jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 16 juli 2011

Orust och Tjörn

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juli 2011 20:45

Solen sken, och med lite tid på hand (vi har ju trots allt semester) lämnade vi Uddevalla och styrde kosan mot "Bästkusten"! Jag gillar ju att köra bil, och sedan är det alltid roligt att se nya ställen.

Färden gick över Orust, och mitt på ön höll vi på att köra över ett rådjur som plötsligt sprang över den smala, krokiga vägen. Hjärtat tog ett extra skutt, men det gjorde rådjuret också och vi klarade oss allihopa med blotta förskräckelsen.

Orust var dock inte slutmålet, även om det var kul att ha varit på Sveriges tredje största ö. Istället fortsatte vi över Skåpesundsbron och vips var vi på Sveriges sjätte största ö - Tjörn! I Skärhamn ute vid havet stannade vi till och tittade på alla båtar. Jenny blev nästan lite yr...

Kyrkor kan ju se lite dystra, och ibland till och med kusliga ut. Så är dock inte alls fallet med Skärhamns kyrka. Vi vet inte om den ska se ut så, men kan man bli annat än glad när man ser den?!

 

Nere vid Nordiska Akvarellmuseet (som vi dock inte hann besöka) låg en liten badstrand som lockade. Där fanns även detta spännade byggnadsverk ute i vattnet. Vi är faktiskt inte riktigt säkra på vad det egentligen är. Bostadsrätter för fiskmåsar, kanske? Någon som vet? Hör gärna av er, för omfattande googlingsförsök till trots, har vi inte lyckats lista ut svaret. Och vi är väldigt nyfikna!

Jenny kunde såklart, men jag kunde inte hålla mig från ett dopp. Det var faktiskt bara andra gången som jag badade i det salta Västerhavet, och denna gång var det bra mycket varmare i både luften och vattnet. Härligt! Och även om fotspåren på badbryggan har försvunnit nu, kommer minnet av denna roliga utflykt att finnas kvar länge. /Jon

 
 
Ingen bild

anonym

18 juli 2011 12:27

http://www.akvarellmuseet.org/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePage.aspx?id=47308:

Installationer
Fyren är en sex meter hög cylinderformad byggnad som ligger på en liten, låg kobbe strax intill Nordiska Akvarellmuseet. Längs museets långsträckta brygga löper Gunilla Hanssons installation inristad i trät.
Fyren, som stigen ur vattnet invid museet, är skapad av konstnärerna Wolfgang Winter och Berthold Hörbelt från Tyskland, som byggt verket av mintgröna drickabackar. Den är invändigt upplyst av åtta spotlights, och det starka ljuset lyser upp byggnaden så att den skiner likt en ljusgrön smaragd i det smala sundet mellan museets brygga och konstnärsateljéerna på Bockholmen. Man kan tydligt se den från den inre, livligt trafikerade farleden som leder från Marstrand, förbi Skärhamn mot Kyrkesund.
Under sommaren, när vattnet är lågt och ganska varmt, kan krabbfiskande ungar lätt vada till Fyren och klättrande ta sig iland och in i den. Under stormiga höstkvällar kan havet stiga så att det helt översvämmar den lilla ön. Då står Fyren helt enkelt med fundamentet i vattnet.
Installationen "Sjungande invånare" av konstnären Gunilla Hansson, består av en text inristad i bryggan som löper runt halva museet. Texten är en nyhetsnotis som berättar om hur en liten folkgrupp i Papua Nya Guineas övärld riskerar att förlora sin ö på grund havshöjningen.

Jenny och Jon Sjöberg

18 juli 2011 13:14

Oj, det var ett uttömmande svar! :)

Tack så mycket, nu slipper vi fundera och grunna på vad det där var för en lattjo liten pryl... :D /Jon

 
skrivmoster

skrivmoster

18 juli 2011 17:15

Så underbart!! Jag har bott på Tjörn/Klädesholmen och den platsen finns för alltid i mitt hjärta. I Skärhamn har jag också varit förstås..
Förra sommaren var jag på "Holmen" och det var lika roligt som alltid!!
Ni är duktiga på att ta er ut och göra nåt!!
Kram!

http://bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

18 juli 2011 19:05

Jaså, du har bott på andra kusten också? :)

Det var fint därute, men väldigt mycket folk, lite trångt kan det nog bli. Havet lockar förstås...

Hoppas att sommaren fortsätter ett tag till hos er också. Kramar! /Jon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 07:00


Nu har Lin börjat om simskolan igen och håller till i stora bassängen, och i helgen var vi i badhuset så hon skulle få träna lite mer. Hela familjen var med och simmade och badlekte, men vi satte även Ian, Isa och Loe på att simma några längder och I...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 15 april 05:45


Efter förra måndagens plus har jag kämpat hårt den här veckan för jag ville verkligen inte ha två plus på raken. Och det blev det inte heller! Att det skulle bli minus visste jag faktiskt redan när jag gick och la mig igår för jag har aldrig gått u...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards