Direktlänk till inlägg 15 maj 2011
Det känns lite dumt att lägga ut ett recept på något som vi inte tyckte levde upp till förväntningarna. Men smaken är ju som baken - delad, och kanske är det någon annan som tycker att denna paj är supergod. För våra smaklökar höll denna paj måttet, men inte mer. Tyvärr.
Med det låter ju sååå gott med mjölkchokladpaj med apelsinsmak...
Ingredienser degen:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g kylskåpskallt smör
1 ägg
rivet skal från 1 apelsin
Ingredienser fyllning:
300 gr Marabou mjölkchoklad (vi tog en kaka på 230 g)
2 ägg
4 äggulor
0.5 dl strösocker
Blanda mjöl och socker, tillsätt det kalla smöret i små kuber och mixa snabbt ihop till en smulig massa med fingrarna. Riv skalet från en apelsin och tillsätt tillsammans med ägget. Mixa till en boll och låt vila i kylskåpet i en timme i en plastpåse.
Tryck ut degen i en osmord form med löstagbar kant. Nagga med en gaffel. Ställ formen i kylen i 30 min, eller i frysen 10 min.
Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i 10-12 min.
Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg, äggulor och socker poröst. Blanda ned lite i taget utav chokladen. Häll fyllningen i skalet. Grädda i 200 grader i ugnens mitt. Servera!
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|