jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 21 juli 2012

Fem veckor kvar...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juli 2012 19:31

Nu har Jenny varit gravid lika länge som Jon är gammal, fast i veckor dårå... ;)


Idag har vi varit gravida i 35 veckor, eller hela det här året och lite till om man vill räkna så för att få en bättre överskådlighet över hur länge det verkligen är. :) Bara fem veckor kvar till bf alltså, även om det inte gör oss något om en frisk och kry liten baby I kommer lite tidigare. Den är ju ganska efterlängtad den här lilla krabaten. ♥

Inte för att vi känner oss redo för uppgiften eller för förlossningen men det kommer vi nog aldrig att göra...

I väntan på att pengar ska komma in och att tiden ska gå har vi inte gjort så mycket ansträngande idag. En långpromenad, satt upp väggfäste och TV hos Johan, låtit Nalle simma, ätit en hel del och nu det sista har vi roat oss med vår tävlingshobby. Hoppas på lite utdelning där eller på Lotto ikväll!

Vi har börjat på en planering som går under namnet AVHAG (Allt vi har att göra) för att kunna planera vad som komma skall. Det är bra med listor - gillar dem och whiteboarden och kalendern används flitigt. Flyttuppgiften känns inte lika övermäktig nu när man ser att allt ska ju faktiskt inte hända på en och samma dag. Och kommer bebisen tidigare så skiter ju sig allt ändå. :)

Nu är det dags för lördagsmys!

 
 
Lotta

Lotta

21 juli 2012 20:10

Jag är så urless på att vänta just nu!
Visst kan jag slappa o visst kan jag hålla igång...men detta med att inte veta om det blir inatt eller nästa vecka gör mig tokig snart ;)
Jag tror inte att jag har tävlat i nån tävling på nätet på många veckor nu...men mitt Lotto ska jag kolla av i kväll iaf. Man vet aldrig...kanske niobarnsmamma o mångmiljonär redan nu i helgen ;)

kram!

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

21 juli 2012 20:30

Att vänta är verkligen trist - speciellt när det är något som man längtar så mycket efter.
Och du har ju redan passerat ditt datum - det måste vara ännu värre.
Som du skriver, det går ju att göra eller inte göra saker men det är ju inte det som man helst vill.

Hoppas att det snart är dags för dig. Och varför inte - miljoner och bebis på samma gång, det vore något det. :)

Här känns det väldigt långt till bf. Kan ju lika gärna vara fem veckor + två till och så är vi inne i september. Tänk om man ändå hade någon aning om när...

Vi har inte tävlat så aktivt på sistone heller, men la ner lite tid ikväll. Det är ju gratis och får lite tid att gå... Och det har varit så trist i lådan på sistone.

Men nu har vi kladdkaka i ugnen och ska se film. Allt för att i alla fall göra något. Kramar till dig och påtryckningar till lilla liten! /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

21 juli 2012 21:04

Vad fort tiden går! Tycker det inte känns länge sen som ni berättade att du var gravid. Tiden flyger fram känns det som (för mig då kanske).

Hur länge kan man skicka post till er nuvarande adress? Har en liten överraskning på gång =)

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

21 juli 2012 21:42

Jag tycker att det går så lååångsamt, särskilt nu det sista...

Men här är det ju inte bara de här 35 veckorna som gått i babyväg. Betänketiden att komma fram till att barn var något vi både ville ha inom kort - och sen den långa tiden det tog för oss att verkligen bli med barn. Lättare sagt än gjort...

Men de här fem veckorna kanske kommer att susa förbi, särskilt när det tar fart med huset. :) Är så fruktansvärt inredningssugen!

Oj, det låter spännande med en överraskning! Men det räcker gott och väl med ett grattis eller två när bebisen kommit ut.

Någon adressändring har vi inte gjort än och vet inte när det kan bli. Vi kan inte bo i huset förrän hantverkarna gjort sitt i badrummet så det blir om vi har tur inflyttning i aug/sep. Men det beror ju lite på bebisen också... Men i september någon gång hoppas jag att vi ska ha flyttat in. Hoppas, hoppas.

Ska väl bege mig tillbaka till filmen. Jon valde The Demolition man och jag härdade ut så länge jag hade kladdkaka kvar.... Hahahaha! /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

21 juli 2012 21:57

Ja det är verkligen lättare sagt än gjort, har varit ofrivilligt barnlös i snart 2 år så väntetiden förstår jag verkligen.

Men perfekt, hade tänkt fixa lite med detta under början av augusti så då bör det ju lösa sig :)

Du har inget annat gott att äta då? så du kan se lite till av filmen? :)

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

21 juli 2012 22:25

Och för varje ägglossning kändes det som om det var en evighet till nästa... Att plussa på ägglossningsstickorna kändes jättestort även om det var en liten del i det stora hela.

Och sedan har vi känt av lite att vi har haft åldern emot oss. Det blir ju inte lättare att bli gravid med tiden. Och vi är ju inte de yngsta av förstagångsföräldrar precis... Den stressen hjälper ju inte precis.
Det är jobbigt när man så gärna vill.

Det har varit tuffa tider på sitt sätt. Men nu är vi ju så nära det vi sett fram emot så länge.

----

Men inte behöver du ordna med något - hur spännande det än må låta. ;)

Nej, jag gick och borstade tänderna istället. Har redan ätit för mycket idag, tror jag. Kan ju inte gömma mig bakom så kallad ökad förbränning hur länge som helst. Dessutom har jag börjat inbilla mig att bebisen är lugnare ju mättare jag är. Men det stämmer väl va'? ;)

Det blev i alla fall ingen mer film. Kvällspromenad och snart läggdags. Har lägenheten under nedkylning med öppen balkongdörr och öppna fönster så ska jag nog somna. I natt sov jag i tvåtimmarsintervaller. Alltid något.

Godnatt och sov så gott. Kram! /Jenny

 
Ingen bild

Camilla

22 juli 2012 01:00

Hallå!

Jag vill oxå ha den nya adressen... Har en "grej" på G jag med.... :-D

//Camilla

Jenny och Jon Sjöberg

22 juli 2012 08:44

Det blir visst överraskningar från flera håll. Så spännande! Men absolut inte nödvändigt. Vi är bara glada över att några kikar in och hälsar på här hos oss överhuvudtaget. ♥
Det kommer att dröja med adressändring så vi får väl meddela när den är gjord framöver. Vill ju in i huset så fort som möjligt men hantverkare och bebis är bortom vår kontroll. :)
Trevlig söndag! /Jenny

 
skrivmoster

skrivmoster

22 juli 2012 06:23

Jag förstår att ni väntar och hoppas att tiden ska gå fort! Det har den gjort tycker jag såhär på avstånd. Sommaren som är så kort har snart flugit förbi ... om man ser på almanackan. Men det sägs, att den ska visa sin bästa sida nu framöver. Tro´t den som vill!

Må gott och planera inför allt det roliga som väntar er! Vi hade det som ni "en gång för länge sen" ... Jag åkte in på BB i aug. och lämnade vår lägenhet. Kom hem till vårt nya hem - huset, som andra så snällt hade hjälpt till att flytta in i! Det var som det var - men gick bra.
Ha en skön söndag! Vi var på fest igår och idag ska vi lyssna på Lena-Maria Klingvall innan vi återvänder till fågelsången och lugnet. Kram!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

22 juli 2012 08:53

Ja, det känns lite overkligt att juli snart är slut. Att det inte blivit så varmt tycker jag ju bara är skönt men den här sommaren har verkligen inte sett ut som någon annan vi upplevt. Och för vår del är det en del kvar... Jon har ju inte ens gått på semester än.

Vi planerar på så det gott det går för att det som väntar ska gå smidigt. Det får kliandet i fingrarna att lugna sig lite. Men bara lite... :)

Att lyssna på Lena Maria Klingvall tror jag kommer att bli givande på många sätt. Efteråt kommer du nog känna att allt är möjligt! Jag lyssnade på ett föredrag som Fogdö höll för flera år sedan och det var verkligen en kick. Och hon verkar dessutom ha kunskap om så mycket.

Kramar till dig! /Jenny

 
Annika

Annika

23 juli 2012 10:11

Härligt.!! Väntan är snart över & ni får träffa eran nya familjemedlem. / Lycka till Kramizar

http://imittenavmittliv.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

23 juli 2012 10:34

Och nu ska det börja hända lite saker så då kanske tiden kommer att gå lite fortare. Blir säkert allt på en gång! :) Kram, kram. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards