jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 22:12

Det var verkligen eld i baken på golvläggaren som var på plats tidigt imorse och rev ut tapet, matta och annat. Nu får vi åter invänta rörmokaren. Sen en elektriker, sen golvläggaren igen och sen römokaren för det sista - många inblandade i ett litet badrum.

Och inredningen bara står och väntar... i vårt blivande sovrum.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 22:09

Hatthyllan och hörnskrivbordet är nu hopskruvade. Men det tar längre tid än man tror. Bara garderoben kvar att sätta ihop... Imorgon kanske...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 07:51

Jag somnade ganska fort igår och fick några timmars sömn innan det första toaspringet. Men så stel jag är - och fötterna värker (stödstrumporna är på igen...), fingrarna värker och höfterna värker men annars är det bra. ;) Bebisens sparkar lite mindre men jag känner av hur den rör runt därinne, fast utan att verka vara på väg ut. Inte så konstigt det kanske - vem vill ut till den här röran?!


Vid lunchtid ska jag till arbetsterapin och få ut ett par skydd för händerna för det här håller inte. Ringde nu på morgonen och fick tid samma dag. Bebisen kan ju komma nu men det kan ju också vara 24 dagar kvar så kan jag få lite hjälp så tar jag den gärna.


Idag är det trädgårdsstängsling som gäller. En granne berättade att vattenledningen för sommarvattnet verkar gå mitt i en av gränsmarkeringarna så det ska vi vara försiktiga med. Men annars hoppas jag att Jon, som stängslat förut, har allt under kontroll. Två dagar är avsatta för detta, fast det gör ju inget om det blir klart tidigare. Att få fast grinden kanske blir det knepigaste ändå...


I huset finns det hur mycket plock som helst för det står kartonger här och var och möbler som ska sättas ihop och det är inte det lättaste när fingrarna inte är medgörliga. Uppvärmingen här på tangentbordet fungerar väl så där. Golvläggaren bör vara på plats idag också - så får vi ser hur bra eller illa det är ställt med badrumsgolvet.


Framåt helgen hoppas vi att vi gjort klart det vi kan så vi kan börja ladda batterierna. Vi har ju trots allt en förlossning inom kort att ta oss igenom också. Och lite mer förberedelser skadar inte. Och när bilen inte längre är fullproppad med kartonger får vi kanske plats med bb-väskan... :)


Men innan vi tar tag i dagens göromål väntar frukost och lite slutkörning av Nalle... och sedan är det ju någon som måste vakna också... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 07:48

Så här såg våra fötter ut för några dagar sedan...

... och nu ser de ännu värre ut.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2012 07:43

Att stå i köket och baka har inte vi tid med nu, men att slänga ihop en cheesecake fixade vi lätt. Lätt för att cheesecaken fanns i kartong. Bara att blanda med socker, smör, mjölk och låta stå i kylen. Cheesecaken smakade dessutom jättegott - och var ju mycket smidigare att få till än en "riktig". Cheesecaken var en present från Johan som han hittade i Leksand, men den kanske finns att få tag på lite närmare också...? Det är ju samma märke som på lönnsirapen vi brukar köpa.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 augusti 2012 22:30

Ingen bebis idag, men väl en rörmokare och imorgon en golvläggare. Och vi har återlämnat släpet för nu har vi kört allt som vi kan köra. Tre förråd är tömda och det vi ställde i ordning i lägenheten är också borta.

Men det är slitsamt och jag sov inte längre än till halv fem imorse (Jon till sju...) och nu är fötterna gigantiska och gör ganska ont. Att sova lockar en hel del.

Mitt i släpkörningen ringde en kvinna och ville komma och titta på lägenheten så då fick vi klämma in det också. Det ser ju ut som det gör här och nu var det ännu rörigare, men det verkade lovande.

Vi tvivlade länge på att rörmokaren skulle komma och täppa igen rören men han dök upp till slut. Undrar vad de 40 minuterna kostar...?

Då hade vi själva burit ut inredning och badkar igår och Jon tog det som gick efter igentäppningen idag. Jon fick också en dröm i uppfyllelse - slå sönder kakel. Det var ju kul för honom.

Under tiden försökte jag få ihop möbler som hade skitdålig passform. Värkande fötter, svullna händer, energibrist och dåligt tålamod underlättade inte... Och min kropp är inte särskilt lämpad för att kravla omkring på golvet just nu.

Imorgon ska det väl förhoppningsvis bli lugnare... Då ska stängslingen påbörjas, men varken garderoben eller hörnskrivbordet är hopskruvade än och det skulle vara skönt att få det gjort också.

Än så länge har vi inte kunnat njuta av husköpet och det beror mycket på den tidsbrist vi känner av. Vi vill få klart så mycket som möjligt innan bebisen kommer så det bara är badrumsrenoveringen som det hänger på för att vi ska kunna flytta in.

Och på tal om badrum... Så här såg det ut när vi flyttade in, inte stort och i behov av renovering:Jon skruvade ner skåp och inredning och vi hjälptes åt med att bära ut badkaret. Så när rörmokaren kom kunde han lättare göra sitt, för att sedan lämna allt i en enda röra för Jon att bära ut i garaget.


 


För att tjäna in ytterligare några kronor gick Jon loss på att riva ner kaklet. Men jag tror inte att det bara var en fråga om pengar, för han nämnde tidigare under dagen att det var något han länge velat göra. Och att golvläggaren råkade nämna att det var något som han lika gärna kunde göra själv passade ju honom perfekt...Någon sådan dröm har inte jag, och kommer nog heller aldrig att få. Jag ser mest fram emot att sova i alla fall tre timmar i ett sträck och vakna utan ömmande fötter. Men allas drömmar slår ju inte in... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 augusti 2012 06:10

... var nog första dagen som vi båda kände att baby I gärna fick vänta lite till med att komma ut. Allt gick bra men så trötta vi var när vi bröt för dagen - och så illa vi luktade... ;) Det är verkligen ingen picknick att flytta och det här var ändå bara en liten del. Allt ska ju skruvas ihop, sättas upp, packas upp och så vidare sen också.


Efter att vi skrivit på köpebrevet och ordnat upp allt på banken, det tog sin lilla tid, följde säljarna med oss till huset. Det kändes jättekonstigt att gå omkring där och ännu konstigare när vi sen började ställa in grejer där. Vi har verkligen inte förstått att det är vårt hus, att det är vi som ska bo där... (Vi lovar att återkomma med lite bilder senare.)


Säljarna berättade lite mer ingående hur pannan fungerar och sedan visade de alla grejer som de lämnat till oss. Massor med bra att ha-saker i verktygs- och trädgårdsväg. Och de ville inte ha något betalt för det. Vilka snälla människor! Det är ju toppen för oss att slippa jaga rätt på allt från spade till gräsklippare för det är mycket nog nu...


Men nu har vi i alla fall fått in lite pengar på kontot, visserligen lånade pengar, men det började sina i kassan i och med att vi gjorde alla utlägg inklusive handpenning själva. Och nog känns det lite skrämmande att ha lånat så mycket pengar, men vem köper hus kontant idag? Inte vi i alla fall... Första betalningen kommer att bli lite saftigare för den blir i september för en och en halv månad och sedan har vi hyran på lägenheten också. Hoppas att vi blir av med den tidigare så vi slipper betala dubbelt en gång till.


Under eftermiddagen körde vi flera vändor med släpet och lastade in grejerna och försökte ställa i ordning så gott det gick. Nu känns lägenheten plötsligt ganska rymlig... Idag ska vi fortsätta med att tömma förråden. Rörmokaren fick nyckeln till huset igår så förhoppningsvis dyker han upp under dagen och påbörjar sin del.


Och vi ska snart börja ta tag i vår. Frukost, rastning, släplastning och lossning - och ingen förlossning idag heller, tack. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 augusti 2012 07:30

Vid lunch träffar vi säljare, mäklare och bankman för att avsluta husköpet. Om nu bara alla papper kommit fram... När vi fått nycklarna och mötet är klart beger vi oss mot huset och börjar lasta ur släpet - och kikar lite på vårt nya hem.

Sedan blir det släpkörning resten av dagen och även under tisdagen. På tisdagen förväntar vi oss att rörmokaren drar igång med badrummet, på onsdag och torsdag blir det bland annat stängsling av trädgården.

Till helgen, om allt som går att köra till huset är kört, börjar vi packa upp det som går. Och på fredag händer två stora grejer - vår första tömning av vår soptunna... och så firar vi sexårig förlovningsdag!

Hoppas bara att vi hinner få undan så mycket som möjligt men samtidigt har lite krafter kvar. Strålande upplägg för en förlossning va'?

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se