jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 23 juni 2012

"Dags att packa BB-väskan"

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juni 2012 15:45

Ja, så stod det på en av gravidsidorna vi besökte för att kolla utvecklingen för den här veckan. Vi är inne i åttonde månaden nu. Det känns aningen tidigt att börja packa BB-väskan redan, men det är klart att det är bättre att ha det färdigt också. (Till skillnad från allt annat som vi inte har koll på...) Vi googlade runt efter lämpliga checklistor och hittade listor med varierat innehåll.

En del listor verkade vilja att man skulle packa ned allt man har hemma - och lite till...

Till slut hittade vi en lista som var mer avskalad. Vi vet ju att ni som läser har en massa kunskap så vi lägger ut listan och hoppas på gensvar från er. Vad är onödigt, vad fattas? Vad tar ni/tog ni med? Tipsa på - så vi kan packa på!


Packa för mamma och pappa
Patientbricka
Legitimation
Toalettsaker, inkl. amningsinlägg
Inneskor
Strumpor och underkläder inkl. ev. amningsbh (Obs! Stora trosor till bindorna efter förlossningen)
Lite extra kläder (pappan behöver också ombyte om han stannar på förlossningskliniken)
Morgonrock, kan vara skönt men inte nödvändigt

Mobiltelefon och laddare

Kamera och/eller videokamera
CD-skivor eller ipod om du vill lyssna på musik
Tidningar och/eller böcker

Plånbok med pengar/kreditkort

Mat till pappan som inte får sin mat gratis

Ev. mat till mamman om det är något speciellt hon vill ha


Packa för barnet
Kläder till barnet

Ytterkläder och mössa till bebisen för hemfärden
Bilbarnstol
På en del förlossningsavdelningar måste man ta med blöjor till barnet


Listan med vad som behövs till barnet var inte så lång. Fast kläder innefattar ju en del förstås. Omlott-tröjor var visst populärt men det har vi inte skaffat en enda och hoppas att det inte står och faller med det... ;) Hur är det med nappar, är det något de på BB "vill" att man ska använda tro...?

Nu är det helt omöjligt att veta hur lång tid förlossningen och tiden på BB kommer att ta men vi får väl packa så där lite lagom. Det är bara lite över tre mil och tar runt 35 minuter till förlossningen och i Skövde, där sjukhuset ligger, finns ju det mesta ändå.

 
 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

23 juni 2012 18:40

onödig packning är morgonrock, då skulle jag hellre satsa på mysbyxor och munkjacka eller pyjamas att traska runt i. (en morgonrock tar ju dessutom mycket stor plats i väskan)
Något som är bra är att ha med sig mjuka byxor som inte sitter åt att ha efter förlossningen.

Ta även med dig en rulle mjukt toapapper typ lambi då landstingets papper är som sandpapper (rent skit ifall du frågar mig)

Nappar var helt valfritt där jag jobbade och helt upp till föräldrarna, det skadar ju inte att ta med en napp då den inte tar nån direkt plats.

Batterier kan vara bra att ha med sig ifall det behövs till kamera/laptop etc

Enkel mat till pappan att ha med sig är frukt, smörgås, diverse bars, nötter/mandel, risifrutti, keso osv. Alltså sådant som går snabbt att äta men som mättar bra.

Kom ihåg hårsnodd/hårband så du har möjlighet att sätta upp håret. Har du fått TENS utskrivet så kan du ta med även den men oftast finns det sådana på förlossningen att låna, även vetekudder ska/bör finnas att låna.

Har du fått pappersjournal ifrån din barnmorska så ska även den med men fler och fler övergår till system där alla kommer åt ens journal inom sjukvården så ev. behövs inte detta.
Har du skrivit ett förlossningsbrev så ta med det också så att personalen får möjlighet att läsa igenom och lyssna på era önskemål.

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

23 juni 2012 18:47

Ja, morgonrocken var jag lite osäker på. Knappt jag använder den annars...

Toapapper var ett intressant tips. Det hade jag aldrig tänkt på annars, men mjukt papper är inte dumt.

Någon TENS-apparat ska vi inte använda. Och pappersjournal samt förlossningsbrev skickas digitalt.

Barnmorskan ser förlossningsanteckningarna och tvärtom, men dietisten som sitter i samma byggnad, inte långt från barnmorskan på VC kommer inte åt de anteckningarna i sin dator...

I början på augusti ska vi ha förlossningssamtal. Känns nästan lite sent, men under semestern ska vi träffa andra barnmorskor och "vår" ville ha det själv med oss. Kanske lika bra det för vi har ju skapat en relation nu.

Vet inte riktigt vad det ska stå där i än, förutom INGA NÅLAR I MINA HÄNDER. :) /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

23 juni 2012 18:52

Mjukt toapapper är guld värt efter förlossningen, har tipsat många blivande mammor efter det och har fått många klagomål på landstingets toapapper :)

perfekt med digitala papper, då slipper man tänka på det :)
Att dietisten inte kommer åt dina anteckningar beror till största del på annat datasystem eller nekad behörighet.

Inga nålar i händerna är bra! Säg till om det och stå på dig! Du kan även be om att få emla direkt när ni kommer in till förlossningen och det står klart att du öppnat dig tillräckligt mycket för att stanna. Här kan även Jon hjälpa dig OM det skulle vara så att du har för ont eller är för stressad så att du inte riktigt orkar tjafsa.

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

23 juni 2012 18:59

Vi har redan nämnt mina nålrysningar för vår barnmorska så det vet hon om. Även om hon inte antecknade det då... Bara att hoppas på förstående personal på förlossningen också!

Nu ska jag ta en dusch. Det är faktiskt en av de få gånger som jag är still som bebisen inte rör sig. Den kanske gillar "regnet" och somnar, för i duschen har jag aldrig känt en endast spark. Och jag har ju duschat några gånger...

Kram, kram! /Jenny

 
Helena Lindgren

Helena Lindgren

23 juni 2012 21:57

så nära :) vad spännande. önskar er all lycka till.

http://www.supergirlpower.devote.se

Jenny och Jon Sjöberg

24 juni 2012 07:26

Vi har gjort och haft annat att tänka på under den senaste tiden och det har fått graviditetsveckorna att dra iväg. Men två månader är två månader... /Jenny

 
Ingen bild

Lina

24 juni 2012 22:59

Tidningar, böcker och musik har varit helt bortkastat på mig. Jag har varit alldeles för uppe i varv för att kunna ägna mig åt något sådant. Det enda som funkat har varit en aning TV. Men det är ju en smaksak.

Till barnen har vi i princip alltid kört med omlottbody de första månaderna. Lätt att ta på och av och lätt att byta blöja så det rekommenderas varmt.

Ett tips är frukt/godis/energi till båda föräldrarna på förlossningen. Tar det tid och man tappar humöret kan det vara bra att ha något som man gillar och som får upp humöret.

Annars tyckte jag att det var rätt vettiga listor. Man behöver inte så jättemycket saker. Det jag saknar på den var dock en necessär, gärna med en schysst ansiktsrengöring för dagen efter förlossning får jag (och många andra tydligen) värsta galna huden. Även handkräm och läppbalsam mot torr sjukhusluft, framförallt om man använt lustgas, kan vara skönt.

Jenny och Jon Sjöberg

25 juni 2012 08:55

Jag tror inte heller att jag kommer finna ron till tidningar och musik. Hade ju helst velat ha en internetuppkoppling men det ser kört ut...

Jag hittade en omlottbody med knäppning och kanske finns det mer i våra gömmor. Vi ska tvätta upp och gå igenom alltsammans till veckan.

Necessären ska med och i alla fall cerat för det kan jag inte leva utan nu så det måste också med.

Det blir nog en bra lista det här! Kramar. /Jenny

 
Jinni

Jinni

25 juni 2012 03:38

Vad bra att ni gjort en lista. Ni får ju som sagt en annan att känna sig minst sagt oförberedd. Haha!
Men jag kommer definitivt att ta hjälp av er lista och toapapperstipset.

Kram Jinni

http://www.whatiwant.se

Jenny och Jon Sjöberg

25 juni 2012 05:53

Inte är vi så förberedda bara för att vi har en lista. Vet knappt vad vi ska packa allt i än... ;)
Det fanns så många listor och det här var väl den som vi fastnade mest för när vi kollade runt. Men säkert kommer det att tillkomma fler saker. /Jenny

 
Jinni

Jinni

25 juni 2012 03:42

Just det, en i vår föräldragrupp tyckte det kunde vara bra att ha några stora typ "nattbindor" i väskan i slutet för om vattnet går så är det inte så att det kommer vatten en gång och sen slutar det rinna. Det sipprar lite (enligt henne ganska mycket) hela tiden. Så hon tipsade om att det kunde vara bra att ha både i den vanliga väskan och i baby-väskan.

http://www.whatiwant.se

Jenny och Jon Sjöberg

25 juni 2012 05:51

Ja, det kan ju vara bra förstås. Och att ha handdukar i bilen läste jag att någon skulle ha. Man kan ju inte veta hur det kommer att gå till... Men nu drar det ihop sig. /Jenny

 
Carola L

Carola L

25 juni 2012 08:47

omlottröjor änvänder nog inte så många nu. Body är det som gällt för vår del, omlottbody har vi inte haft, men det kan kännas enklare att ta på i början när man tror att de är så ömtåliga de små liven (även för 15 år sedan) cerat är bra att ha med - tandborste också. Kläder till dess man ska åka hem till barnet. Eventuella mediciner. Sist hade jag bara med kläder till bebisen (och bilbarnstol) och körkort åkte in i samma kläder som jag kom eftersom jag åkte hem 6h efter förlossningen.

http://mammamuh.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

25 juni 2012 08:53

Bodiesar har vi en hel del - har ju inte kunnat undgå att köpa några för de är ju så söta! :)
Omlottröjor har det inte varit lika gott om i vår väg...

Att komma hem 6 timmar efter förlossningen låter ju bra, men jag skulle inte våga det med första, och får inte heller (äggvita i urinen-incident). Två dagar minst ska det röra sig om där är det sagt.

Tack för tipsen! Jag kommer att få ihop en jättebra lista. :) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 20 april 08:00


I veckan drog jag med Lin och Sia ut på en liten utflykt. Vi hade en samling innan där vi med bildstöd gick igenom vad som skulle göras. Sedan tog vi tag i att packa fika i ryggsäckar, toabesök och påklädning. Med hjälp av Naturhistoriska riksmuseets...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 19 april 11:30


Nu har något av barnen missat skola det här läsåret på grund av sjukfrånvaro. Efter kyrkgruppen i tisdags kräktes Loe. De hade då varit i badhuset och även om vi misstänkte att det berodde på att han fått i sig klorvatten så kunde vi ju inte vara säk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards