jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 17 november 2011

Blocket

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2011 13:33

Vi har några annonser ute på Blocket och det går väl sådär. Grillen sålde vi nyss och det gick ganska smidigt. Vi fick i och för sig se till att få den ivägskickad med Bussgods men köparen var väldigt trevlig och hade stor koll på varan själv.

Men det är mycket krångel också. Folk som hör av sig, oftast via mejl, med knepiga frågor för att aldrig höra av sig igen. De ställer frågor som "Är varan kvar?". Ja, men annonsen är ju kvar. Nu är det ju inte alltid det stämmer men varför inte ringa och fråga då om man är intresserad. "Vad är ditt sista pris?" var det någon som undrade...

Och sedan har vi råkat ut för flera som undrar om vi kan tänka oss ett byte. Har vi skrivit något om det i annonserna? Nej, det har vi inte. Skambuden finns ju också men då har vi ju i alla fall fått ett bud att ta ställning till.

Det är väl det här krånglet som fått oss att börja fundera på bland annat Tradera. Nu kan ju inte Blocket rå för vilka som hör av sig på annonserna, men det är lite tröttsamt. Nu ska vi testa att sälja på loppis, som vi bloggat om tidigare, för att se hur det går.


Var säljer du dina saker? Hur går det för dig? Har du stött på något krångel?


 
 
Ingen bild

Lina

17 november 2011 14:10

Jag har bara sålt på tradera och inte haft något överhängande krångel, det fungerar rätt smidigt så länge man själv är någerlunda seriös. Skulle köparen tillslut inte betala kan man ju lägga ut varan igen. Har dock vid köp från tradera råkat ut för två riktigt korkade säljare men dem konflikterna löste sig också efter lite krångel.

Jenny och Jon Sjöberg

17 november 2011 14:29

Får nog ta och sätta oss in i hur Tradera fungerar... Tack för dina erfarenheter! :)

 
Gun-Hilde Karlsson

Gun-Hilde" title="http://bloggplatsen.se]Gun-Hilde" target="_blank">bloggplatsen.se]Gun-Hilde Karlsson

17 november 2011 15:10

Jag har bara positivt att säga om Blocket. Vi sålde våran husvagn den gamla på Blocket och den var bara inne en halvtimma. Så det är nog det snabbaste vi har sålt. Men vi har sålt ganska mycket och även köpt saker på blocket och tycker att det har varit bra. Undrar lite om det där bordet i Karlsborg. Vad kostar det? Är det för bordet och vad du säljer för?

http://gunhilde bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

17 november 2011 15:16

Det kanske bara är vi som har haft lite Blocket-otur...

Angående loppisen: Första veckan har hon halva priset på borden som introduktionserbjudande. Borden finns i tre olika storlekar och sedan kan man lägga till en hatthylla/klädstång.
Hon som sköter det tar sedan en viss procent på det som säljs. Man bokar för en vecka, loppisen ska ha öppet tre dagar i veckan.

Vill du veta mer kan jag mejla telefonnumret till kvinnan som ska sköta det. /Jenny

 
Annika

Annika

17 november 2011 16:14

Vi har sålt saker på Facebook, en del län har loppis på Facebook.
Östergötland har massor av loppis där..

Lycka till !!!

http://imittenavmittliv.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

17 november 2011 20:49

På loppis kan man göra riktiga fynd. Hoppas att någon ser våra varor som fynd! ;)
Må så gott! /Jenny

 
Lotta

Lotta

17 november 2011 16:51

Jag har både sålt och köpt massor på Tradera genom åren. Visst har man varit missnöjd med något köp ibland, men för min del har det aldrig strulat iaf. Det handlar mest om kläder och leksaker, filmer o lite sånt. Men jag har nog lika gott att säga om Blocket. Vi har aldrig stött på hinder där heller =) Å på tal om det så är det nog dags att lägga ut lite auktioner snart igen ;)

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

17 november 2011 20:52

Tradera har vi som sagt inte vågat oss på men får väl ta tag i det. Det där med budgivning verkar ju trigga folk!

Har fått fler förslag på bytesaffärer men vi vill inte ha någon iphone, PS3, wii eller Nikon-kamera. Detta skulle man ju slippa med Tradera... och loppisen. :) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 26 jan 14:00

Sedan den 8 januari har vi inte haft någon blöja på Lin under dagarna och försökt få henne att börja använda potta istället. Och utfallet har förstås varit blandat, men det har gått åt rätt håll. Att börja potträna är ju dock mycket lättare på sommar...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 25 jan 11:47


Efter Ian och Isas simskola badade vi allesammans och Loe passade på att ta Baddaren grön. Han är så stolt! ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 24 jan 18:15

  Den här veckan har haft ett brett innehåll och det blir skönt med helg. Barnens aktiviteter har tagit upp kvällarna under veckan och i helgen väntar simskola och innebandyträning. Det känns verkligen som att rutinerna börjar sätta sig, fast be...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 23 jan 17:00

På Karlsborgs bibliotek hade de utförsäljning av gamla böcker för det facila priset av fem kronor styck. Jag bläddrade igenom högarna av mer eller mindre välkänd litteratur, och döm om min förvåning när jag fann denna bok.     Boken från 198...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 22 jan 16:30


  Det är ju en del kiss och bajs på de små barnen så vad passade bättre än att Loe fick ett bajsspel i julklapp. Med ögonbindel ska man vandra på en "gräsmatta" fram utan att trampa i hundbajs (lera). Det blev ju lite samma men barnen tyckte för...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se