jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under februari 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2012 17:25

Ugnspannkaka med spenat och kassler som dock byttes ut mot sojakorv, fast jag tror inte att det gjorde någon större skillnad. Det här smakade inte alls så gott som jag inbillade mig när jag läste recepetet. Bra mycket godare med ugnspannkaka som den är! Men det blev ju lite spenat äten och det ska väl vara nyttigt...? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2012 12:30

Jons föräldrar driver Logen Käcktjärn som ligger utanför Piteå. Vi gör så gott vi kan och hjälper till med hemsidan. Nu är vi inga proffs på att hantera webbsidor, men om någon är nyfiken på hur det ser ut på logen kan ni kika in här: Logen Käcktjärn.

Och har ni vägarna förbi i sommar tycker vi givetvis att ni ska svänga förbi Käckis en danskväll och njuta av bra musik i en trivsam logmiljö. Dansprogrammet för säsongen 2012 ligger ute och det är bara att planera semestern efter det! ;) Den 25 maj är det logdanspremiär. Då står Expanders på scenen och till motionsdansen på lördagen är det Bendix tur.

Följ med på en liten sväng om redan nu vetja! Så här såg det ut i fjol när Voyage tog över logen i juni. Klippet är inspelat vid midnatt - se så ljust det fortfarande är! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2012 08:30

Bäst
Akupressur-armbanden verkar fungera ganska bra ändå.


Sämst
Teknikstrul! Alltifrån strejkande skrivare (vi har en ny nu), motorlampor i bilar (vi har kvar vår gamla - än så länge) och e-legitimationer som inte fungerar (trots att vi beställt nya Visa-kort)!


Citat
"Det är så mycket järn i det här att det känns som om jag ätit en hel järnväg!"
- Jenny om ugnspannkakan med (mycket) spenat i


"Det var inte vidare possimistiskt"
- Jon


Godast
Hemmagjord långpannepizza med lika hemmagjord pizzasallad.


Roligast
Det blir ljusare!


Tråkigast
Ja, det får väl bli illamåendet igen...


Bästa köp
SEA-BAND!!!


Låt

Whitney Houston har avlidit. Hon blev 48 år gammal. Hon medverkade bland annat i filmen The Bodyguard, som är en av våra favoritfilmer. Här kommer därför den fantastiska låten: "I will always love you".


Veckans ord
Akupressur: "Akupunktur och akupressur är behandlingsmetoder som ursprungligen kommer från den traditionella kinesiska medicinen, men som sedan några årtionden även används i Sverige och andra delar av världen. Det är framför allt mot smärta i muskler och leder som man brukar få behandlingarna. När man får behandlingen frigörs bland annat kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner. Det kan göra att smärtan minskar." (Källa: 1177.se)


Film
The Dilemma (det råkar faktiskt vara den enda filmen som vi sett denna vecka och den var inte så bra...)


Favoritgott
Apelsiner, saftiga, goda och framförallt kärnfria!


Vill
Massor, såklart. Men mest att ha hälsan. Och ett glatt humör!


Surt värre!
Vi beställde nya Visa-kort samtidigt, för att få e-legitimation, men bara Jennys kort kom. Jons kort har Posten schabblat bort, så nu måste vi spärra det gamla kortet och beställa ännu ett nytt. Det blir nya siffror och koder att hålla rätt på. Dessutom verkar inte Jennys nya kort fungera med e-legitimationen, som ju var anledningen till att beställa nya kort från första början...


Dummast
Att flytta en varghona två gånger för dyra skattepengar. Denna gång hade man inte ens satt på henne en spårsändare. Hur ska man då hålla reda på vart hon tar vägen?


Veckans bild


Förväntningar på nästa vecka
Lugn och ro. Inga sportaktiviteter här inte!


Helgplan
Eventuellt barnkalas, men definitivt tvätt.
 
Övrigt

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 februari 2012 09:00

Nära 3,4 miljoner människor såg den första deltävlingen i lördags och det säger en hel del om hur stor Melodifestivalen verkligen är. Och om man ser till de vinnande bidragen, growlande Dead by April och stilfulla Loreen, är publiken som röstar mycket varierad.

Ikväll är festivalen på plats i Göteborg och startfältet ser ut som följer:


Bild lånad från SVT.


Deltävling 2 i Göteborg den 11 februari

1. Ulrik Munther – "Soldiers"
2. Top Cats – "Baby Doll"
3. Sonja Aldén – "I din himmel"
4. Andreas Lundstedt – "Aldrig aldrig"
5. Timoteij – "Stormande hav"
6. David Lindgren – "Shout It Out"
7. Mimi Oh – "Det går för långsamt"
8. Thomas Di Leva – "Ge aldrig upp" 

 

Vi måste hålla tummarna lite extra för Timoteij, tjejgänget som kommer härifrån Skaraborg. Johanna är dessutom till och med från Fagersanna och vi ser henne och hennes timoteijbil köra omkring här i byn ibland då hon har föräldrahemmet här. Lite lokalpatriotiska måste vi väl få vara.

Vid tjuvlyssningen på bidragen kändes dock alla lite tråkiga... Ulrik Munther, som gav Abbe i Madicken-vibbar, går säkert hem hos många tjejer och låten är kanske inte så dum. Musikalartisten David Lindgrens bidrag är det lite fart på, Top Cats och rockabilly är inte vår grej, Aldéns bidrag håller inte, Lundstedts låt känns lite platt och Mimi Oh ger obehagliga 80-talsvibbar. Sist ut, men för första gången, Thomas Di Leva, iförd en pyjamaströja med någon slags gul superhjälteblixt på bröstet. Och givetvis sjunger han om fred och en massa gulliga saker så där som bara Di Leva sjunger. 

Efter det lilla vi sett av kvällens bidrag kan det här gå hur som helst... och det känns inte som om det spelar någon större roll. Men Timoteij och Ulrik Munther blir nog farligast... Och undra hur många som ska googla på ifall Sarah Dawn Finer är gravid den här gången...?

Och som så många andra kommer vi att se festen!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 februari 2012 18:45

Natten innan jag sov med akupressurarmbanden Sea-band på drömde jag att jag jagade zombies i en sådan där stor klumpig amerikansk ambulans. Och jakten gick ut på att meja ner zombiesarna - inte alls särskilt trevligt. Natten med armbanden på drömde jag istället om blommor - mycket bättre. Att blommorna såg ut som ljusblåa geléhallon gjorde ingenting. Fick en bättre typ av sömn mellan den nattens toabesök.

Jag tyckte att armbanden gav den där härliga dåsiga känslan som jag upplever på spikmattan ibland. Tyvärr inte hela tiden, fast jag kräktes inte i början och illamåendet dämpades. Men vid toabesöket vid halv tre i natt hann jag bara tillbaka till sängen innan jag fick vända tillbaka till badrummet för att kräkas. Det blev dock ingen matspya, inte heller någon frätande gallspya utan bara lite vit skumspya (jag är snart spyexpert!). Den minst obehagliga av de tre och jag somnade snart om igen. Under natten flyttar sig armbanden lite och likaså när jag är ute för det blir trångt på handlederna med alla kläder och vantar på.

Imorse duschade jag och tog inte på mig armbanden igen. Dumt. För då gjorde magen snabbare än snabbt en mosspya av bananen som jag nyss ätit. Jag gick dessutom omkring och åt istället för att sitta ned och ta det lugnt... På med armbanden direkt! Lunchen gick bättre och den har stannat kvar.

Så mitt omdöme om dessa armband är att de verkar fungera på mig, och jag tänker behålla dem på. Känns skönt att ha hittat något som lindrar de jobbiga besvären. Kanske kan börja känna mig som människa igen? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 februari 2012 19:15

I eftermiddag blev det långpannepizza med egen vitkålssallad. Och detta åt vi samtidigt som vi tittade på The Biggest Loser. Och det smakade gott ändå... (För våra matpunkter i hjärnan skickar ut en normal dos med dopamin när vi äter för vi är inte överviktiga. Se vad man lär sig! Sedan skulle man inte äta framför teven också...)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 februari 2012 19:01

Det här ska väl då ingen kunna gå på? Från FBI?! Nu får skräppostutskickarna skärpa sig för det här lurar ju ingen. Eller...?

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards