jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 16 juni 2011

Jakten på den försvunna guldreserven

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juni 2011 22:15

Denna afton var det stor galapremiär för äventyret "Jakten på den försvunna guldreserven" på Karlsborgs fästning, och jag var en av de inbjudna. Voffö dådå? Jo, jag ställde ju upp som statist under inspelningen av 3D-filmen, som är en del av den nya fästningsturen.

Då var det kallt, mörkt, regnigt och blåsigt, för filminspelningen skedde nattetid i början på november ifjol, och vi statister frös och var trötta, hungriga och genomblöta. (Ni kan läsa inlägget från filminspelningen här.)

Ikväll visade vädret sig dock från sin allra bästa sida. Solen sken från en molnfri himmel, inte en vindpust krusade Vätterns stilla yta och det kändes faktiskt som en riktig högsommarafton. Vilka kontraster!

Dörrarna slogs upp till den nybyggda 3D-biografen utanför fästningens murar, och vi välkomnades av projektledaren Jan Dahlqvist, Karlsborgs förre turistchef. Före själva visningen bjöds vi på förfriskningar och snittar. Jag kände mig som ett riktigt premiärlejon i minglandet, trevligt. Tyvärr såg jag inte så många bekanta ansikten i folkmängden, men några statistkollegor dök upp - kul att ses igen!

Efter mingel och ett kort inledningstal av herr Dahlqvist, började så själva äventyret - 3D-glasögon på! Det var faktiskt lite spännande. Skulle filmen vara bra? Och framför allt: skulle jag få se mig själv i någon scen? (Ja, man blir lätt en aning egocentrerad när man är filmstjärna...)

Filmen var bra. Och jodå, nog kunde man skymta mig. I ungefär en nanosekund, men ändå... Jag är med i Sveriges första 3D-film!

Men äventyret slutar inte med filmen. Strax efter ridån fallit störtade en skådespelerska, som gestaltade flickan i filmen, fram. Hon drog oss med på en skattjakt efter den stulna guldreserven, gömd någonstans på fästningen.

Turen gick både över och under jord, och vi tog oss fram genom vindlande gångar och in i olika rum i vårt sökande efter ledtrådar till var skatten låg. På ett ställe fick vi även pröva på ett sorts dataspel, där man fick använda kroppen för att komma nånvart. Det var roligt att vara bland de första att delta i detta fästningsäventyr, synd bara att det inte varade ännu längre...

Karlsborgs fästning är ett unikt besöksmål, och Karlsborgs Turism AB satsar stort på denna nya attraktion. Turen riktar sig i första hand till barnfamiljer med barn i åldrarna fem till tretton år, och jag tror att det kan bli sommarens stora dragplåster. Inte minst för att man har chansen att vinna en guldtacka!

Visst låter det spännande? Den officiella premiären är den 27 juni och turer pågår hela sommaren.

Om ni vill läsa mer, hittar ni länken till fästningsäventyret här. Mycket nöje! /Jon


PS. Jag kan inte låta bli att även slå ett slag för Den historiska äventyrsturen, som tills helt nyligen hette Nya äventyrsturen, i vilken jag jobbade som äventyrsguide säsongen 2004. Den riktar sig till lite äldre personer, men även yngre kan följa med på den. Rekommenderas också varmt!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 20 jan 13:00


I helgen skötte Lin telefonbeställningarna och Ian och Isa var pizzabagare!   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 19 jan 18:00


      ... en så söt rosa kanin till Lin.         ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 19 jan 07:22

  Vårt hem, det vita huset med lila dörren i bakgrunden.       Det var inte ett långt inslag från Tibro som var med i Postkodmiljonären men ändå tillräckligt för oss att kunna se vårt hus när drönarbilder visades och när grannarna fick b...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 18 jan 15:56


I brist på snö... plockade vi fram de undanställda cyklarna istället. Lin övade springcykel, Loe lärde sig utan stödhjul i somras och kom ihåg hur man gjorde och Ian och Isa skickade vi iväg några varv runt Ånaplan. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 18 jan 11:30

  Idag klockan åtta släpptes dragningslistan för Svenska Postkodlotteriet och vi hängde på låset och blev så himla glada! Vi hade ju vunnit och inte bara några hundralappar som vi också skulle blivit väldigt nöjda för: det rör sig om tusenlappar...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se