jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 29 juli 2012

Ny ungdomslek i Tibro: Tänd eld på bostadshus

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2012 21:30

Som förälder, och människa överhuvudtaget är det viktigt att ta sitt ansvar - särskilt när det gäller något som är livsfarligt. Under sommaren har det brunnit på flera ställen i Tibro. Allt från skjul till bostadshus har brunnit och polisen vet inte vem eller vilka som ligger bakom.

Det har dock framkommit tips om att det kan röra sig om en ungdomslek. I denna så kallade "lek" tävlar ungdomar om poäng. Att tända eld på en bil ger en poäng, ett obebott hus ger två och bebodda hus ger fem poäng. Det här är ju helt sinnessjukt!

Det är inte bara onödig förstörelse som det handlar om utan också människoliv som sätts på spel.

Än så länge har som tur är ingen människa kommit till skada, även om det bara känns som en tidsfråga om dessa idiotiska tilltag fortsätter. Sedan i juni har närmare ett tiotal bränder plågat kommunen och är det ungdomar så lutar det åt att de kanske triggar varandra i denna vansinniga lek.

Inom kort kommer vi att flytta in till Tibro och det kommer att kännas mycket olustigt att bo där om inte det här upphör och någon ställs till svars för de befängda handlingarna. Vi hoppas att tips kommer in så att det här snart får ett slut.


Många medier har rapporterat om dessa bränder och HÄR går det att läsa en artikel på Expressens hemsida.


Tillägg: Under natten till idag (30/7) har det brunnit igen. Den här gången i ett förråd alldeles intill ett flerfamiljshus. Obehagligt.

 
 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

30 juli 2012 06:52

Riktigt obehagligt med denna lek, eld kan ju sluka det mesta på sekunder om det vill sig riktigt illa.
Förstår mycket väl att ni känner olust över det här, det brinner ganska ofta här också men då främst bilar.

man känner sig inte alls trygg med sådant här utanför dörren :(

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

30 juli 2012 08:33

Och jag vaknar upp till nyheten att det har brunnit i natt igen i ett förråd i Tibro...
Hoppas att de som gör det här grips snart. /Jenny

 
skrivmoster

skrivmoster

30 juli 2012 19:43

Så onödigt att hålla på så här! Det väcker ju bara oro och ilska hos de som drabbas och de som är rädda för att drabbas. Hoppas innerligt att polisen kan få fast de som "roar sig" på detta otroligt allvarliga sätt.
Kramar!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 juli 2012 19:55

Fruktansvärt onödigt! Man undrar ju hur detta kan ha fått pågå så länge. Vakter patrullerar och nattvakter men ändå fortsätter det.

Ifall det är ungdomar undrar man ju lite över föräldrarnas koll på sina barn...? Och om flera är inblandade - varför är det inget som kommer ut, någon som försäger sig? Det är ju helt livsfarligt! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 20 april 08:00


I veckan drog jag med Lin och Sia ut på en liten utflykt. Vi hade en samling innan där vi med bildstöd gick igenom vad som skulle göras. Sedan tog vi tag i att packa fika i ryggsäckar, toabesök och påklädning. Med hjälp av Naturhistoriska riksmuseets...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards