jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under september 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 september 2011 12:30

Bäst
Att Nalles öron redan är mycket, mycket bättre.


Sämst
Att det är så få som hjälper Fagersanna IF att vinna pengar i tävlingen hos Estrella. Skäms!


Citat
"Det rycker i baguetten och kittlar i croissanten."


Godast
Salladsbuffén som finns på ICA - enkelt, gott och nyttigt!


Roligast

Att det inte var allvarligare med Nalle.


Tråkigast
Att det är för långt kvar tills vi ska till Ullared.


Bästa köp
Nalles medicin.


Veckans ord
Konnotation: "Ett ords konnotation är dess betydelse eller dess abstrakta definition. Motsatsen, denotationen, är alla de föremål som ordet syftar på. Konnotationen till ordet flicka är ung kvinna, denotationen är alla flickor, d.v.s alla de miljontals människor som kan åsyftas när man säger ordet flicka."


Favoritgott
Kinapuffar!


Film
Klassikern När lammen tystnar


Surt värre!
Helg utan lön.


Dummast

Alla dessa politker som inte jobbar längre men som får en massa pengar ändå - så länge de inte får ett nytt jobb. Sverige har inte råd att försörja arbetslösa och sjuka men avhoppade politiker ska ha tusentals kronor i månaden för ingenting.

Konstigt att den här frågan inte fått större plats. Läs mer HÄR och kolla hur mycket och vilka politiker som fått ut pengar för ingenting där du bor. Värst är Annika Billström i Stockholms län som fått ut cirka 324 000 kr i visstidspension - och det gäller bara under 2011 års första halvår!


Låt
Somewhere Over the Rainbow/What a wonderful world

med Israel "IZ" Kamakawiwo'ole


Bild
 

Nalle - vår toker!Förväntningar på nästa vecka
Det lutar åt en tur till Mariestad och höstmarknaden där.


Helgplan
Tvätta...
 
Övrigt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 september 2011 15:13

Vi besökte Bondens marknad i Karlsborg idag. Det blev nionde gången (!) den här veckan som Jon åkte till Karlsborg... Det blev dock bara ett kortare marknadsstopp då vi har varit där några gånger tidigare, men det är alltid roligt att komma utanför dörren. Särskilt när vädret var så fint som idag!

Vi gick ett varv, kikade i marknadstånden, köpte lite lotter - vann några kakor! och tittade på alla fina djur och stora traktorer.

   

Vi tog vägen förbi ICA och köpte salladslunch och for hem och åt. Innan dess hade vi tagit en promenad i det soliga höstvädret på Vanäsudde utmed Vättern. Tror att den hårigaste av oss blev ganska badsugen... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2011 20:45

Jag tror banne mig att jag aldrig sett en norsk film förut. Men jag är glad att Trolljägaren blev den första!

Filmen påminner en del om Blair Witch Project. Tre norska studenter ger sig ut för att göra ett filmprojekt om tjuvskjutna björnar, och råkar hitta... en trolljägare! Ja, tro det eller ej.

 

Trolljägaren är en något udda figur, en enstöring som först inte vill vara med på film. Men studenterna följer efter honom, och slutligen faller han till föga och går med på att medverka i dokumentären.

 

I det natursköna landskapet ger de sig ut på trolljakt. Studenterna får lära sig att de riktiga trollen inte har mycket gemensamt med sagorna. Dessutom bör man veta följande i grundläggande trollvett:

1) Var aldrig ute i skogen efter solnedgången. 2) Gå inte på långpromenad där troll finns, om du är kristen. 3) Var utrustad med ultraviolett ljus, även på korta promenader. 4) Gå aldrig så fort att du svettas. 5) Var skeptisk till stora mosstäckta träd. 6) Lyssna inte på erfarna "fjällfolk", de vet inte något om troll. 7) Gå ensam, du vet aldrig om någon av medföljarna är kristen. 8) Om du möter ett troll, gräv ner dej och vänta på soluppgången.

Jag gillade filmens dokumentärfilmskaraktär, samt givetvis det vackra norska landskapet. Specialeffekterna är förbluffande, och slår många hollywoodproduktioner på fingrarna. Men det som gör Trolljägaren extra sevärd, är att den faktiskt också är morsom, alltså rolig! Jag blev grymt imponerad av våra grannars känsla för film. Och jag ska genast åka och köpa lite UV-ljus. För nu vet jag att troll finns på riktigt. Ikke sant...? /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2011 20:33

Vi behövde spagetti och köpte ett paket Barilla för då fick man en pastaslev med på köpet. Yay! Erbjudandet fanns på ICA Supermarket (i Karlsborg).

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2011 20:22

 

Jag fastande verkligen för hinderbanan i Karlsborg - även om jag är värdelös på den. Det blev ett varv idag också. Den här gången tog jag mig lite högre upp på stegarna, så ett visst framsteg blev det. Det ser ju inte så högt ut nerifrån, men väl där uppe... Usch! Om det inte vore för att jag visste att jag ramla ner och slå mig förlamad så vore det inte så hemskt. Men nu vet jag det.

   

Jon däremot är jätteduktig och gör precis som man ska: klättrar högt upp, hoppar långt ned och allt det där. Men huvudsaken är att vi har roligt - och det har vi! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2011 20:16

Innan jag och Jon gav oss i kast med hinderbanan i Karlsborg fick Nalle testa på några utav stationerna. Och han var jätteduktig! Det är roligt när vi kan ge honom lite varierad motion - och han tyckte också att det var spännande! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2011 09:44

Vi ser inte alls mycket på TV. Tror inte att vi följer en enda serie, men ikväll ska jag se på Skavlan, SVT1 kl. 21:00. En utav gästerna är nämligen Kevin Costner och det kan bli intressant. Kevin Costner gästar programmet med sitt band Modern West. Bodyguard är en utav mina favoritfilmer och mycket tack vare just Kevin Costner. Vad passar då bättre än lite mysig fredagmusik:

Whitney Houston - I will always love you. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2011 09:33

Varför finns det inte en knapp på tangentbordet för snabela?

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se