jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2012 17:00

Vi har varit iväg en sväng till Skövde, men på vägen dit såg vi att Candela Second Hand i Tibro hade öppet så vi stannade först till där. Och tur var väl det för där fanns vår spjälsäng! Jag har tidigare velat ha IKEA:s Hensvik, men när jag såg den här sängen blev jag jätteförtjust i den. Kanske hade det lite med de gulliga hjärtanen på gavlarna att göra... ;) På ena gavelsidan är det bara spjälor och på andra är det som på bilden, bara några korta upptill. Och priset var inte dumt det heller: 100 kr.


Vi hittade en fin spjälsäng. ♥


Vi har hållit utkik på Blocket efter vita spjälsängar och de verkar vara väldigt populära, men nu behöver vi inte tänka på det mer. På Candela hittade vi också en mån-lampa. Och eftersom det gick så bra på den second handen åkte vi till Erikshjälpen i Skövde och kikade där också och där hittade vi en muminbok och lite mer babykläder. Titta på de grymma tigertofflorna!


Lampa, bok och babykläder. Tigertofflorna är jätteläckra!


Jag tycker att det är jätteroligt att handla smått och sött till baby I och det finns ju så mycket fint. Och det behöver ju inte vara dyrt heller. Men var är den där bebisen då...? ;) Just det ja, låååångt kvar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2012 16:45

På Nordeakontoren runtomkring där vi bor har de börjat ta bort kontanthanteringen. Vi förstår säkerhetsaspekten i det hela men tycker ändå att det skulle kunna göras möjligt för insättning av pengar, för det rör ju sig oftast inte om några större summor. På "vårt" kontor i Tibro har vi nu fått höra att kontanthanteringen kommer att försvinna helt även där till hösten och då hänvisas vi istället till kontoret i Skövde som ligger över tre mil bort. Bankomater finns för uttag av pengar, men några gånger har vi faktiskt en liten insättning som vi vill göra, men inte alls så stor att någon rånare skulle känna att det är värt besväret...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2012 16:25

I en blogg som jag följer har det stått massor om jordgubbar på sistone och lättpåverkad som jag är... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2012 09:53

Nu på måndag, den 23:e, släpper Kronans Droghandel "ett litet lager" av babyboxarna till gravida och nyblivna föräldrar. Men de skriver inte när på dygnet och de misstänker själva att dessa boxar snabbt kommer att ta slut så lycka till. Fler boxar ska sedan släppas en månad senare.

Hela sammanställningen av gratissaker till gravida finns HÄR.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2012 09:05

Om man dricker en massa duschvatten sent på kvällen, efter kvällspromenaden, kan det lätt bli så att man blir kissnödig typ klockan fem över ett mitt i natten. Ett sätt att göra andra uppmärksamma på detta är att ligga och gny högt i sängen, så att andra tror det värsta. Med andra menar jag jag, och inte Jon, som inte vaknade av denna fado utan sött sov vidare och drömde att jag blivit så tjock att han inte kunde nå runt mig. Det var bara att kasta på mig kläder och ut med nödig vovve i den kyliga natten... för att iskall komma tillbaka och lägga mig tätt intill en varm make och kyla ner honom lite. Ha!

Dagens lärdom är alltså att inte dricka duschvatten. Inget gott kommer ur det. För någon. Tro mig. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 april 2012 14:00

Foto: © UNICEF/Asselin

 

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.


Vi skulle gärna ta oss an uppdraget, men eftersom vi inte kommer loss så publicerar vi den här bloggposten istället. Då vaccinerar vi nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Vill du vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.


Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 april 2012 20:00

iZi Go från BeSafe.


BeSafe, från det anrika norska företaget HTS, har gjort bilbarnstolar i snart tjugo år. Och vi är numera lyckliga ägare till en av de nyaste modellerna, iZi Go. BeSafes bilbarnstolar har genomgått tuffa tester och är några av de säkraste på marknaden. Det känns tryggt att veta.

  

  

Barnet sitter säkrast i en bakåtvänd bilbarnstol.


Vi valde iZi Go för att den, förutom säkerhetsaspekten förstås, verkar vara jätteenkel att använda med många genomtänkta och smarta detaljer. Dessutom kan man med en adapter sätta fast bilbarnstolen på vår barnvagn (som av en slump råkar heta Brio Go). Ytterligare en fördel, med andra ord. Det är bara svårt att förstå att något så litet ska sitta i stolen en vacker dag...
Jag tror att vi kommer att trivas jättebra med iZi Go. Nu väntar vi om möjligt ännu mer otåligt på att lilla baby I ska komma! /Jon

PS. Glömde nästan säga att jag vann stolen i en facebooktävling hos BeSafe. Inte för att jag vill skryta, men lite stolt är jag ju allt över detta faktum... ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 april 2012 19:14

Falafeltallrik! Och helst från Tibro Bar & Grill förstås. :) /Jenny

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se