jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2011 21:21

Solig och fin dag. Och dagen har sett ut som de har gjort på sistone - promenerat, ätit gott och spexat.

Uppkomsten till just de här bilderna, som vi bjuder på idag, får ni själva lista ut...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2011 20:52

Russell Crowe spelar huvudrollen i nagelbitaren The next three days som vi har sett idag. Ja, fy på oss som satt inne och såg på film när det var så fint väder ute... Men det här var en riktigt bra film.

Huvudkaraktären John Brennan (Crowe) lever ett lugnt familjeliv tillsammans med sin fru och son. De bor fint och har bra jobb, men Johns fru Lara kommer inte riktigt överens med sin chef - men ogillar hon chefen så mycket att hon kan mörda henne?

En helt vanlig morgon stormar polisstyrkor in hos Johns familj och arresterar henne för mord.

Fram till att detta händer går handlingen ganska långsamt framåt men här kommer filmen verkligen igång och för varje scen trappas fart och spänning upp.

Filmen påminner lite om Jagad men istället för att följa den jagade får vi vara med från utsidan. En mans kamp för att få tillbaka sin fru - och livet som det var.

  

Bevisningen mot frun är mycket stark, och visst tvivlar man på hennes oskyldighet men det är inte riktigt där filmens fokus ligger. John inser att frun aldrig kommer att bli fri fängelset och måste ta till drastiska medel - han ska frita Lara från fängelset och lämna landet tillsammans med henne och sonen.

Han söker hjälp på många håll. Bland annat söker han upp Damon Pennington (Liam Neeson) som lyckats rymma från fängelse flera gånger. Damon ger John många matnyttiga tips och John fortsätter att planera.

The next three days är ett mycket gripande kriminaldrama med romantiska inslag. Och den är fruktansvärt spännande - man sitter som på nålar! Just som man tror att man anar vart filmen bär hän tar den en annan vändning.

En smart dramathriller som är väl värd att se - hoppas att ni kommer att gilla den!  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2011 20:37

 

Det börjar bli mycket växlighet hos oss nu. Jag hade liksom lovat mig själv att inte ge mig på mer odling för vi har verkligen inte plats. Men jag lyckades klämma in några sömntutefröer också. Nu odlar jag bara smörgåskrasse, dill, gräslök, persilja, rädisor, körsbärstomater, luktärter, sömntutor...

Och det vore väl lagom om det inte vore för att det till exempel är 24 tomatplantor (tur att mamma förbarmade sig om fyra...). Jo, det blir väldigt trångt i fönstren. Och ett himla spring när jag fick för mig att varenda glassburk, kruka och låda skulle ut och få lite frisk luft på balkongen idag. Och sedan skulle de förstås in igen också... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2011 16:00


Det måste sägas. Jag är ingen hejare på datorer. Hur de fungerar är ett komplett mysterium för mig. Att miljoners miljoner med ettor och nollor kan bli ord, bilder, filmer, musik, virus och allt möjligt, det är inte grekiska, det är ren och skär magi!

Såvitt jag kan förstå, är Bill Gates, Steve Jobs och Wozniak inget annat än trollkarlar och genier och väl värda de miljarder som de säkert har undanstoppade. Enligt mig.

Kruxet med att inte vara lika datakunnig som nyss nämnda herrar, är ju att man står helt handfallen när tekniken trots allt inte fungerar. Jag kan inte gå in i nån "dos-prompt" och ändra några "script" eller vaddetnuheter, utan blir det något strul (och det blir det ju - ofta!) får jag förlita mig på datorns egna problemlösare.

När till exempel internet krånglar och webbsidor inte vill visas, kan man köra Nätverksdiagnostik i Windows. Det ser ju förtroendegivande ut när det står "Löser problem", men efter ett tag står det oftast ändå att "problemet kunde inte lösas"... Och vad gör man då?

Suck!

Jag visste att jag skulle umgåtts mer med skolans datanördar! /Jon

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2011 22:25

Vi fick besök av några fina påskkärringar ikväll. En utav dem var inte mycket större än teskedsgumman - så söt! Hon hade för kvällen bytt ut kvasten mot en sittvagn för att kunna följa med runt och påska. Några jättefina påskkort fick vi som tack för godisbesväret.

På eftermiddagen provsmakade Jon svärmors påskskinka på barkissmörgås. Den fick mycket väl godkänt, och han ser fram emot att äta mer utav den varan. Prima skinka - japp, japp!

Ett och annat drickbart serverades också. En del drack i rosa sugrör - mycket macho, Johan!

Nalle såg väldigt ölsugen ut men fick allt lov att hålla sig till vatten...

Naturen fortsätter sin frammarsch och nu har björkarna fått sina musöron. Och lupinerna har också kommit en bit på väg mot blomning.

  

Dagen bjöd på all möjlig aktivering. Jag lyckades slänga upp Nalles freesbee i ett litet träd och fick användning av Jons krycka för att få ner den. Man tager vad mannen haver... ;)

Men framåt kvällen fanns fortfarande ett överskott av energi. Vi tittade på Herr och fru, men det programmet kändes lite segt. Avsnittet hann inte ens ta slut innan jag hade dragit på mig träningskläderna. Var inställd på två varv i spåret med stavar, men belysningen slogs aldrig på så efter ett varv vände jag tillbaka. Det ska väl vara tänt till 22...? Hmm.

Istället lämnade jag in stavarna och joggade min fagersannarunda. Skönt!

Påsken har börjat jättefint och vi hoppas att den fortsätter i samma anda. Godnatt på er! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2011 15:45


Hoppas att ni får en jättefin helg!

♥ Många kramar från oss. ♥

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2011 15:45

Inatt vid fyratiden fick Nalle något slags klianfall och väckte både mig och till slut Jon. Han kliade och kliade och jag började misstänka att fästingar levde loppan i hans päls. Upp och hoppa och fram med fästingpennan och fyndade i alla fall två stycken.

Efter det var det lika bra att dra på ytterkläderna och gå ut för en liten rastningssväng. Vi gick nog i sömnen båda två. Inte ens tidningen hade kommit än. Efter det blev det raka vägen in i sängen för några timmars sömn till.

Förmiddagen blev lite lugnare. Mamma och pappa kom förbi och vi fick chans att bjuda igen lite för allt gott vi fått hos dem. Vi slängde ihop en kladdkaka som vi serverade med grön grädde (karamellfärg!), banankakor, några bullar, en massa glass... Riktigt smarrigt!

 

Med posten kom det lite överraskningar. Sömntute-fröerna som var gratis för Allt om Trädgårds-prenumeranter. I lådan låg också en dvd-box med Bamse! Det är en vinst från en tävling som hade slutdatum 20 januari - snabba ryck där... /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2011 15:30

Hoppas att det inte kommer några påskkärringar - och gubbar... Men gör det det så finns det i alla fall något till dem. Strutar med godis i till utklädda barn!

  

Och det finns en reserv (till oss ifall...).

 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se