jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 augusti 2011 13:35

Nyss fick vi hitskickat en massa gott bröd från svärmor i Piteå och igår var det mammas tur. Hon bjöd på nybakade brödkakor - med den spännande ingrediensen squash!

Vi fick med oss lite bröd hem också. Jättegott bröd! Säkert minibagaren Hugos förtjänst. Han hade gjort egna brödkakor också, men de fick vi minsann inte smaka... /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 augusti 2011 22:15

Tröttnat på all kokt färskpotatis? Det går jättebra att göra bakad potatis av dem. Det åt vi idag och det var jättegott. Det smälta vitlökssmöret och peston gjorde ju förstås sitt till också!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 augusti 2011 10:30

Hjo är en mycket trevlig liten ort med sin närhet till vatten, mysiga affärer, kullerstenar, många fint bevarade gamla hus, den ljuvliga stadsparken och reklamfrasen "I Love Hjo" är ju klockren.

Hjo är också en stad där det händer lite grejer, i alla fall på sommaren. Det har blivit några turer dit de senaste månaderna och fler kommer det att bli. Sent igår begav vi oss dit för att titta på bio - utomhus! Det var nytt för oss båda men Hjo Filmstudio har arrangerat gratis utomhusbio i flera år och filmerna har lockat mycket folk. Nu även oss!

På Stora torget stod en uppblåst filmduk och filmen som projicerades var "The Italian job" från 2003 som är en nyinspelning av den gamla filmen "Den stora biljakten" från 1969. 

I båda filmerna finns Mini-bilar och några sådana stod under kvällen uppställda framför bioduken. I rollistan i denna action/thrillerfilm finns bland andra Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton och Jason Statham.

Förresten så är en uppföljare till den här filmen med titeln "Tha Brazilian job" planerad.

   

Klockan 21 severades det gratis pizzaslice och kön ringlade sig lång, men ingen av de besökande verkade ha blivit utan. Men vi beställde en pizza från restaurangen på torget och satt och åt till filmen, som började klockan 22. Vi satt och myste i våra nyinköpta campingstolar och fick en riktigt trevlig och annorlunda kväll.

Vi gillar verkligen när orter vågar och har möjlighet att arrangera tillställningar som sticker ut och det här var verkligen uppskattat av oss och säkert av många andra också. Vi ses väl igen nästa år...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 augusti 2011 17:43

Idag har hittills varit lite av en slappardag. Vi tog sovmorgon, gick en liten vända och åt sedan en lååång frukost framför teven till filmen Det regnar köttbullar. Bra film! Strax innan lunch fick vi i alla fall ett ryck och kom oss ut på en långpromenad. Och det var skönt, men väl hemma hamnade vi framför TV och dator igen... Och varför inte?!

Ikväll blir det kanske utomhusbio i Hjo - om vi orkar förstås... ;)

 

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 augusti 2011 17:14

Jag är medlem i Triabas panel och får då och då delta i olika undersökningar. Triaba är ett norskt företag som har specialiserat sig på att skicka ut marknadsundersökningar och medlemmarna i panelen får betalt för att svara på dem.

I början var det många undersökningar som jag inte kunde vara med i för att jag inte tillhörde undersökningens målgrupp. Men på sistone har det ramlat in formulär som passat mig! Det är väldigt smidigt för enkäterna kommer med e-post och jag väljer själv när jag har tid att fylla i dem. Och de är inte särskilt svåra. (Man kan dessutom välja hur många undersökningar som man vill ha per månad.)

Pengarna som man samlar ihop betalas ut i form av Superpresentkort som kan användas på många olika ställen.

Varje månad har de också en bloggtävling där priset är presentkort. Man skriver ett blogginlägg och berättar om sina erfarenheter av Triaba-panelen för att delta.

Triaba finns i många länder och har många kunder. Läs gärna mer här, där kan du också bli medlem: Triaba. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 augusti 2011 21:30

På Fallens dagar i Trollhättan hamnade jag och Jon på RIX FM-scenen på något vänster och fick stå och göra bort oss inför publik och så vidare... Men det här resulterade, förutom i total bortgörning, i gratis Viaplay! Perfekt för oss som har kabel-TV-avgiften inbakad i hyran och inte kan påverka den.

Med Viaplay kan man streama obegränsat med TV, film och sport till en fast månadsavgift. 49 kr för TV, 149 kr för TV och film och 199 kr för TV, film och sport.

Vi brukar ofta streama film och sport och har ständigt en hdmi-kabel kopplad till TV:n för att stoppa in i datorn för att slippa trängas vid datorskärmen...

Ikväll testade vi att se en film via Viaplay, det råkade bli Nanny McPhee och den magiska skrällen - som faktiskt var bra! Och Viaplay fungerade också bra. Ibland kan bilden bli hackig och pixlig när man streamar men båda de irritationsmomenten slapp vi.

Filmutbudet är stort och nu kan vi bland annat se Champions League, Premier League och Formel 1, men det är synd att de inte sänder Elitserien...

Abonnemanget på Viaplay förnyas varje månad, men kan samtidigt sägas upp när man vill - skönt att slippa bindningstid om vi väljer att fortsätta sen. Att hyra en film hos till exempel Headweb och Film2Home brukar kosta 39 kr, så det är inte många filmer som vi behöver se för att det ska löna sig... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 augusti 2011 21:15

Nalle har fått en efterlängtad påfyllning på sina favvoben. Märket är Best Friend och de säljs billigast på DollarStore, som tyvärr inte finns nere i södra Sverige... Men Nalle har världens snällaste farmor som då och då skickar ner en leverans till honom. Nalle, och vi också för den delen, hälsar och tackar så jättemycket. Nalle vill förresten tillägga att han bara ätit upp två ben. Än...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 augusti 2011 21:00

Idag hämtade vi ut ett efterlängtat paket på Bussgods. Det hade färdats hela den långa vägen ända från Piteå, och det dyrbara innehållet hade klarat resan bra.

Hembakat bröd - finns det något bättre?! Mamma hade i förra veckan varit i bagarstugan och bakat hårt och mjukt tunnbröd, samt min favorit "skarpkakun", ett lite tjockare hårt bröd som smakar underbart med smör och (västerbottens-)ost på. Det är så gott att det vattnas i munnen på mig bara att skriva om det!

Mamma hade skickat med en påse till svärfar och svärmor också, som även de blev glada för de speciella norrlandsbröden. Och längst ned i kartongen låg en stor påse med tuggben till Nalle. Ett paket som alla kunde glädjas åt, med andra ord. Tack så jättemycket för allt det goda! /Jon 

“Alla sorger blir mindre med bröd.”
Miguel de Cervantes, spansk författare

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se