jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juni 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juni 2012 17:00

Det är många tankar i omlopp nu, många frågeställningar och förhoppningar. Hjärnan har svårt att vila, till och med på natten och drömmarna är oftast helgalna. Men det är väl sådant som hör en graviditet till...


Ska vi välja blöjor från Libero eller Pampers?

Hoppas att förlossningen går bra.

Jag ser verkligen inte fram emot att "ligga på sjukhus".

Marshmallows går att grilla - men går de att koka...?

Är det okej att lägga ut bilder på bebisen sen?

Kommer vi orka blogga överhuvudtaget?

Kan vi glömma allt vad egentid heter sen?

Hur kommer Nalle ta det med en bebis?

Kommer kroppen att återhämta sig fysiskt efter förlossningen?

Varför sparkar bebisen så fruktansvärt mycket? Mår den verkligen bra?

Kommer vi att få till det bra utrymmesmässigt?

Kan man bli vräkt om bebisen gråter hela nätterna?

Hur farligt besprutade är jordgubbarna egentligen?

Måste Jon ha halva sängen, räcker det inte med en liten bit vid fotändan...?

Föräldrapenning - vilken djungel!
Och funderingarna är många, många fler... Den nya vändningen som vårt liv ska ta känns nervös, oviss men samtidigt mycket spännande. Och nu är det snart bara två månader kvar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juni 2012 16:45

När man inte bor så stort får man försöka göra det bästa av det. Men ska det vara nödvändigt att försöka med det bästa många gånger? Bara under den senaste tiden har ett och samma rum genomgått flertalet förvandlingar...

Det här är den senaste versionen av rummet - men inte den sista för än är det inte färdigt. Spjälsängen ska stå i sovrummet, skötbordsdelen ska skruvas på, mycket ska in i skåp, soffan kanske ska få vara kvar, mer grejer ska fram, nya gardiner, andra lampor... Det finns att göra om man säger så.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juni 2012 16:35

... från I hemmets lugn kom idag. Tack så jättemycket!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juni 2012 16:38

Nalles födelsedagstårta med nio tandborstsljus.


Nalle fick tårta i födelsedagspresent - och den försvann fort. Bara tuggbenet är kvar och det kämpar han på med. Burkmaten/fyllningen (som numer säljs i tetrapak) var nog godast. Är det någon som är intresserad av recepet så skickar vi det gärna. ;) För ser den inte smarrig ut! Kycklingkorvar, köttbullar, ost, vomburgare och lax i gelé. Yummy! :P

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2012 20:00

I den här lokalen på Familjecentralen hålls våra träffar.


Nu har vi varit på sista föräldraträffen för den här första omgången. Nästa gång vi ses i oktober har alla fått sina bebisar. Overkligt! Och overkligt kändes det också att sitta och gå igenom punkterna under träffen. Idag skulle vi tjejer sitta med ett lösbröst och docka och öva amning...

Eftermiddagens träff var mycket informativ och vi pratade om just amning, men även om parrelationen efteråt och återigen togs det upp hur viktigt det är med andning och avslappning när det är dags för förlossningen. "Kvinnans jobb är att andas och slappna av" - ja, det låter ju enkelt! Mannen och personalen ska underlätta för just detta. Ja, ni kan ju försöka lugna mig när det är dags! ;)

Men mycket amningsprat blev det och hur vi ställde oss till det. Vi pratade om våra förväntningar och erfarenheter, samt för- och nackdelar. Att få igång amningen är inte så lätt som det kan verka alla gånger, och det är inte alla det fungerar för och det är inte heller alla som vill amma.

När det kommer till tiden efteråt så blev vi förberedda på att det kanske inte kommer bli så där gulligt som det kanske verkar vara för många. Det har vi väl nästan anat ändå.

Vi kommer nog att bli obeskrivligt trötta... (Och att ta på sig några större projekt var tydligen inte att tänka på, och där tänkte vi båda på våra husplaner.) I samband med detta tog barnmorskan även upp shaken baby syndrome som hon självklart varnade starkt för. Blir frustrationen för stor så gå därifrån istället, rekommenderade hon.

I bildpresentationen listades grejer som var lämpade för första tiden - konstigt att vår lista var betydligt längre än den som föreslogs... Känns ju skönt att vara lite "före" när det gäller något.

Jag hade inte några stora förväntningarna på de här träffarna i början, och efter den första kändes det som om det inte skulle ge så mycket. Men det var bara en mjukstart och efter den har ribban för innehållet på träffarna höjts betydligt och jag tycker att det har varit mycket givande.

Och det kommer säkert att bli ännu roligare när vi ska ses nästa gång - med alla bebisar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2012 18:46

Undrens tid är här! Den 11 maj tog Bon Prix emot min beställning på mamma/gravidkläder och dessa plagg ville ju aldrig komma. Vet inte hur många gånger jag ringt dem och undrat hur det ligger till. Nu i veckan skulle jag höra av mig igen för då hade det gått en viss tid för att de skulle kunna stryka ordern ellerhurdetnuvarmeddet...

Men först kollade jag kollinumret med Posten - OCH PAKETET HADE RÖRT PÅ SIG! Och inte nog med det - det har dessutom kommit fram. Det tog ju sin lilla tid och jag är ju faktiskt fortfarande gravid så kläderna kommer att komma till användning. Jorå, de passade som tur var. 

Men det ska mycket till för att jag ska beställa från dem igen. Så här lång tid ska det inte behöva ta!!! /Jenny


 

Charmiga gravidtröjor.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se