jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under oktober 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 oktober 2011 11:45

  

Måndagen har börjat lugnt. En skön långpromenad i mulet höstväder som avslutades med skakning av en laserskrivares toner. Mamma! Har man inte använt skrivaren på flera veckor kan skrivaren börja krångla... Hmm.

Igår kväll var Jon in till nyinflyttade grannen och pratade med henne för hennes hund blir orolig när den blir lämnad ensam. Hon kanske inte vet om att hunden skäller och skäller då. Nu vet hon om problemet i alla fall. Det är ju synd om den stackars vovven... och vem vet, de andra grannarna kanske inte har överseende med detta hur länge som helst. Hoppas att det blir bättre.

Häromdagen fick jag en idé att Gekås borde börja dela ut små skatteklistermärken med loggan på. För jag skulle tycka att vore skoj att se vilka som varit i Ullared även när man är i till exempel Piteå. Det skulle vara intressant. Jag råkar ofta ut för att idéer kom över mig... Och ibland är de till och med riktigt bra.

Annars har dagen mest bestått utav ovinster, alltså tävlingar som vi inte vunnit. Ingen sportbh, inget halsband, inget... Jaja, bara att ta nya tag. Men först lite salladslunch. Japp, sallad. Vi hade tänkt lätta några kilo. Till att börja med de kilon som vi drog på oss igår när vi tyckte att det var en bra idé att först äta upp allt gott vi hade hemma för att inte bli frestade... Ooops!

Kanske kommer det något skoj med posten. Kanske inte. Vem vet. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 oktober 2011 18:32

 

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 oktober 2011 15:30

Här kommer den efterlängtade veckorapporten. ;) Veckan som gått har innehållit alltifrån nya glasögon till fina TV-kvällar med de underbara Die hard-filmerna. Det är förresten en femte film planerad och Bruce Willis ska vara med i den också. Visste ni förresten att Rowan Atkinson och Bruce Willis är jämngamla? Lite kul är det att leka med tanken hur dåligt det skulle fungera med Rowan Atkinson som John McClane och Bruce Willis som Johnny English... Nej, nu slutar vi svamla - till listan!


Bäst

Att vi fått några höstdagar med riktigt fint och torrt väder.

 

Sämst

 Att lurendrejarna nu börjat ringa hem till folk också.


Citat

"You're about as useful as a one-legged man at an arse kicking contest."
/Rowan Atkinson


Godast

Chokladkaloribomberna från Huldas Café.

Tror att vi åt smör smaksatt med choklad.


Roligast

P4 Skaraborgs Torbjörn Nilssons älgjaktsintervju!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=789&artikel=4738632

Lyssna gärna på hela klippet men det här är det roligaste:
Torbjörn: "Men den här älgen är helt... den är helt död nu eller?"
Jägaren: "Ser det ut som den ska på skoldans tycker du?"

--- "Den är verkligen jättedöd!"


Tråkigast

Att helgen gick så fort igen...


Bästa köp

Jons nya glasögon som var nästintill gratis tack vare LensWays tävling.


Låt

Robert Broberg - Öken


Veckans ord

Yippee ki-yay!


Film
Die Hard - alla fyra filmerna är bra!


Favoritgott
Juleskum!
 
Vill

Tja, en vinst på Bingolotto ikväll kan vi väl ta.


Surt värre!

Tom Cruises dotter - Suri. Hon som bantar och studerar utomjordingar.


Dumt
Att lagen säger att alla, däribland även synskadade, ska söka ögonkontakt med bilisterna när de ska gå över övergångställen. Lagen heter förresten Ze-bra-lagen... Illa!


Bild
En vitsippa - i oktober!

   
 
Förväntningar på nästa vecka
Den ser faktiskt ganska händelselös ut.


Helgplan
96-årskalas! Det händer inte varje dag.
 
Övrigt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 oktober 2011 09:15

Jag har hittat den perfekta platsen för nästa IKEA-varuhus! Bara en mindre justering i det befintliga namnet och vi är där.

Och det är lika lätt med gatan: bara att byta ut s:et mot ett i och vi har Ikeavägen. Att ingen tänkt på det här förut?! Ett IKEA i Fagersanna - men självklart! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 oktober 2011 09:09

... nu på fredag menar en domedagsprofet. Så passande - då missar vi släktkalaset på lördag. Hahaha! Närå, goa släktingar, vi vill ju jättegärna träffa er allesammans! Hoppas att ni dyker upp så vi får fotografera er - och blogga om er förstås!

Men den här domedagsprofeten har haft fel vid tidigare uträkningar. Uppenbarligen.

För inte gick väl jorden under den 21 maj i år? Eller 6 september -94? Vi minns inte riktigt. Rätta oss gärna om vi har fel...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2011 22:45

Ikväll har vi suttit i en fullsatt biosalong (att salongen var lilla 5:an som bara tar strax över femtio besökare bör kanske nämnas...) och sett Johnny English Reborn. Igår såg vi den första filmen som uppvärmning och den var helt klart mycket bättre än den här uppföljaren. De båda filmerna är ju inget som sätter några djupare spår, de glöms nästan så fort man sett klart dem. Men de roar för stunden - och det kan vara minst lika viktigt det.

Rowan Atkinson intar återigen rollen som den klantige brittiske spionen Johnny English som ska tjäna sitt land - så gott han kan... Och det går fel och rätt om vartannat och det är roligt och ibland är det till och med hysteriskt skoj. Men vad filmen handlade om har jag redan glömt... Jo, just det ja, det var något om en lönnmördargrupp vid namn Vortex som ställde till det.

Det bästa med filmen är i alla fall Rowan Atkinson. Hans minspel och sätt att leverera repliker och att utrycka sig på är oslagbart! Han är en utav de roligaste människorna i världen och man blir faktiskt glad av att bara se honom. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2011 21:55

När vi är i Skövde och går runt Sankta Helena kyrka som ligger ganska mitt i centrum förbryllas Jon ständigt över dessa två byggnationer:

  

Är det någon som vet vad det är för något? Det ena ser ut som en mindre silo och det andra är en trappa som går ned i underjorden just utanför kyrkan. Varför står denna stora cylinder där? Finns det något inuti den? Och vart tar trappan vägen? Varför finns den där? Vem använder den?

Hjälp gärna Jon med dessa två mysterier så vi kan vandra i parken utan att han lägger pannan i djupa veck nästa gång. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2011 21:52

Det här har vi hämtat ut gratis idag från Willy:s och Coop - en helt okej skörd! Jon är testpilot för Smartson och deras frukostkampanj så alla Arlavarorna kommer därifrån. Vi jagade en Heinz First harvest-flaska också men där gick vi bet. Gratis är verkligen roligt! I alla fall när det inte krånglar med kupongerna i kassan...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se