jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juli 2011 07:30

Tidigt i våras satte vi oss ned och brainstormade allt som vi ville hinna göra under sommaren. Det blev en redig lista med stor variation. Vi har ju trots allt bara sommarsemester en gång om året och vill verkligen passa på!

På listan står inga måsten, bara roliga saker som vi kan göra om det finns tid, lust - och pengar. Men vissa dagar kanske det bara blir sol och bad och då gör det inget om semestern rinner ut i sanden... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2011 17:45

Dessa prylar fick vi med oss hem från Liseberg

och nu lottar vi ut ett Lisebergs-kit till en utav våra fina läsare.

Paketet innehåller: barnsimpuffar, spakit med jordgubbsdoft, kaninöron, godisnapp med nyckelband och en kaninslickepinne!

För att ha en chans att få detta kit hemskickat behöver du

bara lämna en kommentar så slumpar vi fram en vinnare.

Det är upp till vinnaren att själv höra av sig för att få sin vinst.

 

   Sista dag att tävla är söndagen den 24 juli. Lycka till!   


Tävlingen är avslutad. Grattis Camilla!

Och även Fanny och Kristina som får varsin tröstgodisnapp!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2011 12:47

Sent ur sängen idag (Nalle rastades tidigt förstås) och vi åt frukost på balkongen. De vita porslinsbrickorna med plats för mugg (eller Cola-glas...) vann vi på Liseberg. Två förstapriser på ett av hjulen! Och nu är de invigda.

Brödet till smörgåsarna är hembakt, medan det gröna är hemodlat: sallad, persilja och rädisa. Vi kan själva!

Och på tal om kan själv...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2011 12:45

Vi har så mycket för oss i dessa härliga semestertider att vi ligger lite efter med blogginläggen... Men det är väl så det ska vara! Igår eftermiddag besökte vi i alla fall Slöjdmässan i Hjo.

I Stadsparken hade flera hantverkare samlats för att vissa upp sina färdigheter. Man vågar inte tänka på de otaliga timmarna som har lagts ned på all denna fina hemslöjd.

Vi brukar besöka den här mässan varje år för det är så trevligt att knalla omkring och titta på precis allt möjligt: träslöjd, smyckestillverkning, trädgårdsprydnader... Så många duktiga människor det finns! Och fantasifulla.

 

Den här mässan brukar besökas av cirka 75 000 besökare under helgen som den pågår och har ungefär 300 utställare. Det finns något för alla!

Vi köpte de här söta hjärtanhantverken som kommer att blir fina presenter framöver. Trähjärtat med magnet och en liten ängel och texten "Du är en ängel" är tillverkad av Ateljeskåpet. Stenhjärtat med plats för ett värmeljus kommer från Stenhårt.

Mässan pågår idag och imorgon för er som ännu inte tagit er dit. Vi tycker att det här evenemanget helt klart är värt ett besök, eller fler!

Men man blir lite trött i benen av att knalla omkring och titta på allt vackert. Tur då att restaurang Frestelsen ligger mitt i parken. Där tog vi varsin glass.

En av oss tog Tant Brun (inte bokstavligt!) - glass med mycket choklad!

Den andra av testade en Cola Float - glass med bland annat dricka i dessertglaset. Coca-Cola stod det i beskrivningen, fast det var faktiskt Pepsi!!!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2011 11:29

 

Det här fick vi med post igår: Trassel-DVD (en vinst för att Jennys smörgås föll juryn i smaken...), den fantastiskt fina handduken med Erik Haag och de två bäddseten som var premie när vi gick med i Postkodlotteriet.

Vinstsmörgåsen med ost, smör och majonnäs samt egenodlad sallad, persilja, rädisa och gräslök.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2011 12:30

Vi fick en skitrolig dag på Liseberg igår! Vi åt en massa gott, spelade bort alla pengar och åkte den ena åkattraktionen efter den andra. Hela världen snurrade... lite mer än vanligt!

Jon, som är den mer våghalsade utav oss, åkte lite mer. Men nu var han nyss på Liseberg med jobbet och hade redan fått mycket av sin åkgalenskap stillad... Men upp i Uppswinget skulle han i alla fall, och jag uppskattade återigen marken.

 

Den kanske lugnaste attraktionen som vi åkte var 3D-filmen Sammys äventyr som vi satt oss ner i biosalongen och såg. Vi har inte sett hela filmen, men det här lilla utdraget gav mersmak.

 

Lite mer fart var det i den gamla klassikern Lisebergsbanan som nästan är ett måste varje gång. Även om jag misstänker att de byggt den högre än vad den var när jag var mindre. Knappt att jag vågade öppna ögonen på toppen.


I Kristallsalongen finns en mängd speglar som förvrängde oss till nästan oigenkännlighet. Men någon av speglarna töjde ut oss på längden och det var kanske till det bättre...?

Visst var vi fint klädda i våra dagen till ära I ♥ Göteborg t-shirtar? Vi tyckte att de passade helt perfekt!

Något, eller snarare någon, som kanske inte var helt perfekt i sitt uppförande i Flume ride-åket var herr Sjöberg junior...

Liseberg är speciellt för oss på många sätt. Dels för att man kan ha hur kul som helst där. Men också för att vi förlovade oss just här den 17 augusti 2006. Då hette platsen Taube-lunden, om vi minns rätt. Nu heter den Edens Lustgård men det passar ännu bättre.

Vi stod vid den här stentrappan och utbytte ringar och i annonsen i lokaltidingen samma dag stod det: "Du och jag mot världen, alltid jag och du". Det är ett mycket fint minne!

Något yngre, fortfarande tokiga och ännu mer förälskade...

  

På tal om tokiga...

 

I en utav kaninbutikerna blev Jon sugen på att skaffa nya glasögonen, men han köpte ju de han har så nyss så det får vänta. Han ville också bli sminkad... och körde på en naturlig look.

 

I en av butikerna hittade vi de här skojiga tårtljusen. Det vore något att sätta på tårtan, men eftersom jag står på tur att fylla år så la jag snabbt tillbaka dem.

Vår dag på Liseberg blev lyckad på alla sätt och vis. Det var väl bara den där kaffemaskinen som vi inte vann, men det blev lite annat som fick följa med hem i stället.

Ni som ännu inte har besökt Liseberg, Nordens största nöjesfält, - gör det snart! Och ni som redan varit där - åk dit igen! Det är ju så himla sköj!!! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2011 12:15

Inte varje dag man går på varité. Ännu mer sällan gör man det på Liseberg. Och vi har faktiskt aldrig gjort det samtidigt. Gått på varité på Liseberg, alltså. Men igår gjorde vi det!

Scenen var en tågperrong, och bland bagage och annan rekvisita uppträdde Carl-Einar Häckner, ackompanjerad av den fezförsedda Varitéorkestern. Showen inleddes med ett nummer där Carl-Einar trollade fram en duva som han sedan laddade en bazooka med för att skjuta prick på en måltavla. Det gick väl sådär...

Desto bättre gick det för honom att trolla fram sina artistkollegor Silea och Danilo. I ett nummer fick Silea ett fat med rakblad, som hon med förtjusning först tuggade i sig och sedan fiskade upp med en tråd. Inte helt oblodigt, och inget för den känsligt lagde... Undrar om blodfläckarna på klänningen gick bort i 40 grader...?

Nu bestod inte varitén enbart av makabra saker, utan även av bland annat gammalt hederligt trolleri. Simsalabim! så hade Carl-Einar trollat fram en hel fruktaffär, till åskådarnas stora förtjusning. Med stor scennärvaro och några vändor ut i publiken, kunde Carl-Einar konsten att levandegöra showen.

 

Och Silea kunde mer än att äta rakblad, vilket hon bevisade genom ett hissnande balansnummer på spänd lina. Danilo uppträdde med ett lika fantastiskt handstand-nummer, där han gav prov på styrka, balans och smidighet. Allt som man själv inte har, med andra ord.

Artisten Carl-Einar Häckner är en udda filur, en tragikomisk karaktär och en färgstark magiker som kan tricket att trolla, roa, sjunga - och spela ukulele!

Det var som en varité ska vara: fullt av magi, poesi, komedi och trolleri. Helt klart en kväll att minnas.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2011 11:47

De här fotoramarna, den ena med texten Love och den andra med Woof, hittade vi i en utav butikerna på Liseberg. Bara 39 kr för Love-ramen och 49 kr för Woof-ramen som vi ska sätta in ett par fina foton på Nalle i, för vi känner inte människorna på bilderna som är däri nu... 

Kommer att blir snyggt!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se