jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 februari 2012 13:00

  

Förmiddagspromenaden var tydligen tuff till och med för den tuffe. 

Bäst att ta igen sig ordentligt inför nästa vända...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 februari 2012 13:15

... på en måndag. Jo, så blev det. Och gott var det. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 februari 2012 09:30

Du har förmodligen ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, men bebisen väger bara cirka 70 gram. Den är nu knappt 10 centimeter lång i sitthöjd. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.
Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!
Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.
Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs! Läpparna börjar få en fylligare form eftersom fett håller på att lagras in.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 februari 2012 19:30

Lugna söndagen är snart till ända, men dagen fick ändå en otrolig adrenalinkick i och med mejlet om hundrampsvinsten. Jag hade hoppats massor på denna ramp, för den vi har nu är från 2009 och Jon har lagat den ett par gånger. Den här nya rampen kommer att bli mycket bättre, dessutom tål den en högre belastning. Tror att Nalle kommer att trivas bra med den här nya också! Tack än en gång för er hjälpsamhet. Jag är visserligen i ett mer utsatt känslomässigt tillstånd nu än normalt, så annars hade det nog inte blivit glädjetårar fällda... :)

Vi har inte haft mycket för oss idag. Vi spelade om Lotto som faktiskt gav utdelning. Tjoho - hela 22 kr! Slå det du, Lotta. ;)

En och annan promenad blev det i fina vädret och det kom några fåglar, gäss lät det som, flygande. Det känns som ännu ett tecken på att våren verkligen snart är här på riktigt. Att det är snöflingor på väderleksprognosen här bredvid ignorerar vi helt, och att det bara är slutet på februari också...

Den kommande veckan ser lugn ut, men det är då det brukar dyka upp saker. Hoppas bara att det är bra uppdykningar! :) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 februari 2012 11:15

Jag fick just det bästa mejlet på väldigt länge: Nalle har vunnit hundrampen! Gissa om jag går som på moln nu?! Jag är så glad och enormt tacksam till alla er som var så vänliga och ställde upp helt villkorslöst och hjälpte oss i tävlingen. Jag är övertygad om att ert engagemang gjorde skillnad och jag blir alldeles varm av er hjälpsamhet:


Kristina Andersson
Birgitta Myhrman
Annika Andersson
Birgitta Andersson
Lotta Sundin
Susanne Duvert
Caroline Andersson
Lina Persson
Julia Berg

Jörgen Eliasson

Anette Kristoffersson


Rampen som Nalle har nu håller inte länge till och att köpa en ny ramp skulle vi givetvis gjort. Men att kunna spara in den här utgiften betyder mycket för oss då medicinering för Nalles ledsjukdomar och specialfoder inte täcks av någon försäkring. Han var billig i inköp vår hårige omplaceringshund men sedan drog kostnaderna snabbt iväg. Men vi älskar honom och han är värd vartenda öre! Men nu kan vi unna honom något annat skoj istället. Han är ju förtjust i allt från köttbullar till hotellvistelser (han är speciellt fascinerad av hissåkning)... Nalle vill förresten tacka er personligen också:

Än en gång,

STORT TACK TILL ER ALLA!


Den här rampen kommer att ge oss mycket glädje och dessutom förlänga tiden som vi får tillsammans med Nalle. Han lever ju på lånad tid...

Vi vill också skicka mången tack till Dog News och Canicatt som bidragit till att göra det här möjligt. Tack, tack. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 februari 2012 10:30

Bäst
Solen! Våren är på g...


Sämst
Pillerätande. Spelar ingen roll att de är röda och fina.


Citat
"Mina känslor är lite... all over the place."
(Ja, ni vet nog vem...)


Godast
Sallad från Prima.


Roligast
Att en av våra vänner är hemma igen efter en tid på sjukhus. Många krya på dig-kramar till dig!


Tråkigast
Att tiden går så långsamt när det gäller allt just nu.


Bästa köp
Nalles nya halsband. Han är allt lite mallig över det...


Låt
Swedish House Mafia - Save The World (eller var det kanske Danny's Amazing...?)


Veckans ord
Konselj: "En konselj (av franska: conseil, råd) är i Sverige ett regeringssammanträde där statschefen är ordförande. 1974 års regeringsform säger att statsministern har ett ansvar för att hålla statschefen underrättad om rikets angelägenheter: "När så erfordras sammanträder regeringen i konselj under statschefens ordförandeskap" (Regeringsformen 5 kap. 3§). Denna form av informationskonselj är formellt sammankallad av statschefen, men beslutet att sammankalla till konselj fattas i samråd med statsministern."


Film
Ännu en filmlös vecka, tyvärr.


Favoritgott
BBQ Chips från Estrella - party, party!


Vill
Att kommande vecka går långsamt och att veckan därpå går super-mega-skitfort!


Surt värre!
Åksjuka.


Dummast
Att det fortfarande finns folk som på allvar verkar tro på exorcism. Urkorkat! Läs mer här.


Veckans bild

 

Förväntningar på nästa vecka
Två "ja"... Minst! ;)


Helgplan
Tvätta. Gjorde vi inte det nyss?? Och förbereda Jons mer än veckolånga resa. Suck!


Övrigt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 februari 2012 21:30

Våra gissningar till Andra chansen sprack men det är andra veckan i rad som vi tippar rätt bidrag till finalen. Den här gången har jag dock inte tävlat med resultatet någonstans (blev ju en punschrulleväska från Delicato sist), men det är roligt att få rätt ändå. Grattis till oss, Lisa Miskovsky och födelsedagsbarnet Danny Saucedo! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 februari 2012 17:15

Om man bortser från den fruktansvärda blåsten som faktiskt gör nytta i och med att den håller det hyfsat torrt, har det varit en strålande härlig dag idag. Och det luktar vår! Och dessutom hittade vi ett fint vårtecken...

Snödroppar på väg upp!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se