jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2012

Kyrkobesök...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2012 15:45

... blir det inte för oss varje dag. Fast vi håller på att planera för Ians dop framöver, och Ian var anledningen som idag fick oss att knalla iväg till Högåskyrkan för att vara med i föräldra- och barngruppen. (Och för första gången sedan vi flyttade in i huset lämnade vi Nalle själv i huset. Det har inte blivit av tidigare men det gick bra.)

Det var bland annat två mammor från vår föräldragrupp där, men deras killar var 6 respektive 8 veckor gamla så Ian var med sina 4 veckor yngst i gänget. Även de här föräldrarna, vi träffade ett annat par när vi var till BVC i tisdags, verkar ha blivit välsignade (passande ord i sammanhanget...) med barn som sover mycket och länge och inte heller verkar visa sånt humör som vår lille kille gör... Kul för dem!

Men det kanske vänder för vår del någon gång också. Inatt sov han faktiskt tre timmar i sträck och efter blöjbyte och amning sov han tre timmar till. Under resten av natten var det ju sedan lite si och så med sömnen men vi är tacksamma för den tiden i alla fall.

I en utav samlingslokalerna i kyrkan satt vuxna och barn/bebisar ner på mjuka mattor på golvet och deltog efter förmåga i sång och rytmik. Efteråt bjöds det på fika och det var roligt att sitta ned och prata med andra föräldrar - även om vi var helt värdelösa när det kom till att kunna sångerna som sjöngs men det är ju en annan femma. Måste öva!

Och Ian fick "avlägsnas" från gemenskapen för både blöjbyte och matning efter "raseriutbrott" men det gick ändå bättre än väntat. Ni får gärna dela med er av humör och sovvanor/sovovanor på er bebisar. Vad är "normalt" egentligen? Omöjligt att svara på i och för sig...

Nästa vecka är det uppehåll i gruppen för skollov men i veckan efter det är det dags igen för de som är intresserade.

Ian
 
 
maddie

maddie

11 oktober 2012 16:59

Isa vaknade en gång i timmen i början och ville ha mat, men hon har aldrig riktigt blivit tokarg eller fått raseriutbrott. Bara lite pipande. Det är nog nu vid snart 3 års ålder hon börjar få "lite" humör. Men sovit bra på nätterna har hon alltid gjort *peppar, peppar*

http://www.maddiesliv.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

11 oktober 2012 17:29

Det är ju inte utan att man undrar om något är fel men än så länge har han ju gått igenom alla kontroller.
När han blir hungrig, och det blir han ofta, kan man distrahera honom men bara för en kort stund. Sen kommer skrikande, som upphör när han får se bröstet...

Njut av er sömn! /Jenny

 
Ingen bild

Lina

11 oktober 2012 18:16

Båda barnen här har haft rejält med humör sedan de föddes. Med Ru umdrade jag hur vi skulle få ett normalt liv. Men det kom sig tack Gud.

Jenny och Jon Sjöberg

11 oktober 2012 18:40

Vet knappt vad normalt är längre... Sömnbristen har känts extra idag också så det blir nog till att fylla på med extra cola ikväll. För bara för att han sover tre timmar i sträck betyder ju inte det att vi gör det, tyvärr... Kram, kram! /Jenny

 
Ingen bild

Lina

11 oktober 2012 18:26

De första tre månaderna åt hon var tredje timme i princip sedan trappades det ner. Vid 10 månader slutade jag helt ge mjölk på natten. Nu sover hon typ 11 timmar per natt, hos oss fortfarande men jag tror att hon kan själv. Men fram tills att hon var året var sömnen ett jätteproblem och måånga nätter har vi delat på oss och turats om för att få sova. Och många gånger har jag fått halvsitta i soffan med ungen på bröstet för att få chansen att sova. Men jodå, det har också hänt att vi gått upp vid tre och lekt med lego. Så sova... nej, not so much.

Jenny och Jon Sjöberg

11 oktober 2012 18:45

Som det ser ut nu sover Ian i sitt babynest mitt emellan oss så vi ligger och försöker att inte trilla ur sängen...
Att amma honom i sängen blev för jobbigt i och med att det blir lite bök för att få upp kuddar, hitta rätt läge osv. Det kändes helt enkelt för mycket i snittet så de senaste nätterna har jag istället gått upp och sitter i soffan. Det fungerar bättre och han äter och äter och sedan somnar han och ser ut att sova så gott, men det är ju inte så länge.
Jag har tappat räkningen på hur mycket jag ammar. I början hade jag ett hårband på handleden som jag flyttade runt för att hålla koll... Är jag riktigt amningsless så ger vi lite ersättning.
Hoppas verkligen att det blir mindre matning i framtiden och mer sömn... gärna innan han är tre månader. :) /Jenny

 
Mamma Brötis

Mamma Brötis

11 oktober 2012 20:10

Ingen bebis är normal, men jag kanske kan glädja er med att mitt ena barn åt varje timme på dagen och varannan på natten - i flera månader. Så ni har det faktiskt ganska bra! ;-)

Han hade, och har, lätt för att kräkas och vi vande oss vid att få någon eller något totalt nedspytt i princip varje dag. Dessutom var, och är han, extremt svårsövd.

Det var fantastiskt skönt när lillebror sen visade sig kunna gå flera timmar mellan matningarna och dessutom somna när han blev trött!

Vid åtta månader sov båda hela natten.

Det ÄR jobbigt i början, men det är bara att följa med i "flödet" liksom, och lägga andra krav åt sidan så länge. Ha det gott!

(ja, så var det det där med bananerna ja. Jag skalar dem och lägger dem i bitar i en fryspåse, så är de redo att mixas när andan faller på :-)

http://www.brotisen.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

11 oktober 2012 20:44

Det känns bra att läsa att vi kanske inte har det så illa ändå. :)
Men när vi bara träffar och läser om de som har bebisar som kan sova i flera timmar i sträck börjar man ju fundera... Fast att han mår bra är ju viktigast. Sova kan vi ju göra en annan gång... ;)
Och kräks gör han knappt alls, har inte hänt sen förra måndagen. Ett glädjeämne!
Vi var tidigare rutinmässiga människor som verkligen gillade ordning och kanske är det därför som den här omställningen blivit större. Kanske...?
Någon gång kommer vi väl kanske komma överens med att vi inte på långa vägar hinner så mycket som vi gjorde tidgare.
Ska lägga banantipset på minnet. Shakes är ju gott. :P Kan ju behöva extra energi framöver. Hahaha!
Kram, kram! /Jenny

 
Ingen bild

Lina

12 oktober 2012 09:29

Ja, som mamma Brötis säger så är ingen bebis "normal", i alla fall inte i jämförelse med andra. Med Ru hade jag ganska mycket ångest och kände mig misslyckad då jag såg på andra jämnåriga bebisar. Amningen funkade inte som den skulle, hon sov inte som andra, hon var envis som synden när andra barn knappt ville nått... Men det var när jag började strunta i vad alla andra gjorde och hur det gick för deras barn som jag började hitta vad som funkar för oss. Man lär känna sin unge och hamnar i symbios och då bara fungerar det. Sedan är där alltid perioder som driver en till vansinne och att kunna organisera och planera som tidigre är tyvärr ett minne blott. Men försök hitta er rytm och med tiden kan ni planera runt det.

Jenny och Jon Sjöberg

12 oktober 2012 10:15

Det är så lätt att jämföra, särskilt när det verkar finnas en mall som barn ska följa. Och att känna sig misslyckad är inte alls svårt när det inte fungerar som det "borde" och man inte får sova.
Och än kan vi ju inte påstå att vi känner vårt barn bäst heller...
Men vi ska ju lära känna honom och det är ju bäst om det inte sker utifrån böcker, BVC och andras standard exempel. Allt går ju inte att läsa sig till, och vad vi vet så är det ju inget som är fel.
Ha en fin dag!/Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 25 april 15:15


Det här aktivitetshäftet fick Loe när han var yngre och vi tyckte att det fungerade bra. Nu är det Lins tur att ta sig igenom aktiviteterna i hennes eget häfte, ett häfte som mest tar upp små bokstäver. I häftet finns diverse övningar där svar ska sk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards