jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 oktober 2012 16:12

... blir alldeles för fort store Ian. Idag var vi på 6-veckorsbesök på BVC och då var även en barnläkare med och kollade höfter, klämde på magen och annat. Och inte hittade hon några fel inte! :)

Det var givetvis vägning- och mätnings-dags också. Och han blir ju stor för fort vår lille plutt. Vågen stannade på 5075 gram. Och han växer på längden också, 59,3 cm lång nu. Upp 515 gram och vuxit 2,3 cm under de senaste två veckorna.

Besöket gick jättebra. Bara glada miner och kanske visste han om att läkaren skulle dra i benen och klämma här och var för Ian "gav igen" innan och kissade på henne... Hehehe!

Äter man så växer man...


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 oktober 2012 18:30

... ensam hemma med Ian gick förvånansvärt bra. Hade vi varit miljonärer hade ju inte Jon behövt jobba men tyvärr är det inte så, för han hade mycket hellre stannat hemma med oss. Jag tycker ju också att det hade varit roligare förstås.

Men jag hann få på mig kläder, äta frukost, borsta tänderna, äta lunch, busa med Nalle i trädgården, ta hand om Ian - och lite till ändå. På eftermiddagen tog vi oss iväg till babymassagen och den här gången gick det mycket bättre än sist. Ian blev inte ledsen förrän det sista, men då var han inte ensam om det.

Ännu mer överraskande var att Jon dök upp det allra sista. Han kom direkt från utbildningen och jag hade väntat honom hem mycket senare.

Men jag är ganska trött. Ian forstsätter att sova under bara kortare stunder. Efter första insomningen på kvällen kan det bli tre timmar i sträck, men sedan rör det sig om ännu kortare sovstunder.

Och så här har det ju sett ut i snart sex veckor nu så det kanske inte är så konstigt att det börjar ta på krafterna. Och det har ju inte heller blivit att vi gått och lagt oss om dagarna när Ian väl somnat då. Lite grötig i skallen är man. Jag skulle uppge mitt mobilnummer idag och det var knappt jag kom ihåg siffrorna... Gäsp. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 oktober 2012 13:37

Ian sover ibland i barnvagnen på altanen och för att vi ska slippa springa fram och tillbaka skaffade vi en babyvakt. Och där finns det ju en uppsjö av olika varianter att välja på. Vårt val föll till slut på en Philips Avent som vi köpte på Clas Ohlson. Den här har ingen monitor för det kände vi inte att vi behövde, men en söt liten nattlampa i form av en måne och den kan spela en slinga med nattvisor.

Man ska kunna prata med barnet via tvåvägskommunikationen. Tyvärr hörs det jättedåligt när man ska prata med barnet, lågt och sprakande. Kanske har vi missat någon inställning men å andra sidan hade vi ju inte tänkt använda den för att prata med bebisen.

Mikrofonen från babyenheten till föräldraenheten är däremot toppen! Där hörs ljudet jättetydligt och man kan även följa ljudet på indikatorna via lampor.

Enheten hos bebisen kan drivas med ström men också med batteri vilket gör det lite smidigare om man ska flytta runt den. En indikator på föräldraenheten visar batterinivån och det finns också ett eco-mode-läge för en mindre energiförbrukning.

Vi är nöjda med köpet och tror att vi kommer att få stor användning av den här babyvakten framöver också. Även om det säkert kommer att bli lite spring ändå... :)

Barnvakt Philips SCD505.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 oktober 2012 13:32

I förmiddags stod en polisbil med blåsljus på alldeles utanför vår häck. De två poliserna såg ut att ha stoppat en bil... Bara att vänja sig när man bor så här i stan. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 oktober 2012 17:22

Det var Fastighetsbyrån som var mäklare när vi köpte det här huset och vi tyckte att de skötte affären mycket bra. Och vi blev ännu mer nöjda med dem när vi fick en blomstercheck med posten från dem. Uppskattat! :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 oktober 2012 17:20

... trädgårdsarbete!


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se