jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 29 juli 2012

Ny ungdomslek i Tibro: Tänd eld på bostadshus

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2012 21:30

Som förälder, och människa överhuvudtaget är det viktigt att ta sitt ansvar - särskilt när det gäller något som är livsfarligt. Under sommaren har det brunnit på flera ställen i Tibro. Allt från skjul till bostadshus har brunnit och polisen vet inte vem eller vilka som ligger bakom.

Det har dock framkommit tips om att det kan röra sig om en ungdomslek. I denna så kallade "lek" tävlar ungdomar om poäng. Att tända eld på en bil ger en poäng, ett obebott hus ger två och bebodda hus ger fem poäng. Det här är ju helt sinnessjukt!

Det är inte bara onödig förstörelse som det handlar om utan också människoliv som sätts på spel.

Än så länge har som tur är ingen människa kommit till skada, även om det bara känns som en tidsfråga om dessa idiotiska tilltag fortsätter. Sedan i juni har närmare ett tiotal bränder plågat kommunen och är det ungdomar så lutar det åt att de kanske triggar varandra i denna vansinniga lek.

Inom kort kommer vi att flytta in till Tibro och det kommer att kännas mycket olustigt att bo där om inte det här upphör och någon ställs till svars för de befängda handlingarna. Vi hoppas att tips kommer in så att det här snart får ett slut.


Många medier har rapporterat om dessa bränder och HÄR går det att läsa en artikel på Expressens hemsida.


Tillägg: Under natten till idag (30/7) har det brunnit igen. Den här gången i ett förråd alldeles intill ett flerfamiljshus. Obehagligt.

 
 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

30 juli 2012 06:52

Riktigt obehagligt med denna lek, eld kan ju sluka det mesta på sekunder om det vill sig riktigt illa.
Förstår mycket väl att ni känner olust över det här, det brinner ganska ofta här också men då främst bilar.

man känner sig inte alls trygg med sådant här utanför dörren :(

http://ihemmetslugn.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

30 juli 2012 08:33

Och jag vaknar upp till nyheten att det har brunnit i natt igen i ett förråd i Tibro...
Hoppas att de som gör det här grips snart. /Jenny

 
skrivmoster

skrivmoster

30 juli 2012 19:43

Så onödigt att hålla på så här! Det väcker ju bara oro och ilska hos de som drabbas och de som är rädda för att drabbas. Hoppas innerligt att polisen kan få fast de som "roar sig" på detta otroligt allvarliga sätt.
Kramar!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 juli 2012 19:55

Fruktansvärt onödigt! Man undrar ju hur detta kan ha fått pågå så länge. Vakter patrullerar och nattvakter men ändå fortsätter det.

Ifall det är ungdomar undrar man ju lite över föräldrarnas koll på sina barn...? Och om flera är inblandade - varför är det inget som kommer ut, någon som försäger sig? Det är ju helt livsfarligt! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 17 sept 18:45


    När Lin somnat för sin dagliga tupplur tog jag mig en stund med min lunch framför teven och började kolla på rostningen av Alec Baldwin. Det var ju hysteriskt kul! Men underbart är kort och så skulle Loe och Isa hämtas. För att få Loe att ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 16 sept 18:59


Kallt och blåsigt var det på Snickarvallen men barn och vuxna spelade på bra under säsongens sista träning, en träning där föräldrar och även syskon deltog. Loe var med tillsammans med Jon, medan Isa hade friidrottsträning på en annan del av Snickarv...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 15 sept 11:30

Men tänk så mycket vi fått gjort. I fredags underhölls barnen med tillverkning av eldsprutande blåsdrakar, utemålande med kritor, pärlande (Isa fixade ett par egna enhörningsörhängen), fika ute, pysslande av namnarmband med mera - det går verklige...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 14 sept 15:27


Barnen har plockat löv, målat och stämplat fina höstiga teckningar. ...

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se