jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under december 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 december 2011 15:00

Rastningen i ett nötskal: pälsvård och snöbus.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2011 13:00

Jag hade just en man från Hyresgästföreningen här och han var inte alls särskilt trevlig. Han började lite fint men snart kom vi fram till att vi inte skulle komma någon vart i samtalet. Han försökte få mig att gå med i Hyresgästföreningen men jag känner inte att det är nödvändigt.

Han sa bland annat att det lät som om jag kom uppifrån (återigen min röst!) och tyckte att det var konstigt att jag inte ville vara med för alla norrlänningar han träffat på hade varit solidariska och gått med. Jag frågade om han inte tyckte att det var lite utav en fördom. Han menade också subtilt att jag åkte snålskjuts på de andra som är medlemmar och har samma bostadsbolag när det är dags för hyresförhandlingar. Sa till honom att det är väl ändå inte jag som tvingar de att vara med, det är väl deras val.

Stå där och antyda att jag är osolidarisk, egoistisk och är någon slags hyresförhandlingssnyltare för att jag inte vill gå med i Hyresgästföreningen. Jävla idiot! Nu tänker jag då fan aldrig gå med, så det så, din otrevliga typ! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2011 11:30

Dagens "lucka" hos Netonnet innehåller ett specialerbjudande på en videokamera: Samsung SMX-F70. Vi har ingen videokamera och nyss gick digitalkameran som vi brukat filma kortare klipp med sönder. Den här videokameran verkade mycket prisvärd och enkel så vi slog till. 899 kr, för med Postens varubrev blev det fraktfritt. Kameran dröjer visserligen lite längre då men så har vi inte något minneskort till den än i alla fall. Det här är kanske ett bra julklappstips. Netonnet reserverar sig för slutförsäljning.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2011 11:15

Den här köksprylen har jag helt missat: C3 Muffin & Cupcakemaker. Vilken käck liten grej! Undrar om det fungerar bra? Någon som testat eller som hört talas om denna muffinmakare? Nu är det ju inte det svåraste i världen att göra muffins men visst ser det lite skojigare ut...? Och om prisuppgiften fortfarande är akutell finns den att köpa på Järnia för 299 kr. Kanske kan bli en fin julklapp till någon muffinstokig. Maskinen gräddar sex muffins på sex minuter och muffinsdagen infaller visst den 27 maj.

Hur jag hittade den här prylen? I en julkalenderlucka förstås. Hos Hemmets Journal närmare bestämt. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2011 22:15

Det här snökladdet tar jag på mig, men det där nere har faktiskt barn gjort. Lovar.


Under natten verkade det som att det snöat runtom Fagersanna för alla pratade om snö, men här hade det inte fallit en flinga så vitt jag inte kunde se. Hahaha! Men ikväll så var det annat ljud i snöskällan: snö även här. Inga mängder men tillräckligt för att det skulle lägga sig ett fint litet täcke. Då var det väl vinter dårå.


"Öhhh, har jag fått mjäll...?"


Nalle med sitt guldfiskminne verkade inte alls komma ihåg det där vita och såg mycket frågande ut. Tills det luktade tik i en buske... Och barnen hade redan roat sig med att texta i snön. "Kajsa was here" stod det också om någon undrar var hon varit.


   


Men vi får väl se om snön ligger kvar. Skulle ju vara trevligt om den gjorde det för det blir så fint - ljust och fint. /Jenny


  

Det såg nästan ut som om det regnade popcorn...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2011 22:00

När Nalle började dra på sig lite fler sjukdomar än vanligt och bilen krånglade så gick vi ur Postkodlotteriet. Det kändes som något som vi kunde spara in på i och med att vi redan är medlem i WWF, SNF, Röda korset, Djurambulansen, SMHI - vad ni vill... Därför blev jag lite fövånad när jag idag fick ett sms från just Svenska Postkodlotteriet där det stod att mina två lotter tillsammans hade givit utdelning på 300 kr. Vi hade ju gått ur, även om vi hade betalat en månad i förväg och skulle sålunda vara med även i dragningarna i november. Men nu är det ju december. Detta bekymrade mig för jag vill ju inte ta emot pengar som kunde gått till plantering av bambuskott till Kung Fu Pandan eller vad de nu går till. Jon ringde dem och det visade sig att allt var i sin ordning. De har en viss fördröjning på sina dragningar så snart sitter 300 väbehövliga kronor, som vi ärligen vunnit, på vårt konto.

Men vi väljer fortfarande att dra oss ur även om det är bra att så många hjälporganisationer stöds, men chansen att vinna nu när vi redan gjort blev nog ännu mindre än innan... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2011 14:45

... så då traskade vi till lekplatsen och tog ett Pippi-foto. Om det råder någon förvirring om vem som är vem så är Jon apan Herr Nilsson, Jenny är Pippi och Nalle är Lilla Gubben, lekstugan är förstås Villa Villekulla. Fortsatt förvirring får dock råda angående varför vi gjorde detta.

   

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se