jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 februari 2012 09:49

Det här klippet från America's Funniest muntrar upp lite. En liten pojke i USA som kan sina presidenter - skoj, skoj!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 februari 2012 09:00

Det här börjar sakta att utvecklas till en klagoblogg och hur roligt är det att läsa?! Men just nu händer det inte så mycket skoj. Imorse spydde jag galla strax innan klockan fem. Illgul, frätande, äcklig galla!

Gravida ska ju vara glada kvinnor med sådant där magiskt lyster och värme. Vilken illusion! Här har ni en gnällande, kräkande havande som skulle behöva sova ordentligt - väldigt länge. Hyn ser inte alls slät och fin ut som det står i att läsa. Har aldrig känt mig så här ofräsch - att bara ta en dusch är en prövning.

Nu är jag inne på den 45:e dagen av illamående med/utan kräkningar som pågått till och från under den här tiden. Vi vill ha vår baby, men det skulle ju vara roligt att få njuta lite av den här tiden. Så där, då har jag fått klaga av mig lite... Kan dock inte garantera att det inte kommer mer. För det finns ju fler mindre trevliga gravidsymton och jag lär väl få dem alla... Näej, jag har ingen bra dag idag.

Jag hoppas verkligen att det händer något överraskande skojigt snart! "Det finns inget bättre, än när det vänder..." /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 februari 2012 20:00

Helger går alltid för fort, men den gångna helgen var i särklass en av de snabbaste. Fredag eftermiddag, och swoosch! så var det måndag morgon igen. Vad hände egentligen?

Fredag kväll for vi i alla fall och handlade i Tibro - tillsammans. Det blev alldeles för många sinnesintryck på en gång för Jenny, som avslutade ica-turen med att spy så fort vi kom hem, stackarn. Tråkigt. Får nog handla själv framöver... Lite fredagsmys fick vi ju, men sängen lockade mer än nattsudd, så det var den fredagen det.

Lördag inleddes med tråkig tvätt, men sedan fick vi en fin stund på den glittrande frusna Örlen i det vackra men kalla vintervädret. Lite fika hos svärföräldrarna är aldrig fel, och det var just vad vi fick. Resten av dagen gick i stort sett åt till att jaga utlandsresa, tyvärr inte åt oss själva... Det tog sin lilla tid att ta sig fram genom flygresedjungeln, och vi skulle passa tider både i norr och söder. Vi såg Melodifestivalens första deltävling, och insåg att dagens bidrag med allt från growling till bananer är långt ifrån Främling och Lilla stjärna...

Först på söndagen var resor bokade och lägenhet städad, och hux flux var helgen över. Hur gör folk egentligen för att få tiden att räcka till?! Mycket tid har i och för sig gått åt till att äta, för vi har ju numera börjat med såväl frukost som lunch, middag och kvällsmat, och däremellan små mellanmål... Nu önskar jag att arbetesveckan går snabbt, och förhoppningsvis blir nästa helg lite mer bestående. För om man räknar bort Sexagesima är det helt tomt i vår kalender... Hur har er helg varit då? /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 februari 2012 09:45

Bebisens längd är nästan 4-6 cm. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu. Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen. Ansiktet börjar se alltmer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra, efter att ha suttit på vardera sidan av huvudet.

Kroppens organ utför allt mer komplexa funktioner. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin till urinblåsan. Musklerna fortsätter att växa så att fostret gör allt större och kraftigare rörelser. Hjärna och muskler koordineras. Fostret kan redan nu öppna och stänga sina händer och suga på tummen. Tår och fingrar får naglar. Fostret växer flera millimeter varje dag. Livmodern tar upp hela bäckenet nu och kommer när graviditeten når mot sitt slut vara ända upp i revbenen.
Forskning visar att det är mindre vanligt med missfall efter vecka tolv. Illamåendet upphör för många. När illamåendet lägger sig återvänder förmodligen din aptit.


Bara att hoppas att jag tillhör de många. Kräktes totalt fyra gånger i förra veckan - inte varje dag alltså! - och hittills den här veckan har frukosten redan hunnit ta en vända ner i toastolen... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 februari 2012 10:30

Bäst

Att vår bebis fortfarande verkar må bra.


Sämst

Att motorlampan i bilen börjat lysa igen... Bilar!!!


Citat

"Den lever."

Läkaren på KSS när han såg på ultraljudet att vår bebis levde.


Godast

Ja, det kommer ju och går det där...


Roligast

Att vi fick se babyn i magen. Lite för tidigt och inte som vi tänkt men vi har sett den lilla/lille.


Tråkigast

Att folk fryser ihjäl.


Bästa köp

Den nya skrivaren. Det blir ju att vi skriver ut en del. Perfekt med en fungerande skrivare då.


Låt

Sean Banan - Sean Den Förste Banan


Veckans ord

Banan: Banan är ett bär och en ört tillhörande banansläktet i familjen bananväxter, som kan bli upp till tolv meter hög. Örten härstammar från sydöstra Asien och var känd i Europa redan under antiken. Den har senare införts till Afrika och framför allt till Centralamerika, där den är både en viktig matvara och en exportprodukt. Det finns cirka 300 sorter av bananer.


Film

Vi har inte sett en enda film den här veckan. Det har mest blivit serier.


Favoritgott

Det är inte mycket som slår isvatten nu.


Vill

Att fler är med i vår gissningstävling... ;)

Den finns här och Jon (eller Jenny...) tar inte illa upp. Gissa på ni!


Surt värre!

Att vi inte vann Drömvinsten trots att Magic 8-ballen sa att vi skulle vinna. ;)


Dummast

Mörkrets och Kylans Glada Vänner låter ju som ett intressant gäng. 25 meters simning i en vak i Skellefteälven.

Minus 30 i luften och plus 0,1 i vattnet. Och folk simmar frivilligt...

– Det var så kallt ute att det nästan var skönt att gå ner i vaken, säger Lars Westerlund, i arrangörsstaben. Brrrr!


Veckans bild


Förväntningar på nästa vecka

Att sluta spy...


Helgplan

Helt tomt i kalendern.


Övrigt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 februari 2012 21:59

Melodifestivalens första deltävling är avgjord och vi är inte överlyckliga över resultatet. Loreen och Dead by April var väl bättre av de sämre men bäst och roligast var ju ändå helt klart Sean Banan och låten Sean den förste banan. Diggi-diggi-diggi-ding-ding-ding, Sean är vår king! Hoppas att det går bättre i Andra chansen! Hela kvällen får helt klart godkänt, bra underhållning och dessutom har vi fått några extra bloggträffar för ikväll har många sökt på sarah dawn finer + gravid. Det vet vi dock inget om...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 februari 2012 18:00

Jag är med i Triaba och gör marknadsundersökningar online mot att jag får betalt. Betalningens storlek beror på undersökningens omfattning, men en genomsnittlig undersökning tar mellan 5-10 minuter och ersättningen kan vara allt från 1-40 kr. Pengarna som jag tjänar ihop ska jag växla in mot Superpresentkort från Presentkorttorget - jättesmidigt! (Men du kan också få ut ersättningen via PayPal.)

 

Triaba är en jättebra panel som jag rekommenderar. Man kan själv bestämma hur många undersökningar som man vill ta emot per månad. Jag har valt maxantalet, sex stycken, och tycker inte alls att det är jobbigt. Undersökningarnas innehåll varierar beroende på hur profilen ser ut. Jag har fått besvara frågor om både smink och smärtstillande på sistone. Var med och påverka framtidens produkter och tjäna pengar på det!

Låter Triaba som något för dig så kan du läsa mer på Triaba.com om vad det innebär och hur du blir medlem. Triaba finns också på Facebook. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 februari 2012 15:45

 

Imorse fick Jon hoppa upp på vågen och nästa tävling går helt enkelt ut på att gissa vad vågen stannade på.

Kanske lite grymt, morgonen efter allt fredagmysgott... Men vi kör!

Gissa vad Jon vägde och vinn fyll-i-boken Till min älskade, ett armband från SNÖ of Sweden och ett halsband.

Allt med lite romantisk touch lagom till Alla hjärtans dag.

 

Den som gissar rätt vinner. Endast en gissning per person är tillåten.

Gissar ingen rätt vinner den som kom närmast. Gissar flera rätt får lottdragning avgöra.

Ledtråd, eller kanske inte: Jon vägde ca 22 kilo mer än Jenny.

Delta genom att lämna en kommentar med din gissning med en decimal och din mejl- eller bloggadress.

Tävlingen avslutas på tordag 9/2, klockan 16.00, så hinner förhoppningsvis vinsten fram till Alla hjärtans dag.

 

Tävlingen är avslutad. Vi har fått tag i vinnaren som är Birgitta!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se