparris och till efterrätt grillad ananas med grädde och glass. Ananasen var ju också lite påskig med sitt gula fruktkött.

Och som vanligt var det full rulle i den solvikska trädgården. Jörgen, Limpan, Lova, Johan, Johans kompis Daniel, husets ägare - och så vi och Nalle förstås...

Vädret var strålande, även om aningen kyliga vindar påminde oss om att det faktiskt inte var så värst länge sedan det låg snö överallt.

Nu är vi i alla fall mätta och rätt så trötta. Ska smälta all den goda maten med en bra film, bara vi får igång streamingen. Den glada påsken fortsätter!


PS. Benke och Kristina löste rebusarna och hittade sina ägg. Slutet gott, allting gott...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 april 2011 15:00

  

Det här fina armbandet vann jag för en tid sedan hos LinneasUnika med motiveringen att det skulle bli en present till mamma för all god påskmat som vi alltid får. Armbandet är fint påskgult och med keltiska inslag - hoppas att hon kommer att gilla det!

Men att bara ge henne ett ägg med presenten i kändes lite trist så jag knåpade ihop en rebus och gömde ägget.

Det här inlägget är tidsinställt men vi får väl hoppas att hon har hittat det vid den här laget.

Och klart att även pappa skulle ha en knepig rebus - och ett påskägg. För visst får han också bistå så gott han kan i köket under påsken. Hans ägg är mer traditionellt fyllt med godis. Hoppas att han har knäckt gåtan och sålunda ägget nu.

Mammas ägg var gömt i HÅLIGT TRÄD och pappas ägg i JORDKÄLLARE (min fasters man heter Kjell - jag vet, jättedåligt - och det var Jons idé...). /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 april 2011 11:44

Morgonrastning i ett vackert grönskande landskap till glatt ljuvligt morgonpiggt fågelkvitter - och med mörka, dova, gevärsknallar från skyttebanan. SKA DET VARA NÖDVÄNDIGT ATT SKJUTA PÅSKHAREN OCKSÅ???

  

På promenaden såg vi en kopparödla och för dagen passande påskgula tussilagosar.

Nu ska vi förbereda för denna sköna påskafton som bjuder på grillning i Solvik. Det blir traditionell påskmat imorgon istället när vi blir fler samlade. Mot städning, påskägg, gladpåsk-telefonsamtal, lättare lunch, blomlådekonsoluppsättning med mera...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2011 21:28

Fagersanna bjöds på ännu en vacker solnedgång och självklart var vi framme med kameran och förevigade den.

Vi hoppas att ni alla har haft en fin långfredag, vad ni nu än har gjort, och passar på att önska er en jättefin påskafton. Men först en god natts sömn. Natti, natti...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards