jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 16 juli 2011

Orust och Tjörn

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juli 2011 20:45

Solen sken, och med lite tid på hand (vi har ju trots allt semester) lämnade vi Uddevalla och styrde kosan mot "Bästkusten"! Jag gillar ju att köra bil, och sedan är det alltid roligt att se nya ställen.

Färden gick över Orust, och mitt på ön höll vi på att köra över ett rådjur som plötsligt sprang över den smala, krokiga vägen. Hjärtat tog ett extra skutt, men det gjorde rådjuret också och vi klarade oss allihopa med blotta förskräckelsen.

Orust var dock inte slutmålet, även om det var kul att ha varit på Sveriges tredje största ö. Istället fortsatte vi över Skåpesundsbron och vips var vi på Sveriges sjätte största ö - Tjörn! I Skärhamn ute vid havet stannade vi till och tittade på alla båtar. Jenny blev nästan lite yr...

Kyrkor kan ju se lite dystra, och ibland till och med kusliga ut. Så är dock inte alls fallet med Skärhamns kyrka. Vi vet inte om den ska se ut så, men kan man bli annat än glad när man ser den?!

 

Nere vid Nordiska Akvarellmuseet (som vi dock inte hann besöka) låg en liten badstrand som lockade. Där fanns även detta spännade byggnadsverk ute i vattnet. Vi är faktiskt inte riktigt säkra på vad det egentligen är. Bostadsrätter för fiskmåsar, kanske? Någon som vet? Hör gärna av er, för omfattande googlingsförsök till trots, har vi inte lyckats lista ut svaret. Och vi är väldigt nyfikna!

Jenny kunde såklart, men jag kunde inte hålla mig från ett dopp. Det var faktiskt bara andra gången som jag badade i det salta Västerhavet, och denna gång var det bra mycket varmare i både luften och vattnet. Härligt! Och även om fotspåren på badbryggan har försvunnit nu, kommer minnet av denna roliga utflykt att finnas kvar länge. /Jon

 
 
Ingen bild

anonym

18 juli 2011 12:27

http://www.akvarellmuseet.org/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePage.aspx?id=47308:

Installationer
Fyren är en sex meter hög cylinderformad byggnad som ligger på en liten, låg kobbe strax intill Nordiska Akvarellmuseet. Längs museets långsträckta brygga löper Gunilla Hanssons installation inristad i trät.
Fyren, som stigen ur vattnet invid museet, är skapad av konstnärerna Wolfgang Winter och Berthold Hörbelt från Tyskland, som byggt verket av mintgröna drickabackar. Den är invändigt upplyst av åtta spotlights, och det starka ljuset lyser upp byggnaden så att den skiner likt en ljusgrön smaragd i det smala sundet mellan museets brygga och konstnärsateljéerna på Bockholmen. Man kan tydligt se den från den inre, livligt trafikerade farleden som leder från Marstrand, förbi Skärhamn mot Kyrkesund.
Under sommaren, när vattnet är lågt och ganska varmt, kan krabbfiskande ungar lätt vada till Fyren och klättrande ta sig iland och in i den. Under stormiga höstkvällar kan havet stiga så att det helt översvämmar den lilla ön. Då står Fyren helt enkelt med fundamentet i vattnet.
Installationen "Sjungande invånare" av konstnären Gunilla Hansson, består av en text inristad i bryggan som löper runt halva museet. Texten är en nyhetsnotis som berättar om hur en liten folkgrupp i Papua Nya Guineas övärld riskerar att förlora sin ö på grund havshöjningen.

Jenny och Jon Sjöberg

18 juli 2011 13:14

Oj, det var ett uttömmande svar! :)

Tack så mycket, nu slipper vi fundera och grunna på vad det där var för en lattjo liten pryl... :D /Jon

 
skrivmoster

skrivmoster

18 juli 2011 17:15

Så underbart!! Jag har bott på Tjörn/Klädesholmen och den platsen finns för alltid i mitt hjärta. I Skärhamn har jag också varit förstås..
Förra sommaren var jag på "Holmen" och det var lika roligt som alltid!!
Ni är duktiga på att ta er ut och göra nåt!!
Kram!

http://bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

18 juli 2011 19:05

Jaså, du har bott på andra kusten också? :)

Det var fint därute, men väldigt mycket folk, lite trångt kan det nog bli. Havet lockar förstås...

Hoppas att sommaren fortsätter ett tag till hos er också. Kramar! /Jon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 26 jan 14:00

Sedan den 8 januari har vi inte haft någon blöja på Lin under dagarna och försökt få henne att börja använda potta istället. Och utfallet har förstås varit blandat, men det har gått åt rätt håll. Att börja potträna är ju dock mycket lättare på sommar...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 25 jan 11:47


Efter Ian och Isas simskola badade vi allesammans och Loe passade på att ta Baddaren grön. Han är så stolt! ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 24 jan 18:15

  Den här veckan har haft ett brett innehåll och det blir skönt med helg. Barnens aktiviteter har tagit upp kvällarna under veckan och i helgen väntar simskola och innebandyträning. Det känns verkligen som att rutinerna börjar sätta sig, fast be...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 23 jan 17:00

På Karlsborgs bibliotek hade de utförsäljning av gamla böcker för det facila priset av fem kronor styck. Jag bläddrade igenom högarna av mer eller mindre välkänd litteratur, och döm om min förvåning när jag fann denna bok.     Boken från 198...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 22 jan 16:30


  Det är ju en del kiss och bajs på de små barnen så vad passade bättre än att Loe fick ett bajsspel i julklapp. Med ögonbindel ska man vandra på en "gräsmatta" fram utan att trampa i hundbajs (lera). Det blev ju lite samma men barnen tyckte för...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se