jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 augusti 2012 07:30

Idag firar vi att vi för sex år sedan förlovade oss på Liseberg.

Ungefär två år senare gifte vi oss ute i skogen.

Synd bara att ringarna inte passar alls just nu...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 augusti 2012 21:51


Det är fortfarande svårt att känna den där stora glädjen över huset för det är hela tiden något som ska göras - eller ännu värre något som inte går att göra. Idag fick vi i alla fall garderoben hopskruvad men det tar ju otroligt lång tid att få ihop dessa möbler. Tacka vet vi Blocket - billigare och färdigmonterat! ;)

Vi har plockat lite här och var. Kom dit ganska tidigt och tyckte att det var onödigt att åka hem för att äta lunch (och gå på toa...) så vi åt ute igen. Tillbaka en sväng till huset och fortsatte.

Johan svängde förbi och hjälpte oss att få ned bäddsoffan i gästrummet i källaren så det rummet ser riktigt fint ut nu. Men det behöver gardiner, precis som i stort sett alla andra rum...

Imorgon har vi dock bestämt att inte åka till huset förrän eventuellt senare under dagen. Vi måste röja upp i röran vi har här hemma och få ordning på det som är inför bebisen. Vi tänkte städa och se till så att skötväska och BB-väska är packade och på plats. Nästan så man glömt bort den där förlossningsbiten även om åkommorna gör sig till känna...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 augusti 2012 21:39

 

Tänk vad mycket fortare det skulle gå om det var en och samma person som gjorde allt...


Oj, vad mycket folk vi har haft i vårt lilla badrum idag. Vet inte ens riktigt vad alla gjorde där... ;)

På förmiddagen var golvläggare och römokare på plats och vi tror att de ringde in en snickare som kom förbi. Anticimex hade anmärkt på misstänkta luftbubblor vid golvbrunnen vid besiktningen så vi tyckte att var lika bra att bryta upp för att se hur fuktskadat det var. Men vi har tur - golvet är torrt!

Men nya rör ska dras och golvbrunnen ska få en ny plats och några rör i hörnet ska få mindre plats, och sedan var det säkert något mer. Dessutom ska en elektriker dit för strömbrytaren sitter nu på utsidan och det är lika bra att flytta in den och samtidigt fixa el till belysning i taket.

På eftermiddagen kom en annan golvläggare och bilade upp golvet - det väsnades en hel del - men det blev klart och vi är åter i händerna på rörmokaren. Rörmokaren som tidigare under dagen stängde av vattnet i hela huset. Illa nog att inte ha tillgång till en toalett, men det är ju så det måste vara...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 22:25

Nu är det inte många gravidåkommor kvar som jag kan drabbas av. ;) Den senaste i raden är karpaltunnelsyndrom. Jag nämnde senast hos barnmorskan att fötterna och vristerna svullnat och att även fingrarna drabbats. Då var det inte så farligt som nu, men hon berättade om karpaltunnelsyndrom. En nerv i handleden kommer i kläm och hela handen drabbas! Det här är ett besvär som tydligen är ganska vanligt i slutet av en graviditet - och där är ju jag.

Allt bärande av kartonger och hopskruvande av möbler har nog inte gjort det hela bättre heller för imorse gjorde det så fruktansvärt ont när jag vaknade. Jag kunde inte knyta händerna. Det blev ett telefonsamtal till arbetsterapin som barnmorskan nämnt och bara några timmar senare hade jag en tid. Vår sjukvård är inte så dum ändå!

Jag provade ut ett par skydd med en skena som ska förhindra att jag böjer handleden som jag först och främst ska ha på mig på natten.

Tyvärr är inte det här något som försvinner direkt i samband med förlossningen utan kan sitta kvar i upp till tre månader efteråt. Nu hoppas jag verkligen inte att det blir så för då blir det knepigt att byta blöjor och knäppa små knappar på bebiskläderna. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 22:24

... i huset blev symboliskt nog från vår favoritpizzeria: Tibro Bar & Grill.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 22:20

Huset har en liten inglasad altan som vi tror att vi kommer att få mycket användning för. Vi satte oss ner där en stund nu ikväll och hoppas på många fler fina kvällar där. Ska bara ordna så att det blir riktigt mysigt!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 22:19

Det här ska bli baby I:s rum så småningom.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 22:16

Men som befarat, vi tog ju de sista två rullarna med nätstängsel på Jula i söndags, kommer det inte att räcka med 50 meter. Någon gång i nästa vecka kommer de dock att få in varan igen.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se