jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Direktlänk till inlägg 30 juni 2011

Nalles provsvar

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 juni 2011 16:00

Veterinären ringde just och meddelade provsvaren från Nalles blodprov som togs för att kolla om det är någon fästingsjukdom som gör att han haltar.

Han har inte borrelios, det var det ett mycket svagt utslag på, men däremot visade resultatet positivt på anaplasmos/anaplasma (som tidigare hette ehrlichios, kallas också fästingfeber).

Några utav de vanliga symtomen är akut feber (som kan komma och gå), slöhet, dålig aptit samt tecken på smärta, stelhet, hälta, ömhet som leder till en ovilja att röra sig. Det stämmer ju in på en del i hans fall.

Jag läser vidare att sjukdomen ofta är svårbehandlad och kan bli kronisk. Men på en annan sida står det att djur som drabbas av anaplasmos tillfrisknar helt. Det är farligt att googla...

För att behandla krävs antibiotika och en 20-dagarskur med 4 tabletter om dagen är beställd och vi påbörjar den imorgon.

Sedan får vi se hur det ser ut efter 20 dagar. Men veterinären sa också att han kan bära på den här fästingsjukdomen utan att det är den som gör att han haltar nu. Det kan lika gärna vara artrosen, men bättre att ta det säkra före det osäkra i och med att provet gav utslag.


Vi vet att det är många utav er som läser vår blogg som har hundar, eller känner de som har. Ni som har haft att göra med anaplasma/ehrlichios får gärna dela med er av era erfarenheter! /Jenny

 
 
Spanaren

Spanaren

1 juli 2011 09:04

Tack för att du berättar om Nalle och jag ska hålla tummar och tår att det inte är artrosen som spökar. Har du börjar med att medicinera honom eller blir det först idag? Har aldrig hört talas om denna sjukdom på hundar men det är först dom sista åren som fästingarna började med att märkas här. Krya på dig Nallegubben/kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 juli 2011 10:20

Ni är så lyckligt lottade där uppe i norr som slipper dessa blodsugare! Bara en utav de många fördelarna med att bo där... :)

Medicinen skulle beställas av veterinären igår och finns på apoteket idag. Vi påbörjar behandlingen när vi fått tag på den senare - och hoppas på det bästa!

Trevlig helg! :) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 16 juni 12:08


I fredags blev Sia sex veckor, så snart blir det till att börja räkna i månader istället. Idag var jag och Lin till BVC med henne för vägning, mätning och vaccination mot rotaviruset. Sedan förra besöket för två veckor sedan hade hon ökat lite över...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 15 juni 16:05


Träning och träning?

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 15 juni 09:45

    På förmiddagen igår var Ian och Isa med på aktiviteten Sommarskoj i Östankyrke som arrangerades av Svenska kyrkan och Tibro kommun. Där fick de bland annat gå skattjakt, måla kepsar, grilla korv med mera. Jag och de andra barnen lämnade av d...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se