jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 augusti 2011 12:13

Oj, vad fort det gick! Häromdagen bloggade jag om Blingit och redan idag fick jag ett paket med äkta pärlörhängen från dem. Jättefina!

Läs mer om kampanjen här. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 augusti 2011 06:00

Ännu skiner solen och värmer, men hösten kommer vare sig vi vill det eller inte. Och på bio framöver kommer det att komma en hel del intressanta filmer: Horrible Bosses, Cowboys and Aliens, Jägarna 2, The Zookeeper, Happy Feet 2, Sherlock Holmes: A Game of Shadows, The Stig-Helmer story, The Three Musketeers, Tintin och enhörningarnas hemlighet med många flera.

Den 7 oktober har Johnny English Reborn premiär - den ska vi helt klart se!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 augusti 2011 05:51

Åhhhh, dessa försäljare, de försöker verkligen.

 

"- Hej. Jag ringer för att nu har vi ett specialerbjudande på Fritt Flyt med Omega-3. Just nu...

- Jag är vegetarian.

- Du äter inte fisk...?

- Nej.

- Inte ens om det är i kapslar...?"


Nej, kan du tänka! Jag har varit vegetarian i snart 15 år och äter inte fisk - inte ens i kapslar. Så kanske man lurar barn, genom att mosa sönder eller blanda i äckliga/nyttiga grönsaker i annat. Försäljaren gav sig i alla fall ganska snabbt. /Jenny


"Vegetarianism är en näringslära enligt vilken endast födoämnen från växtriket bör ätas, vilket innebär att en person som är vegetarian av etiska, religiösa, estetiska, miljörelaterade, hälsogrundade eller andra skäl inte intar animaliska produkter."

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 augusti 2011 19:00

Fast ljuset i fönstret tycker att det är lite fööööör varmt...

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 augusti 2011 07:18

Vi bjöds på en underbar solnedgång över Örlen igår kväll. Vackert!

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 augusti 2011 07:00

Jag har lärt mig mer om klickerträning och tycker om träningsformen. Det hela handlar om positiv förstärkning. Ett "klick" är lika med belöning och detta ska sedan användas för att förstärka ett beteende som man önskar.

Ibland när vi berömmer Nalle stressar han lätt upp sig, men ett klick låter alltid detsamma. För ärligt talat så berömmer vi honom inte med samma tonläge när han bara sätter sig ned som när han hämtar tomma schampoflaskor från duschen till återvinning...

Sedan handlar det också mycket om att hunden ska få tänka ut saker och ting själv för att komma närmare målet.

Det första jag gjorde, efter att jag läst på och tittat på videoklipp, var att börja med "inklickningen". Det vill säga lära Nalle att förknippa klick med belöning. Och det här är viktigt - sitter inte det är det ingen idé att gå vidare. Det blev mycket klickande och belöning i olika omgångar. Bättre med korta träningspass än långa.

Igår började vi så smått med annat. Ett nytt ord för mig nu är "frishejpa". Det går ut på att uppmuntra hunden till att tänka själv och ta egna initiativ och få belöning för det. Det var roligt att testa!

Men jag prövade också att ha ett bestämt mål. Min önskan var att han skulle lägga tassarna på stolen. Och jag blev jätteförvånad över hur fort det gick!

Klickerträning är fortfarande mest ett sätt för oss att träna tillsammans på ett nytt sätt. Säkert gör jag en massa fel... Det är till exempel jättesvårt att inte brista ut i glädje och berömma honom med ord eftersom det är en vana. Sedan måste jag få till tajmingen med klick och belöning. Men, men...

Huvudsaken är att Nalle verkar gilla det här! Och jag ska lära mig mer. /Jenny

Det här klippet är från andra gången vi tränar "tassar på stol"-tricket och ville visa upp för husse hur duktiga vi blivit på kort tid.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 augusti 2011 06:32

Vi skickade in tre kampanjsigill till Pringles och nu har vi fått vår högtalare som passar till ett Pringlesrör. En kul grej som var gratis! Äter man ändå chips så varför inte...? Läs mer HÄR.

Vi kopplade in en mp3-spelare och fick snart ett helt okej ljud - en superlåt med U2! Denna berömda ubåt...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se