jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2012 10:47

... efter mysmorgon i sängen. :) Vi hade lite vilotid att ta igen men annars såg Ians sömn ut som vanligt inatt, så fler sovtimmar blev det inte men det var skönt att ligga och vila också. Och idag hade vi ju inget att gå upp till.

Igår kväll skrek Ian som att han hade ont någonstans och det kan ju ha varit magknip, huvudvärk eller något annat men gick över ganska fort ändå som tur var.

Vi håller på att lära oss hans skrik och det här var något nytt. Vi fruktar ju kolik och hoppas verkligen att det är något vi slipper. Och mjölkstockning ska vi också hålla oss ifrån för det låter också riktigt otrevligt.

På tal om kyla... Bland det första jag såg när jag tittade ut genom fönstret imorse/nyss var ett par domherrar. Då kommer väl snön då... Men först frukost, brunch, lunch eller vad det nu blir. Godmorgon! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2012 19:00

Nalle skulle vaccineras och få en p-spruta, så vi for hela gänget till Karlsborg - Sveriges reservhuvudstad. (Jo, den är faktiskt det.) Hos veterinären passade vi på att köpa en säck av Nalles specialfoder, så nu är hans matförråd fyllt igen.På tal om mat blev vi hungriga och åt lunchbuffé på Sanny Thai. Mycket gott och väldigt mättande, fast som småbarnsförälder kan man ju inte alltid njuta av maten fullt ut. Det blev en hel del vaggande och vyssjande samtidigt, men det var trevligt att äta ute tillsammans ändå.

Efter maten åkte vi förbi mitt jobb för att hälsa på. Där var det ganska tomt, eftersom många var lediga eller sjuka. De som var där fick gulla med Ian, som efter en stund visade sitt rätta jag. Gråt och tandagnissel... ja, utan tänder då.

En liten helghandling på Ica hann vi också med innan vi återvände till Sveriges möbelcentrum - Tibro, alltså. Nu väntar fredagsmys med X-factor och förhoppningsvis en snäll liten sovande bebis... Vi håller tummarna. Trevlig helg, allesammans! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2012 15:45

... blir det inte för oss varje dag. Fast vi håller på att planera för Ians dop framöver, och Ian var anledningen som idag fick oss att knalla iväg till Högåskyrkan för att vara med i föräldra- och barngruppen. (Och för första gången sedan vi flyttade in i huset lämnade vi Nalle själv i huset. Det har inte blivit av tidigare men det gick bra.)

Det var bland annat två mammor från vår föräldragrupp där, men deras killar var 6 respektive 8 veckor gamla så Ian var med sina 4 veckor yngst i gänget. Även de här föräldrarna, vi träffade ett annat par när vi var till BVC i tisdags, verkar ha blivit välsignade (passande ord i sammanhanget...) med barn som sover mycket och länge och inte heller verkar visa sånt humör som vår lille kille gör... Kul för dem!

Men det kanske vänder för vår del någon gång också. Inatt sov han faktiskt tre timmar i sträck och efter blöjbyte och amning sov han tre timmar till. Under resten av natten var det ju sedan lite si och så med sömnen men vi är tacksamma för den tiden i alla fall.

I en utav samlingslokalerna i kyrkan satt vuxna och barn/bebisar ner på mjuka mattor på golvet och deltog efter förmåga i sång och rytmik. Efteråt bjöds det på fika och det var roligt att sitta ned och prata med andra föräldrar - även om vi var helt värdelösa när det kom till att kunna sångerna som sjöngs men det är ju en annan femma. Måste öva!

Och Ian fick "avlägsnas" från gemenskapen för både blöjbyte och matning efter "raseriutbrott" men det gick ändå bättre än väntat. Ni får gärna dela med er av humör och sovvanor/sovovanor på er bebisar. Vad är "normalt" egentligen? Omöjligt att svara på i och för sig...

Nästa vecka är det uppehåll i gruppen för skollov men i veckan efter det är det dags igen för de som är intresserade.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2012 15:30

En utav våra trogna bloggläsare heter Camilla och bor i Norrland. Vi vet inte riktigt hur det har kommit sig att hon började följa vår blogg, men det gör hon i alla fall och det är vi glada för. Idag kom det ett paket från henne till Ian. Hon har tidigare hintat om detta och det har gjort oss ganska så nyfikna... :)

Present och kort till Ian från Camilla.


Det var riktigt spännande att öppna och innehållet var jättevackert! Ett handgjort överkast, eller filt, med fina hjärtan och givetvis fanns det en tanke bakom valet av det lila tyget på andra sidan. Det är ju favoritfärgen här.


Kameran luras men baksidans tyg är lila.


Det här var en jättefin present som vi uppskattar mycket! Riktigt vackert gjord och vi tackar så mycket. Ian har faktiskt redan invigt den...


Vårt hjärta.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2012 15:15

Idag fyller min pappa 82 år. Stort grattis från oss! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2012 14:04

Ians farmor har pysslat åt oss och tillverkat en massa fina gula rosor av ett band som vi vann hos I hemmets lugn. Dessa gula rosor ska vi fästa på insektskyddet/sänghimlen för att snygga till den och ge Ian något att ligga och titta på. Tack för de fina blommorna!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2012 14:01

Vi har länge haft ett konto hos Tradera men det har aldrig blivit att vi köpt något - förrän nu. Första köpet blev filmerna Tre män och en baby och uppföljaren Tre män och en liten tjej. Jättebra filmer!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se