jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2011 14:00

   

Det är något mycket bekant över de här godissorterna. Hmm...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2011 13:45

Jons pappa ville åka på en konstutställning i Stockholm och åker man hela vägen från Piteå kan man ju lika gärna åka tåg i två timmar till och träffa oss. Så om några timmar ska vi hämta honom på Resecentrum i Skövde. Folke stannar sedan över helgen.

Och allt är under kontroll. Givetvis. Jag har dammat, dammsugit, bäddat bäddsoffan åt honom, bakat en ananspaj, rört ihop en mango- och passionsmousse, ätit quornsallad, fixat Johans post, sett på Cesar Millan, suttit på massagedynan, vattnat, matat fåglarna, cyklat 4,6 km med Nalle...

Nu ska jag kamma päls och klippa klor - på hunden förstås - innan dusch och nästa promenad.

Vi far in lite tidigare till Skövde för Nalle behöver glukosamin. En burk kostar runt 400 kr men räcker länge. Häromdagen köpte vi mat och medicin till honom för 1208 kr. Han är dyrast i drift av oss allihop - men så är det han som är gulligast! /Jenny

Nalle - vår grillkung!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2011 08:00

 

Det här blir första gången som vi inte sätter en rubrik på inlägget utan istället bara daterar det. Men på sätt och vis blir det en rubrik ändå. För idag är det den 11/11-11. Händer ju inte varje dag precis. Och just 11 är ett av talen som numerologerna gillar skarpt för det är ett speciellt livstal. "Om detta är ditt livstal är du extra speciell. Du har potential att få uppleva mer än de flesta andra människor. Du har fått chansen att växa extra mycket som människa."

Numerologi och astrologi fick mig - inte helt osökt - att tänka på Magnus Ugglas låt Astrologen. Där en astrolog menar att ett par är som gjorda för varandra medan numerologin är tvärtemot.


"Jag har gått över till numerologi,
och räknat ut vår romans.
Vi två vi bildar en vådlig kemi,
utan skugga av en chans.
Det står du är stabil,
att jag är svag labil.
En nattsvart framtid numerologen spår,
om vi inte skilda vägar går."

/Magnus Uggla - Astrologen


Det där med att vi skulle vara påverkade av livstal tror jag inte på. Och jag håller inte med om att vissa är mer speciella än andra. Inte bara för att mitt livstal är 2 och jag bara är "den ultimata samarbetspartnern" utan för att alla människor är speciella på sitt sätt oavsett när de är födda. Men vill numerologerna gå i taket för detta så låter jag självklart dem göra det, och det beror inte alls på att "2:or är mycket diplomatiska" utan för att det är så det är.

För mig är det speciellt nog att det är den 11/11-11 och att klockan snart är 11:11:11... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 november 2011 21:15

För några veckor sedan var Hugo här med Pandakatalogen och i den fanns det mycket fint. Men det fanns också det som såg gott ut. Och det beställde vi. Nu har det goda kommit och det inte bara såg gott ut - det är gott också. Påfyllt i godisburken var det här!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 november 2011 20:45

Hugo kom och hälsade på oss ikväll, och vi tre spelade ett sällskapsspel som vi inte har spelat på jättelänge - Planet Earth från Alga. Spelet bygger på den BBC-producerade TV-naturdokumentären från 2006 med samma namn.

 

Just det här sällskapsspelet får man använda DVD-spelaren till. Man snurrar en pil på spelbrädet på bordet, och tävlar sedan i olika kategorier med varierande svårighetsgrad. På teven får man sedan se filmklipp eller stillbilder, som följs av frågor med svarsalternativ. Det finns även barnfrågor, men både jag och Jenny tyckte nog att de var minst lika svåra som vuxenfrågorna...

Det kan också gälla att gissa rätt djur på en förvrängd bild, eller vara snabbast med att komma på vilket djur som plockas bort, eller komma på flest djur, länder eller annat på en viss bokstav, eller... ja, det finns en hel del tävlingsmoment!

Vem som vann just ikväll vill varken jag eller Hugo tala om, men vi hade i alla fall väldigt roligt tillsammans. Och för er som missade Planet Earth när den gick på TV, kan jag varmt rekommendera den serien. /Jon





Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 november 2011 14:30

... med många märkbart medryckande meddelanden medföljer mestadels monotont, milt motverkande maskinskrivande.

M är alltså tangenten som är mest sliten på vårt tangentbord. Vet inte varför. Kanske för att vi använder den där krumeluren My (12:e bokstaven i grekiska alfabetet) mycket. Vi skriver ju ofta inlägg som verkar vara rena grekiskan för dig, stackars bloggläsare... (Knappt vi fattar själva.) Och nu har du just läst ett till. Stackars stackare. Du kunde ju ha gjort något mycket viktigare. ;)


Vilken är din mest slitna bokstav?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 november 2011 14:27

Idag fyller Färjestad BK 79 år. Stort grattis!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 november 2011 19:17

Vår dagstidning har gått och blivit lite överdrivet positiv och vägrar verkligen kyla. Eller vad sägs om 21 plusgrader imorgon och lite halvmulet, samma temperatur på fredag men då med inslag av åska? De mer realistiska vädersidorna tror inte att temperaturen kommer att stiga över fem, sex grader under det närmsta... Men man kan ju alltid hoppas. Fast kanske inte så mycket.

"Väder är en av Gud skapad inrättning för att motbevisa meteorologerna."

/Ralph Boller

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se