jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 oktober 2012 17:15

"Vill du att jag ska komma och hjälpa dig? Det är svårt att ta hand om småbarn."


Eller också kan man säga:


"Jag är säker på att du kommer klara det, och är det något så kan du bara ringa."

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 oktober 2012 10:37

... mannen som nästan dagligen cyklar förbi här utanför med en träpinne. Vad ska han med den till? Han har med sig den när han far förbi och även på vägen tillbaka. Vad använder han den till egentligen?!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 oktober 2012 10:35

... plinget från dörrklockan inte hörs i TV-reklamen för Linas Matkasse för det låter som det gjorde i lägenheten och vakthunden Nalle rusar skällande mot dörren.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 oktober 2012 18:00

På måndag börjar jag om att arbeta, fast egentligen tror jag att det kommer att vara mindre "jobb" än att vara hemma med ett spädbarn. Man har ju hört kollegor säga att det är skönt att vara tillbaka på jobbet efter föräldraledighet, för då kan man äntligen vila upp sig ordentligt...

 

Därför är jag rädd för att Jenny får det tufft här hemma, ensam med Ian och Nalle. Nu jobbar jag inte kvällar de första veckorna vad det verkar, men den här tiden som småbarnsförälder har lärt mig att man inte får mycket gjort om dagarna. Ian gillar ju att vara nära, vilket är härligt, men samtidigt blir man ganska låst. Är man två kan man avlasta varandra skapligt, men är man själv så...

Jag har trots allt varit hemma lite längre än vad jag tror de flesta pappor brukar vara. Fredag den 10 augusti gjorde jag min sista arbetsdag och gick på fyra veckors semester, innan pappaledigheten tog vid. Allt som allt har jag alltså varit borta från jobbet i mer än två månader, ändå har tiden fullkomligen flugit förbi. Att skaffa hus och barn har väl den effekten på tid, antar jag.

En annan intressant sak jag lagt märke till, är hur förvånade folk man möter blir när vi berättar hur länge jag har varit hemma. Nästan så att man känner en aning missunnsamhet ibland. Precis som om man underförstått inte får vara man och "hemmapappa" om man har ett jobb. Konstigt, i detta moderna, jämlika och jämställda samhälle som vi ändå lever i. Eller?

Hur som helst ser jag inte fram emot att börja arbeta/vila upp mig igen, även om både jag och Jenny inser att det inte är ekonomiskt möjligt att vara föräldralediga tillsammans hur länge som helst. Det har varit en krävande, omtumlande, sömnlös men framförallt fantastisk tid, som jag för allt i världen inte skulle vilja ha haft ogjord. Vår lille kille är så underbar och jag känner att jag får mer och mer kontakt med honom för varje dag, och smälter varje gång jag tittar in i hans stora ögon. Förhoppningsvis får jag även fortsättningsvis vara en stor del av Ians utveckling, för jag vill vara en pappa som finns där för honom. /Jon

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 oktober 2012 15:56

Här går det åt en del amningsinlägg och jag har testat Coop Änglamarks, Natusans och Liberos och kuporna från Libero har hittills varit bäst tycker jag. Inläggen finns både i vitt och beige.  /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se