jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 februari 2012 08:47

Jag kommer inte åt mejlen på mitt hotmail-konto. Jag loggas in men mejlen går inte att komma åt. Någon mer som har problem? /Jenny

 

Edit: Nu fungerar det igen! 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 februari 2012 20:30

... en hyfsat romantisk plan, men den sprack. Att gå ut och äta var ju inte att tänka på för det skulle inte min kräkmage klara, och att köpa hem något kändes inte heller lockande för det är inte så mycket som lockar i matväg. Så jag kom på en slags nödlösning för att i alla fall uppmärksamma den här dagen vaddetnuärdenheter så smått: en liten promenad på isen till andra sidan sjön med Nalle, ta med något att äta, varm O'boy, mysa på en fårskinnspläd... Men så kom ett sabla snöoväder och ingen av oss kände längre för att förverkliga "nödlösningen", förutom Nalle då kanske, den evige optimisten.

Istället hamnade vi hos mamma och pappa. Mamma hade varit ambitiös och gjort egen napoleonbakelse som hon bjöd på. Hon var själv mycket kritisk till den, men det var ingen annan som hade några invändningar. Vi satt där och åt och pratade innan vi knallade hem och såg ut som snögubbar när vi kom till dörren.

Jon utförde sin dagliga plikt exemplariskt och kom hem med en bukett med blommor. Även om jag uppskattade hans tilltag på morgonen mer. Då hade han gjort egna hjärtanblommor som väntade på mig på frukostbordet tillsammans med ett sött brev och även morgontidningen hade fått en kärleksfull touch.

 

Så såg vår Alla hjärtans dag ut, och även om vi försöker göra det bästa och mesta av alla våra dagar, så är det ju svårt att undgå just den här dagen. Nästa STORA romantiska dag för oss kommer om mindre än en månad, då vi firar 10 år tillsammans. TIO ÅR! Vi har varit tillsammans i 1/3 av mitt liv och det har givetvis varit den bästa delen. Men vår jubileumsdag kommer vi att behöva tillbringa 140 mil isär... (Dumma Jons jobb!)

Vi har förresten mycket att fira och vara glada för i år: Jon fyller 35 år, jag fyller 30 (läs 19) och däremellan hoppas vi att vår baby ska göra en storslagen (och inte så smärtsam!) entré och det är ju det mest spännande och roliga av allt. Bara tiden kunde gå lite fortare... och att min livmoder växer lite mer obemärkt. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 februari 2012 19:30

... Familjen Annorlunda igår och kanske var det fler än vi som blev sugna på Mums-mums efter det. Fast det var ingen som klädde av oss innan vi skulle äta dem... ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 februari 2012 09:22

Här kommer lite tips på diverse gratissaker just nu. Jag har inte testat allt, men det ska nog fungera. /Jenny

500 stycken Loka-flaskor släpps om dagen klockan 10.00 fram till den 17 februari på Facebook:

https://www.facebook.com/loka


 

Unna en facebook-vän en påse med Malaco! 500 påsar släpps klockan 10.00 veckan ut.

http://www.facebook.com/MalacoSverige

Jag har fixat en sms-kupong till Jon.


Igår beställde jag munspray här:

http://www.retardex.se/TestaRetarDEX/


Här under Just nu på Facebook hos Oatly finns Chai Havredryck:

http://www.facebook.com/OatlySverige?sk=app_295171297173755

(Kan ev. fungera även utan fb-konto)


Här på fb kan du få tag i en vara från Axe om du har tur:

http://www.facebook.com/?ref=home#!/AXESweden?sk=app_237394046331426Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 februari 2012 08:23


Trevlig Alla Hjärtans Dag till er!


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 februari 2012 11:00

Jag är forsatt positiv till akupressurarmbanden och både lördag och söndag blev kräkfria. Illamåendet har kommit och gått men med större mellanrum.

Jag kräktes lite galla vid tio i fem imorse, men på natten halkar banden omkring och fungerar väl inte lika bra då. Men har jag känt mig hungrig har jag ätit och när jag känt att jag måste lägga mig ner har jag gjort det. Har också försökt att inte stressa upp mig, så jag har hjälpt kroppen så gott jag kunnat.

Den här helgen har armbanden fått sitta på hela tiden och jag tror aldrig att jag kommer att våga ta av mig dem... Skit sak samma att jag ser ut som en Björn Borg-kopia... Dagens bjudbild! :D /Jenny

Jennis Borg...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 februari 2012 08:30

Nu är den första trimestern till ända, och du går in i den andra. Risken för missfall sjunker med ca 65 procent. Många utav barnets viktigaste organ är bildade och barnet koncentrerar sig på att växa. Du kan märka att livmodern börjat växa och magen får en rundare form. Att livmodern växer kan också ge upphov till magsmärtor. Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen.

Halsen är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v.24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2012 17:30

Choklad-kexchoklad tycker vi. Men den slår inte originalet.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se