jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juli 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juli 2011 13:46

Idag är sista chansen att delta i vår tävling - missa inte det.

Tävla HÄR!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juli 2011 13:30

Igår gjorde vi ett nytt försök till sol och bad vid Vättern. Vattnet var riktigt varmt men det blev aldrig någon sol. Tur att vi hade gott att äta i alla fall...

Hursomhelst så älskade Nalle turen dit. Trots att vi inte varit dit många gånger, började han sitta och gny av upphetsning när han förstod vart vi var på väg. Just vid Hammaren går botten som i vågor. Det är grunt och djup om vartannat och Nalle fattar inget!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juli 2011 15:00

... dansar besöksråttorna i trädgårdslandet. Vi tackar så mycket för lån av gräsmatta, plockning av okänt antal svarta vinbär och hämtning av en hel del färskpotatis! Tack och bock. Men vi såg ju faktiskt till plejset åt er...

 

Av svartvinbären blir det nog sylt och potatisarna blir nog tyvärr bara kokta och inte friterade...

Jon skördade bär och jag tog upp potatis eller som Jon uttryckte det "plocka potatis"... Han har nog inte varit trädgårdstomte alltför mycket i sina dagar. Vilket fick mig att tänka på den här gamla reklamfilmen, tyvärr med dåligt ljud men vi kör den ändå! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2011 23:30

Jag somnade sent på spikmattan igår men inatt vid tvåtiden vaknade jag av en högljudd åskknall. Och snart lös blixtar upp sovrummet. Den (snarkande) maken vaknar i alla fall när man säger till honom. Vi gick upp och drog ur antenner, telefonjack och ström men ovädret blev aldrig värre och snart somnade vi om.

Idag klarnade vädret upp och det blev riktigt soligt - tvärtemot tidigare väderprognos! Vi tillbringade i alla fall eftermiddagen i Skövde. Rea på både Team Sportia och Intersport! Var in en sväng på COOP också, utanför köpte vi jordgubbar. Försäljaren sa att hon gjorde sin sista dag imorgon. Är jordgubbsäsongen redan slut?! Känns som sommaren går samma öde tillmötes då... Igår skivade och sockrade jag ett par liter och frös in för att lyxa med i vinter.

När vi var på väg hem och satte oss i bilen och slog på radion var kvart i fem nyheterna nästan slut men vi hann höra om explosionen i Oslo. Det kändes riktigt overkligt. Vi har sett och hört mer om denna händelse ikväll och även om den på ungdomslägret och kan inte förstå oss på detta fruktansvärda vansinne! Så hemskt.

Detta illdåd hängde över oss under kvällen.

Jon var ut en sväng och joggade, men jag kände inte för att följa med så jag dammade, dammsög, våttorkade, planterade om några växter... Bäst att passa på för först var det ju tal om dåligt väder imorgon men nu ska det visst bli 27 grader. Vi får väl se hur det blir med den saken, de ändrar ju sig hela tiden! Men blir det så fint väder blir det nog Vättern och sol och bad.

Vad gäller väder så är jag i alla fall säker på att solnedgången ikväll var fin för den har jag på bild här. Godnatt och sov så gott, allesammans. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2011 17:30

Vi måste erkänna att vi var mycket skeptiska till att se komedin Easy A när vi läste att det var en high school-film. Sådana har vi redan sett för många av och många gånger är de faktiskt ganska usla.

Men vi såg att filmen fick bra betyg och gav den en chans. Tur var väl det för den här filmen var en mycket positiv överraskning! Mycket för att den kändes mycket smartare än många andra utav de massproducerade high school-filmerna. Språket är snabbt och klyftigt, skådespelarna duktiga och handlingen gjorde oss förväntansfulla - hur skulle det här egentligen sluta?

Olive (Emma Stone) vill inte följa med bästa kompisen och kompisens familj på en campingresa och hittar på att hon istället ska tillbringa helgen med en kille. Och den lilla nödlögnen blir starten på en snabb ryktesspridning.

Olive får snart ett rykte som slampa, ett rykte som inte alls är sant då hon bara är schysst och hjälper andra elever med att förbättra deras rykten. Som till exempel Olives homosexuella kompis Brandon. Tillsammans i en skrattretande scen fejkar de sex på en fest och snart blir Brandon mycket mer populär och slipper undan mobbingen han tidigare utsatts för.

  

Olives "vänlighet" verkar inte veta några gränser och vi väntade spänt på filmens upplösning...
Filmen utspelar sig inte bara på skolan utan även hemma hos Olive. Och där måste vi nämna Olives härliga föräldrar som verkligen är ett kapitel för sig -  helt underbara!

Det här är ett riktigt bra filmtips att underhålla sig med medan sommaren regnar bort utanför... Emma Stone är strålande i den här rollen!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2011 12:23

Mina favoritpiratbyxor fick en fläck av motorsågskedjeolja (lång historia), och sorgen var stor. Prövade först med Vanish och handtvätt, som brukar funka på vissa fläckar. Det bet dock inte på denna envisa fläck.

Av en slump sprang jag på flytande Galltvål, en naturprodukt från ett företag i Piteå. Närmare bestämt Roknäs, grannbyn till min hemby Långnäs utanför Piteå. Jag mindes att den hade funkat bra när jag smutsade ned mina statistkläder under inspelningen av 3D-filmen på Karlsborgs fästning i höstas, så jag slog till och köpte en halvliter. Endast 99 kr på Hemtex, och med 20 procents rabatt blev det ett riktigt fynd.

För efter lite förbehandling och sedan handtvätt med flytande Grumme samt mer Galltvål i tvättvattnet, var fläcken puts väck! Mina favvobrallor blev som nya igen, hurra! Okej, kanske inte helt nya, men jag gillar den solblekta looken...

På Galltvåls hemsida kan man läsa att produkten är gjord av ekologiskt odlade ämnen som producerats inom Fair Trade Project, och att tvålen går att använda till all möjlig rengöring. Det blir intressant att ta reda på. Som fläckborttagningsmedel funkar Galltvål i alla fall helt fantastiskt bra. Rekommenderas! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2011 09:00

Just nu pågår en stor tävlingGratisbio med fina priser så som iPad 2, storbilds TV, presentkort m.m

Alla som deltar i tävlingen får även en gratis glass skickad till mobilen.

För att delta så räcker det med att dela med sig av tävlingen, men du kan även ta del av bra erbjudanden.

Jag tänkte avnjuta sommaren med en gratis glass. Vill du haka på? :)


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards