jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 3 juli 2012

Vi flytt'... snart

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2012 19:45

Ja, vi ska alltså bli husägare. Det känns lite overkligt, och tajmingen kanske inte är den bästa men vi har tid på oss att flytta ut. Men det är ingen picknick att flytta, mycket att tänka på och några dubbla hyror kommer vi att få, så i början blir det lite dyrt innan vi får allt under kontroll.

Vi hittade huset på Hemnet, där vi tittade lite mest på skoj, hörde av oss till mäklaren och under en och samma vecka hade vi varit dit två gånger, andra gången tillsammans med mattläggare och rörmokare. Badrummet måste renoveras innan vi flyttar in. För det finns bara ett badrum i huset och det rummet var det som var "minst" renoverat. 

Vi har varit på Colorama och sett ut våtrumstapet till golv och vägg samt en bård. Vi fastnade för tapet åt det grå hållet - inte för ljust och inte för mörkt. Så fort vi får tillträde hoppas vi att hantverkarna kan komma igång för de räknade med att arbetet skulle ta 2-3 veckor. Under den tiden kan vi köra dit grejer. Sedan vill vi stängsla in hela, eller i alla fall delar av trädgården så hund och barn inte springer ut i vägen. Trädgården är jättemysig och "färdig" med buskar och träd. Två äppelsorter, plommon, röda och svarta vinbär, rabarber, amerikanska blåbär... Och framöver ska vi nog se till att få potatis- och jordgubbsland också.

Huset har en öppen spis i vardagsrummet och i anslutning till det rummet finns också en inglasad altan - båda kommer vi säkert att få mycket användning för.

Ett bekymmer, förutom att möbleringen kommer att bli lurig då det inte är så jättestort, är pannan. Den är gammal, nästan dubbelt så gammal som företaget som tillverkat den uppskattat livslängden till. Hoppas att den inte brakar sönder under den närmsta tiden i alla fall.

Om man bortser från badrummet, som måste renoveras direkt och är något som vi inte kan göra själva, är huset klart för inflyttning. Allt ser ju förstås inte ut som vi helst vill ha det, men vi har inte tid eller pengar att ta tag i allt nu.

Det här är inget stort och dyrt hus, utan ett mindre hus som vi hade råd med och tror att vi kommer att trivas bra i.

Vad mycket det är att tänka på och hålla reda på nu! Vi har ordnat med lånelöfte, skrivit kontrakt, betalat handpenning, bokat tid för att gå igenom lån och bokat en ny tid tillsammans med bank, mäklare och säljare på tillträdesdagen. Och sedan allt runt ikring med försäkringar osv. har vi börjat ta tag i och börjat planera ytterligare för sådant som ska tänkas på vid en flytt. Som tur var den här gången så ska vi inte flytta så långt.

Det är mycket nu... och det var visst något om en bebis också. ;)

 
 
liselotte

liselotte

3 juli 2012 20:03

Grattis! Huset verkar jättemysigt, klart att det är mycket att fixa nu, men då går tiden snabbt till bebisen kommer.

http://liselottess.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

3 juli 2012 20:20

Tack så mycket. :)

Ja, vi tror också att huset kommer att bli mysigt och hemtrevligt med lite god vilja - och en hel del pengar, förstås. Bara det inte blir FÖR mycket att fixa... Vill ju ha lite ork kvar till annat. Som till exempel att vara goda föräldrar. ;) /Jon

 
Ingen bild

Camilla

3 juli 2012 20:07

Tror nästan att jag får slänga mig på tåget och komma ner och hälsa på... Låter hur mysigt som helst...

//Camilla

Jenny och Jon Sjöberg

3 juli 2012 20:18

Inte oss emot. Vi behöver flytthjälp. Och barnpassning. ;)

Nu kommer vi dessutom att ha ett "riktigt" gästrum, även om det också kommer att behöva renoveras i framtiden. Fast det får vänta. Och vänta... /Jon

 
skrivmoster

skrivmoster

3 juli 2012 21:29

"Rom byggdes inte på en dag" ... det går oftast bra att flytta in och sedan ta saker i tur och ordning efter ork och plånbok. Allt behöver inte vara tiptop på en gång. Så roligt det känns!!

Kram på er!!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

4 juli 2012 08:28

Vi får väl se det så och låta det ta lite tid. Det finns ju i alla fall plats i och med att det är en källare att ställa undan saker i tills vidare. Och under tiden kan vi ju komma på bra inredningslösningar. Bebisen måste ju komma i första hand. Men i och med att så mycket i huset är i "okej" ordning ska det nog gå bra. :)

 
Mamma Brötis

Mamma Brötis

3 juli 2012 22:44

Grattis! Vad roligt! Kommer att bli finfint med egen trädgård att rasta de små liven i!

http://www.brotisen.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

4 juli 2012 08:25

Ja, vi kommer nog att bli jättelata! ;)
Fast så smidigt ändå att veta var man har dem, speciellt om vi stängslar in dem...

 
Helena Milton

Helena Milton

4 juli 2012 07:02

Grattis! Vad roligt för er. Det har ju verkligen låtit som att ni velat ha ett hus tills babyn kommer och nu blir det så. Toppen. Lycka till med ert nya hem! :-)

http://frndrad-frvandlad-frdlad.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

4 juli 2012 08:23

Tack, snälla. Jo, vi har varit sugna på att flytta länge och hus har ju varit drömmen. Vi har bott som hyresgäster så länge nu och börjat tröttna på det.
I längden hoppas vi att boende i hus kommer bli billigare, för som det ser ut nu får vi bara hyreshöjningar varje år. Men första tiden, med flytt, alla inköp som behövs till hus och annat kommer kosta... Kram!

 
Ingen bild

Birgitta Lindome

5 juli 2012 10:36

Vad roligt. Grattis till er. Hoppas ni kommer att trivas.
Kram Birgitta Lindome

Jenny och Jon Sjöberg

5 juli 2012 11:11

Tack så mycket! Ja, det här ska bli roligt och mycket smidigare än att bo kvar i lägenheten även om det förstås hade fungerat också. Vi hade egentligen tänkt göra det första tiden, men så dök det här lilla huset upp. Mycket på en gång, men mest positivt så länge orken finns. :) Ha de så gott! /Jenny

 
Heidi

Heidi

5 juli 2012 12:03

Åh jag förstår känslan! Fast jag tyckte att JAG hade mycket att göra... ;) Men jag minns när vi köpte huset, hur galet mycket man hade att göra med bankbesök mm mm mm... Puh!

Hoppas allt klaffar och blir så bra som det bara kan!
Kram

http://livetenligtheidi.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

5 juli 2012 21:28

Det är klart att det är mycket att tänka på, men vi har flyttat runt fem gånger och har lite erfarenhet. Och inte så mycket grejer längre heller. I och att vi inte ska flytta så långt kommer det att gå lite lättare.

Men det blir första gången till eget hus...

Jag såg att vi hade samma bank - undrar om vi också får en nallebjörn...? ;) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards