jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 oktober 2012 16:55

Ett leende/skratt/gaser från Ian värmer så otroligt mycket. Men han visar lite mer temperament än så... Att han inte är så mycket för att sova har vi redan nämnt. 

Och vi lär känna vår lilleman bättre och bättre för varje dag som går och ibland är hans humör åt det hetsiga och arga hållet. Hoppas att det är något övergående, även om vi läste någonstans att temperamentet till stor del är medfött.

Hetsig och arg kan han till exempel verka när bröstet inte kommer fram tillräckligt fort när han vill ha mat. Att ha hicka är också något som kan irritera honom.

Att skratta åt de som är sura är väl aldrig särskilt uppskattat men hans sura min är obetalbar...

En söt citron...

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 oktober 2012 16:40

"Det är nog en leksak" sa brevbäraren när vi kom ut och såg honom försöka trycka in ett paket som klingade i lådan. Och han hade så rätt så! Mer presenter till vårt charmtroll - den här gången från fina Skrivmoster. Tusen tack från oss!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 oktober 2012 17:30

Trappen ut till den instängslade trädgården från altanen är ganska brant. Och trappor är inte bra för Nalles leder - just därför håller Jon på att bygga en ramp till honom, men också till barnvagnen så vi lättare kan dra upp vagnen den här vägen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 oktober 2012 17:26

... hade jag när jag var liten. Idag var det Ians tur att testa den. /Jenny

  

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 oktober 2012 17:22

Här hinner vi inte baka, knappt vi hinner äta, så därför passar det så bra med den här lättgjorda cheesecaken. Johan köpte med ett par förpackningar hem från leksandsturen men kanske finns de att få tag i på närmare håll...

Bara en och en halv cake kvar. :P

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 oktober 2012 20:15

En graviditets svallvågor...


Nu har det gått över tre veckor sedan det oplanerade kejsarsnittet. Att göra ett snitt hade jag inte tänkt, men nu blev det oundvikligt. Jag var inställd på en "normal" förlossning och eftersom det här är vårt första barn har jag inget att jämföra med när det kommer till efterspelet.


Men så här är läget när det gäller mig:
Avslaget var riktigt kraftigt i början men nu har det minskat. Det fortsätter komma, fast sedan ett tag tillbaka slipper jag förlossningsblöjorna i alla fall. Nu går det bra med vanliga mensskydd. Jag har ont i ena höften och har svårt att sitta skräddare och att ligga på den sidan. Sviter från förlossningen kanske...


Jag är fortfarande otroligt svullen och jag börjar tvivla på att jag någonsin kommer att få på mig förlovnings- och vigselringarna igen... Och på tal om få på sig så är det fortfarande mamma-kläder eller mycket större kläder som gäller. Magen har dragit ihop sig en del men det är mycket sladder kvar.


Sladder som jag tror kommer att bli knepigt att bli av med. Särskilt när jag fortfarande har svårt att röra mig eftersom snittet inte läkt än och dels för att jag inte bör anstränga mig heller. Och absolut inga tunga lyft på 6-8 veckor har jag blivit tillsagd. Ett ställe på snittet har förresten sett lite irriterat ut på sistone och svidit rejält. Det har i alla fall blivit något bättre med sårtvätt och kompresser som skydd på.


Magen är ju långt ifrån snygg och mot slutet av graviditeten, efter alltför många kartonglyft vid husflytten, fick jag fula bristningar. Typiskt, jag som trodde jag skulle klara mig. Eftersom än det ena och än det andra skars av under operationen är ju frågan om jag någonsin kommer att känna mig bekväm i bikini igen. Och det är fortfarande illa med känseln över naveln.


Jag har kvar karpaltunnelbesvären, och natten och morgonen är jobbigast. Det blir mycket amning och barnbärande med böjda handleder. Men upp till tre månader kunde dessa besvär vara kvar. Bara att vänta och se. Det är på nätterna som snittet är jobbigast också, när jag ska upp och ner i sängen, flytta hit och dit för att amma osv. Då märker jag verkligen av hur bortblåsta mina magmuskler är...


Amningen går i alla fall mycket bättre nu. I början gjorde det jätteont och bröstvårtorna blev såriga. Aouch! Dessutom värkte det i livmodern i och med att den drog ihop sig under amningen. Det fortsätter att sticka i fötterna när jag ammar och jag vet inte vad det är om. Mjölken rinner till bra - för bra - för ofta blöter jag igenom amningsinläggen och blir dyblöt. Ibland när jag bara ska böja mig ner droppar det och när Ian suger sprutar det - både högt och lågt. Så våra "mysiga" amningsstunder blir ofta kladdiga...


Jag är besviken över att jag inte kan röra mig lättare så här i efterhand för det hade jag sett fram emot. Nu är jag istället "beordrad" mer vila än när jag var höggravid. Att ta ut Nalle, som kan vara nyckfull i koppel, har jag inte vågat för jag vill inte riskera något. Och jag saknar våra promenader.


Inte trodde jag på långa vägar att det skulle bli så här mycket under graviditeten och inte heller så mycket att återhämta sig ifrån efteråt. Men, trots det var - och är - allt värt det. Ni har väl sett Ian...? ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 oktober 2012 20:00

Efter ännu en natt med lite sömn vaknade vi i alla fall upp till ett glatt besked: Ians gungställning var på gång.

Gunhilde och hennes man Kjell hade nämligen en fin gungställning över som vi tacksamt tog emot. Tiden går ju så fort och det lär väl inte dröja länge innan den kommer till användning... är vi rädda. Dessutom var det hemleverans direkt till trädgården på den här lekfulla presenten, och det tackar vi extra mycket för.

Tusen tack för gungställningen... som Nalle inte var sen att inspektera. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 oktober 2012 16:45

Några av er som läser har fått en kommentar från mig! Stort va'?!

Och hur gick det nu till? - Jo, jag testar vår bärsele. Först försökte vi oss på bärsjalen men blev inte riktigt kloka på hur den skulle sitta och eftersom vi har spädbarnsinlägg till selen så provade vi den istället. Och en mätt och belåten Ian har sovit gott ett bra tag nu. Heart to heart...

Jag har till och med lyckats hämta en tvätt från källaren och hängt ut. Håll er borta regnmoln!

En annan fördel är ju att jag slipper gå och titta till honom stup i kvarten för att kolla så att han andas när han sover någon annanstans.

Jag hade ju tänkt göra tusen saker till men även med den här blir man lite begränsad, men det är roligt att kunna sitta ned en lite längre stund vid tangentbordet även om jag har svårt att se över den här nya magen för att träffa tangenterna.

Men att passa på att önska er en tervlig hegl ska jag väl kunna få till. ;) /Jenny

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se