Direktlänk till inlägg 21 juni 2011
Jag älskar cheesecake! Nu har jag testat en variant med jordgubbar och resultatet blev riktigt lyckat. Jag försökte efterlikna de cheesecakes som finns i restaurangerna på Gekås och IKEA. /Jenny
Jennys strawberry cheesecake
ca 13 digestivekex
100 g smör
0,5 dl socker
1 msk mjöl
1 msk vaniljsocker
400 g philadelphiaost
3 ägg
några droppar citronsaft
skivade jordgubbar
rödvinsbärsgelé
lite socker
Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop och tillsätt smöret.
Tryck ut degen i botten på en form.
Grädda i 175 grader i 15 minuter.
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och ost i en bunke. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt några droppar citron. Blanda väl. Häll ostmassan i formen. Grädda längst ner i ugnen i 30-40 minuter i 175 grader. Akta så att kakan inte bränns på toppen. Låt svalna.
Jag gjorde toppingen på lättast möjliga sätt genom att smälta rödvinbärsgelé och sedan tillsätta skivade jordgubbar, och sockrade lite grann. Kakan fick stelna till lite i kylen innan vi kastade oss över denna smarriga efterrätt!
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|