jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under januari 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 januari 2012 18:00

Nyvaken efter en eftermiddagstupplur. Vi for till Skövde och det tog på krafterna så det var skönt att ligga ned och sova lite. Underbara varma säng! Men vi fick en lyckad tur till Skövde. Bara det faktum att vi hittade en parkeringsplats direkt var ett av dagens små glädjeämnen.

Men innan det hade vi stannat till i Tibro på Dans Zoologiska där vi köpte hundgodis till Nalle. Han fick ett presentkort av Hugo och Lova i julklapp som gick åt idag och de smakbitar han fått har han givit godkänt. Nalle tackar så mycket för presenten!

 

I Skövde tog vi Nalle till en hundrastgård där han fick springa och nosa fritt och han såg ut som världens lyckligaste vovve. Han är minsann inte svår att behaga.

  

Men dagen blev som en försenad julafton för mig också för äntligen - ÄNTLIGEN - hittade jag vattenmelon! Vi har sökt länge efter denna underbara frukt men hittat alla andra meloner utom just denna. Nu åkte vi till Grönsakshuset och tittade. Vi såg ingen i butiken, och vi var på väg därifrån. Men det skadar ju inte att fråga, tänkte jag, och så gjorde jag. Och de hade visst vattenmeloner, men inte framme, för det var inte så efterfrågat just nu. De levererar vattenmeloner till hotell så därför hade de - och jag bad om en till. För säkerhets skull. Klokt, med tanke på att jag redan ätit upp en...

  

Vi hittade även spanska jordgubbar som smakade förvånansvärt gott och några aprikoser. Men det där mörkröda fruktköttet på melonen smakade precis som på sommaren - underbart gott! Det spelade inte ens någon roll att det var kärnor i.

Hur många är sugna på vattenmelon nu, måntro...?

Eller på lite McDonald's-mat...? (För det blev ett litet nödstopp där också, ungefär en timme efter smörgåsarna som blev fikat på Gräddhyllan...) Jon tog en chokladdoppad munk men jag ville ha deras glass som serveras med varm chokladsås. Mumsigt värre! Jag tror inte att de där stripsen kom med på köpet, för jag vill mig minnas att någon bad om det också, men visst hade det varit bra om de hade gjort det.

Här skulle man ju kunna tro att vi vore mätta men inte då! Nähä, för i tidningen för några dagar sedan gick det att läsa om Pizzabageriet i just Skövde som fick så bra betyg hos Pizzaonline.se. Nu bor vi för långt bort för hemkörning men om inte pizzan kan komma till oss får vi komma till den. Fast vi valde att ta med hem så cirka 26 minuter senare var den förstås inte lika rykande het men riktigt god ändå!

God mat är väl på sätt och vis också fynd men dagens fynd i klädväg gjorde jag på Stadium. Ni som hängt med vet att min gamla vinterjacka också hängt med ett bra tag. Och jag har letat och visst har det funnits en del jackor jag gillat men många har kostat alldeles för mycket. Halva reapriset däremot är ett jättebra pris! Jag hittade en Everestjacka i en modell jag gillade som var nedsatt  från 1300 kr till bara 400 kr. Jag slog till!

Lite smått och gott från H&M blev det också. Men med tanke på alla presentkort vi samlat på oss blev det här en billig shoppingresa. Dyrast var nog vattenmelonerna... Hahahaha!

Hoppas att ni får en härlig lördagskväll allesammans. Jon har just sett färdigt på Scream 4 (den var visst sådär...) och vi ska ta ut Nalle en sväng innan vi slänger oss i soffan... och äter vattenmelon. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 januari 2012 18:45

Efter en annorlunda vecka är det äntligen dags för helg. Konstigt väder och envisa förkylningar har dagarna bestått av. Det ska verkligen bli skönt med en lugn och lite friskare helg för det känns som om det var länge sedan vi fick en sådan. Får vi för långtråkigt har vi ju alltid några presentkort att bränna... Men vi börjar med fredagsmys i soffan med bland annat På spåret.


Trevlig helg på er!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 januari 2012 18:30


Ifjol tilläts skyddsjakt på 12 vargar. I år är siffran mer än dubbelt så hög och så många som 32 vargar kan få skjutas under årets skyddsjakt i Sverige. Det ökade antalet beror tydligen på att siffran från tidigare år varit för låg och för att vargantalet ökar och därmed kan också risken för allvarliga skador uppstå. Risken kan öka, det är alltså inte något som är bevisat än.

År 1966 fridlystes vargen för att det då bara fanns ett tiotal djur kvar, vilket innebar en stor risk för inavel. Tack vare att utländska vargar kom in i landet kunde vargstammen och den genetiska variationen öka igen, men vargen är fortfarande det mest hotade däggdjuret i vårt land. Enligt Rovdjurscentret De 5 stora visar inventeringsresultaten från vintern 2010/2011 att det då fanns totalt 235-266 vargar i Sverige.

Rovdjursdebatten är på många sätt infekterad, och diskussionerna är stundtals hetsiga på gränsen till hatiska. Få djur väcker sådana känslor som just vargen. Nästan alla har en åsikt i vargfrågan, som ofta delar upp folk i två läger. Vi förstår att det är så, och kan se saken från båda håll. På vissa ställen har man problem med varg, som kan orsaka stora skador på hundar och tamboskap. Det har hänt att vargar dödat människor, men det finns faktiskt inget dokumenterat fall där en varg dödat en människa i Sverige sedan 1700-talet.

Vi tycker att vargarna trots allt har en självklar plats i den svenska faunan. Det är inte ett djur som vi bara vill kunna hitta i böcker eller i djurparker. Vargen finns jorden runt, och i länder som har många fler vargar än Sverige har man hittat sätt att kunna samexistera med vargen. Varför skulle det inte kunna gå här också?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 januari 2012 17:45

Engelholms innebandylag, pojkar 14 år, lär sig spela innebandy med hjälp av sexistiskt material. Försvarsspelet liknas vid hur man ska behandla tjejer och i materialet för killarna står det: "I sängen kan du riva sönder hennes kläder och smiska henne på rumpan", "Släpp loss monstret, släpp loss Petra" och "Genom att i rätt läge hångla och tafsa på Sofia får vi ut optimalt resultat".

Det är är fruktansvart dåligt att detta fått förekomma och att sedan vice ordföranden, Leif Winterhof, i Engelholms FBC tycker att det hela bara är "olyckligt" är också riktigt dåligt:

Det är olyckligt om det är någon som uppfattat det som kränkande, säger han.

(Läs hela artikeln hos GP här.)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 januari 2012 11:41

Sju plusgrader men det har regnat i flera timmar. Inget höjdarväder alls. Men Nalle måste ju ut. Annars hade jag gärna stannat i varma och torra sängen hela dagen. Jon är tillbaka på jobbet för han mådde bättre. Skönt att veta att det går att bli frisk från det här. Har tvivlat, för jag minns inte när jag var så här sjuk sist... Jag ligger dock någon dag efter i förkylningen så jag är inte riktigt frisk än. Nalle har för en gångs skull varit friskast av oss! Alltid något att glädjas över.

Det tog sin lilla tid att få honom torr trots regntäcket - det är mycket hund, men det gick och nu ligger han och sover. Nu ska jag hitta något att äta och se på hundprataren. Kanske sova lite... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 januari 2012 11:36

Ja, vad gör man inte i brist på ork och energi... Så här roade vi oss igår:

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 januari 2012 17:00


Hur hemska era överordnande än är, har jag svårt att tro att de är värre än de tre cheferna i Horrible Bosses. Och om de, mot all förmodan, skulle vara det... stackars, stackars er!

Suveräne Kevin Spacey spelar en sadistisk VD som plågar sina anställda, speciellt Nick (Jason Bateman), som slitit hårt i åtta år och offrat mycket för en befodran som aldrig kommer. Nicks vänner, Dale (Charlie Day) och Kurt (Jason Sudeikis), har också väldigt svårt med sina chefer, spelade av en brunhårig (!) Jennifer Aniston som sexgalen tandläkare (!!) och Colin Farrell som knarkande skitstövel. Tillsammans bestämmer de sig de tre vännerna för att världen vore en mycket bättre plats utan dessa hemska, hemska människor, och smider en plan...

Jag har inte skrattat så mycket sedan jag såg Bridesmaids för första gången, och den var bra! Horrible Bosses är lika hysteriskt rolig, och det händer något hela tiden. Det behöver väl knappast nämnas att saker och ting inte går som planerat, men det är ingen förutsägbar film ändå. Vill ni ha underhållning, som samtidigt får er att uppskatta era "normala" chefer mer, tycker jag att den här rullen passar perfekt. /Jon


Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 januari 2012 21:45

Tack vare Nalle kom vi även idag ut och fick röra på oss lite i det vackra vintervädret, trots att det kändes ganska segt med allt snor i huvudet. Synd att vi inte orkade leka så mycket med honom i den fina, vita snön. Han fick stå för nästan allt bus själv. Men Nalle är i och för sig duktig på att hitta på egna bus...

  

De två sönderbitna gamla fotbollarna i Solvik är roliga att jaga omkring med, och det tröttnar han nästan aldrig på. Jag kastade lite pil och började plötsligt längta till sommaren. Men nu töar all snö bort här i Fagersanna, och då saknar jag lika plötsligt den kalla, torra, vackra snön igen. För vem gillar egentligen det smutsiga, blöta "mittemellan-snöblasket"? Man längtar visst alltid efter det man inte har... /Jon 

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards